|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jak zrobić takie spodnie?
hej
![]() ![]() poszukuję instrukcji jak zrobić takie http://szpileczki.com/?s=40026 spodnie. Większość barwników trzeba gotować, więc nie wiem, jak to zrobić.. Nawet przy barwniku "kakadu" pisze, żeby podgrzewać... No kompletnie nie wiem ![]() Tzn. nie wiem, jak "oddzielić te kolory" a nie jak gotować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zrobić takie spodnie?
Pędzlem malujesz paski na materiale, a później chyba najbezpieczniej je na parę wrzucić, tylko jak
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zrobić takie spodnie?
Potrzebne są 3 kolory:
żółty, niebieski i czerwony. Spodnie farbujesz zanurzając je najpierw OD KOLAN do samej góry! w zółtym, potem odwracasz i zanurzasz od "kroku" do dolu w niebieski. Będziesz mieć zółtą górę do kroku, potem zielony (powstały z żółtego i niebieskiego) Potem zaurzasz od "łydki" do samego dołu w czerwonym(mix niebieskiego z czerwonym daje fiolet) następnie odwracasz i od góry zanurzając w czerwonym uzyskujesz pomarańczowy. Potem pasek znowu w czerwony i masz czerwony pasek. Obrazek dla zobrazowania mojego myślenia, jak to powinno przebiegać. pomiędzy kolejnymi punktami przypuszczam, ze trzeba suszyć. 2012-07-13_15-31-11_42.jpg
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.