|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() jak przetrwać podróż autokarem ?
a w tym roku jak radzicie sobie z długą podróżą autokarem ? ;D w piątek wyjeżdżam na Sycylię xD najpierw jadę do czech i tam mamy nocleg a potem 24h w autokarze i 9h zwiedzania Rzymu +nocleg, następnego dnia znów autokarem, przeprawa promowa i wreszcie na miejscu ! nie wiem jak ja dam radę ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: jak przetrwać podróż autokarem ?
ja zawsze klade sie w autokarze na ziemi na przejściu/schodach lub pomiedzy siedzeniami na ziemi i jest luz. Ale to na koloni/obozie wszyscy tak robią xd.Nie nawidze tych siedzen są takie niewygodne ;xx . Polecam do autokatu tablet albo jakiegos notebooka to nie bedzie az tak nudno xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
biorę koniecznie poduszkę, zastanawiam się nad kocem +mp4+słuchawki+ planuje nagrać jakiś film na mp4 żeby oglądnąć + gazety,sudoku,książka ;D
przystanki robią gdzieś co 3,4 h nie ? mam nadzieje,że zatrzymają się przy jakimś mcdonaldzie czy coś ,żeby kupić jedzenie i wgl ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No kocyk polecam bo w nocy moze byc straszniee zimno. Radze ci usiasc z tylu bo wtedy grzeje od silnika, chociaz czasem moze byc za gorąco xd . U mnie nigdy nie zatrzymalismy sie kolo MD za granicą ;c . Zawsze tylko stacja ze sklepikiem a czasem tylko stacja z samymi toaletami i tyle xd . Wiec weź duzo swojego jedzenia . Z tym co 3 - 4 h jest roznie , bo czasem w nocy nawet dluzej nie ma postoju xd .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
poduszka na pewno, kocyk w sumie też sie moze przydać a jak nie to bluzą się mozna przykryć ewentualnie a trafiłaś na boską pogode do jezdzenia bo nie bedzie upału wiec mozesz go wziasc lepiej to niż zamarzać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej, a ja mam takie głupie pytanie, ale nigdy się nie przyglądałam - czy na stacjach benzynowych albo w McDonaldzie są kontakty? Bo chciałabym nieraz naładować iPoda, bo jadę do Hiszpanii, prawie 30 godzin, a tyle to on na pewno nie wytrzyma ;\
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie zawsze poluje na kontakty ; p . Znalazlam w barze raz i w toalecie kilka razy . Kiedyś nawet znajomi odłączali w toalecie na stacji suszarki do rąk żeby naładować sobie telefony xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei jestem przyzwyczajona do jazdy autokarem (wyjazdy z klubu tanecznego robią swoje),ale jak usłyszałam o jeździe do Bułgarii 30 godzin,to się troche przeraziłam.xd Ale wbrew pozorom jazda minie szybko. Całą noc na bank się śpi,wiec wtedy leci. Trzeba tylko dzień wytrzymać,a i tutaj się z kimś porozmawia,posłucha muzyki,poczyta.. Może nawet puszczą jakiś film w autokarze.
![]() ja nienawidzę walki o przetrwanie między jednym postojem,a drugim kiedy często chce się do toalety.;x ![]() Ja koniecznie muszę mieć poduszkę i koc,bo faktycznie w nocy czasem bywa okropnie zimno i wtedy nawet bluza nie pomoże. Polecam ubranie się cieplej,a w razie czego przebranie się na cieńsze rzeczy. ![]() W tym roku Bułgaria po raz 2. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Podróż wcale nie jest straszna ja osobiście mam za sobą już 3 tak długie wyjazdy
![]() i tylko tak się wydaje, ale w dobrym towarzystwie czas strasznie szybko leci...szczególnie w drogę powrotną. Polecam zabranie poduszki, bo w autokarze jest strasznie niewygodnie...koc to też dobra rzecz
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mam za sobą taki jeden długi wyjazd. Jechałam do Grecji baaardzo długo. Było męcząco najpierw leżałam " na oknie" oparta , to plecy bolały i wogole. A poźniej położyłam się na ziemie i tyle
![]() ![]() poduszka i koc to podstawa. Bo wtedy nie wzięłam koca i naprawdę marzłam w nocy ;D |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
wellihope ja byłam w katanii w ośrodku z domkami i naszą plażą
![]() no na stacjach benzynowych to ja zazwyczaj właśnie suszarki odłączałam a takto to zawsze jak jechałam to wcześniej mieliśmy jakieś zwiedzanie typu np. jak na sycylie to się zatrzymywaliśmy w hotelu w wenecji i cały dzień zwiedzania więc jakby nie było nie jechałam nigdy tak non stop 25-30 godzin bo zawsze miałam przerwe w hotelu to ipod sie zdarzył naładować bo no na stacji to tylko troche się doładowywał xD a i pamietam ze u mnie kolega miał do ipoda ładowarke na baterie słoneczne więc jak jechaliśmy to ją wystawiał przez okno ii pozniej w nocy mu ładowała tak przez 2 godziny no czyli prawie cała baterie ładował więc też dobry pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja jechałam kiedyś do Portugalii 3 dni autokarem (z jedynm nocegiem)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.