|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Programy i reportaże interwencyjne-oglądacie?
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-04-24 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Programy i reportaże interwencyjne-oglądacie?
Ja już nie oglądam, zraziłam się, kiedy "Uwaga" mnie olała, a chodziło o grubą sprawę. Widać interesują ich tematy, gdzie niewiele trzeba, by zrobić z reporterów bohaterów
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-20 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie będe oceniać czy są one dobre lub nie. Uważam jednak że mają dwie strony bo jak to w telewizji chodzi ktoś wymyślił formułę programu który ma z jednej strony pomóc ludziom, ale z drugiej ma zarabiać... Więc ci którzy tworzą takie programy z pewnością kierują się liczbą oglądalności a przy okazji pomagają bo żadna stacja nie założy programu charytatywnie z którego nie ma żadnych zysków. Więc jeśli chodzi o dobór tematu na dany program wybierają ten, na którym mogą zarobić ot takie moje zdanie i nie trzeba sie z nim zgadzać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
biegam dla Zabawy
|
Kiedyś częściej oglądałam. Teraz prawie wcale, bo tak się zdarzyło, że znałam bliżej dwie sprawy: jedna była w "Sprawie dla reportera" - kompletnie zmienili sens, do głosu została dopuszczona tylko jedna strona. W "Uwadze" poruszyli kiedyś tematykę, na której się dość dobrze znam i też wyszło, że dziennikarz nie przygotował się to tematu. Był po prostu za tymi, którzy byli głośniej
![]() Pozatym nie do końca lubię formułę "Uwagi", wiele razy pokazywali zdjęcia bardzo dyrastyczne, bardziej chodzi im o efekt, niż faktycznie o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja oglądałam regularnie "Sprawę dla reportera", jednak mam pewne wrażenie że ostatnio staje się to jakby programem gdzie bryluje towarzystwo wzajemnej adoracji które pochyla się z troską nad maluczkimi i pokrzywdzonymi po to aby mieć temat do dyskusji. Nie zaprzeczam, że w niektórych przypadkach na pewno konkretnie pomogli ludziom ale po ostatnich audycjach nieco się do nich zniechęciłam i wolę przełączyć kanał niż to oglądać.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś od czasu do czasu jak leciało to oglądałam, ale kiedyś w "Uwadze" przedstawili sprawę, w której byłam no powiedzmy mocno poinformowana - fakty całkowicie wyolbrzymione no i tylko jedna strona się wypowiadała, o drugiej nie było mowy. Masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Oglądałam, ale przestałam. Denerwowało mnie zachowaniu dziennikarzy-reporterów, chamscy, na siłę wszędzie się wciskający, normalnie druga władza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-20 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Oj... nie.
Odnoszę wrażenie, że mają one jedynie działać przygnębiająco na odbiorcę i nieczęsto prowokują aktywną postawę wobec problemu. Przyczyna może leżeć w tym, że naprawdę sporo /zbyt wiele?/ jest programów interwencyjnych.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-20 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.