|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jakich kosmetyków użyć aby pozbyć się trądziku
To tak mam kilka niedoskonałości i chce żeby nie powstawały nowe !
Mam skórę tłustą przez to się bardzo świecę . Używam teraz tych kosmetyków czy któryś z nich odłożyć Garnier żel do mycia twarzy odblokowujący pory (skin naturals) Nivea krem z lekkim podkładem (pure-effect) mus (essence) I maść epiduo CO można zmienić i dokupić ? do tych kosmetyków aby to zadziałało ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakich kosmetyków użyć aby pozbyć się trądziku
Aby pozbyć się trądziku należy użyć leków, a nie kosmetyków. Kosmetyki nie leczą, tylko pielęgnują... Ehh...
Polecam udać się do porządnego specjalisty i skorzystać z jego porady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, przy cerze trądzikowej bardzo ważne jest nawilżanie skóry dlatego polecam zaopatrzyć się w krem nawilżający o lekkiej konsystencji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Odradzam Garnier, mnie bardzo zaszkodził.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zgodziłabym się. Osoby, które się do mnie zgłaszają z problemami skórnymi, najczęściej używają produktów Garniera (przeważnie są to młode dziewczyny). Po zmianie kosmetyków i odpowiednich zabiegach zwykle stan skóry się poprawia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak jak napisała koleżnka powyżej, nawilżenie to podstawa. Ja także mam trądzik (obecnie w mniejszym nasileniu), fakt nastolatką jestem, bo mam dopiero 16 lat, lecz swoje doświadczenie z trądzikiem już mam. U mnie jest to przekazywane w genach, moje rodzeństwo też to przechodziło, także i ja też się przed tym nie uchroniłam. Większość ludzi z tym schorzeniem skóry jest w przekonaniu, iż skórę trądzikową należy wysuszać, by wszystkie zmieny skórne wysuszyły się. Jest to błąd, iż skóra na skutek wysuszenia wydziela coraz więcej sebum, do czego to prowadzi? no właśnie.. zatkane pory, czego wynikiem są kolejne 'niespodzianki' na twarzy. W walce z trądzikiem uczymy się na błędach. Tutaj widziałam komentarze, iż Garnier szkodził. Zauważmy, że każda cera jest inna i nie zawsze na każdą działa to samo i to samo szkodzi. Podstawą jest dobry żel, by oczyścić dokładnie skórę z tego sebum. Nie dodałaś jaki masz typ cery. Napisałaś, że tłusta.. ok, przetłuszczająca się, ale nie dodałaś czy negatywnie reaguje na zmiany.. (takie rzeczy się uwzględnia - to tak na przyszłość ![]() ![]() ![]() ![]() jak masz jakieś jeszcze pytania, zapraszam, służę pomocą. Myślę, że te moje 'wypociny' jakoś się przydadzą. Nie oczekuję pochwał, lecz także nie chcę krytyki, moje zdanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mnie gdy zaczyna wysypywać, to żaden produkt nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Założyłam wątek, który może sie przydać..
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=638962 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.