|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Buty do chodzenia w domu?
Hej dziewczyny w jakich butych chodzicie w swoim mieszkaniu? Zwykłe kapcie są według mnie obrzydliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Buty do chodzenia w domu?
Ty to pewnie chodzisz w szpilkach.
Co jest obrzydliwego w kapciach? Buty jak buty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zimą w ciepłych, miękkich kapciuchach a latem w japonkach lub klapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Japonki - takie basenówki, bo moge je czesto prac w pralce.
Grube skarpety - fajnie możesz dostać w Cubusie, albo na targach, gdzie wystawiają się Górale ze swoimi wyrobami, wtedy trafisz wełniane ![]() Na boso Po domu fajnie mieć ciepłe szlafroki w tych samych stonowanych kolorach http://www.fashionica.com/wp-content..._1-250x300.jpg kilka ciepłych zwijanych skarpet leginsy spodenki spodnie dresowe i topy, bokserki jakis sweter za pupe jesli lubi się chodzić w zakoloanówkach sukienko-haleczki, takie, w ktorycho mozesz przechodzic caly dzien i nie przyprawic listonosza o wzwod ![]() Edytowane przez Tor_Zireael Czas edycji: 2012-07-03 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
uwielbiam japonki w sezonie letnim
![]() zaś zimą mam takie specjalnie grube skarpety dedykowane do chodzenia po mieszkaniu ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Chodziło mi o to zwykłe proste kapcie są nudne, z ozdobami są fajniejsze. W okresie letnim chodzę w domku boso lub stopkach. Na zimę zakładam skapety z antypoślizgową podeszwą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
W takich kapciowych balerinkach
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jak się Wam sprawdzają kapcio-balerinki, bo myślałam, żeby sobie takie kupić. Długo Wam wytrzymują takie kapcio-balerinki? Jak one prezentują się na stopie?, bo jeszcze takowych nie nosiłam. Odpowiedźcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj chodzę po domu na bosaka
![]() Uwielbiam chodzić bez butów (nawet na zewnątrz i robię to w sumie jak tylko mam okazję i dobry powód). Zimą jak mi marzną stópki nosze wielkie ciepłe kapciochy, które są imitacjami głowy żaby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W okresie zimowym chodze jeszcze wtakich kapciach a'la emu xD ale też nie są wygodne, przez to że trzeba je wciągać xD w okresie letnim stawiam na jakieś podomowe klapki, niestety ostatnio mi nie pod rodze zeby sobie je kupic, wiec latam na boso ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
latem - gumowe japonki, zima kapcio-balerinki (niestety strasznie nietrwale)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
To zależy z jakiego sklepu. Najdłuzej wytrzymały z oysho, wyglądały tez najlepiej i te mogę polecić z czystym sumieniem. Teraz mam jakieś z F&F z Tesco, ale po 1 praniu wyglądają jak szmaty i obłażą strasznie jakimiś śmieciuchami. Na allegro też raz zamawiałam i nie byłam zadowolona, ale już nie pamiętam od kogo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś kupiłam w auchan. Wytrzymały jakieś 3 miesiące, przy czym po kilku już dniach przestałam je zakładać w całości, a tylko nakładałam jak klapki, bo za ciepło w nich było i stopa się pociła, bo to nie przepuszczało powietrza (jakiś polarek). Może są inne, lepsze, ja z tych nie byłam zadowolona.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Teraz w lato będę nosiła po domu zwykłe baleriny jako klapki, bo mnie strasznie obcierały na pięcie. A na zimę kupię jakieś ładne kapcio-balerinki, ciepłe i wygodne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Mam kapcio-baleriny nie radziłabym ci ich kupować.
argumenty przeciw: - wykonane często z jasnego materiału, który szybko się brudzi - trudne do prania - są z grubego materiłu i poci się stopa - uciążliwe w zakładaniu(trzeba pomagać sobie palcem, co staje staje się uciążliwe przy częstym zakładaniu kapcio-balerinek). Całym rokiem chodzę w domu w zwykłych balerinach i jest ok. Nie mają one tych wad wypisanych wyżej ( może po części ta ostatnia wada). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Jak chcesz to Ci mogę pokazać moje balerinki do chodzenia po domu. Ich podeszwa jest mięciutka i są bardzo wygodne, można w nich chodzić cały dzień i nic nie bedzie bolało.
Trochę przeszkadza mi to, że mają wszytą z tyłu gumkę (bo pełnią funkcje dwóch numerów 36\37), przez co zakładanie ich trochę mnie denerwuje. Często zakładam je jak klapki, żeby było szybciej. A gdy przychodzą do mnie znajomi lub rodzina zakładam jak zwykłe baleriny i jest ładnie. Baleriny do chodzenia po domu to dobre rozwiązanie. Nie kupujcie kapcio-balerinek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
na chwilę obecną to na boso, a takto zawsze znajdą się jakieś ciekawe kapcioszki
![]() ![]()
Zapraszam na mój kanał na YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCCl..._as=subscriber To dopiero początek, jeśli Ci się spodoba zostaw łapkę w górę i daj suba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ja chodzę albo w japonkach albo birkenstockach (najwygdniejsze klapki ever)
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
najważniejsza jest wygoda...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.