|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kobietki książeczka sanepidu
Witam!
Mam taki oto problem. Przyjechałam do Warszawy szukać pracy na wakacje i udało mi sie znaleźć na Starówce jak kelnerka. Musze sobie wyrobić książeczkę sanepidowską, ale nie wiem czy musze w tym celu wrócić do siebie czy moge tu w Wawie robic? Praca juz za 5 dni więc nie zdąże jechac do domu i wszystkiego załatwić:/ Jest jeszcze taka opcja, że mój lekarz rodzinny lubi przekręty, jakbym tylko do niego pojechała dała ze 30zł to mógłby mi to wszystko załatwic bez badań? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobietki książeczka sanepidu
Hallo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzeniona
|
W 5 dni nie zdążysz tego zrobić - zwłaszcza w Warszawie, gdzie czeka się długo, aby same próbki oddać. Ja mieszkam w małym miasteczku i robiłam ponad tydzień - plus potem badania od lekarza dodatkowo. Nie wiem, po co brałaś tą pracę, skoro nie masz książeczki i nie zdążysz jej wyrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
dokładnie, na książeczke czekałam miesiąc, najpierw zanosisz do sanepidu próbki kału przez trzy kolejne dni potem czekam na wynik o 2-3 tyg, jest jest ok, kupujesz kasiazeczke i oni ci daja skierowanie do lekarza medycyny pracy zeby ci podbił. w sanepiodzie płacisz 100 zł a u lekarza medycyny pracy 50. nie mozna tu zrobic przekretów, bo taka ksiazeczke wydaje i podpisuje tylko i wyłacznie sanepid. mogłas wczesniej o tym pomyslec.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dokładnie, jadąc do Warszawy (czy jakiegokolwiek innego miasta), nie mając wcześniej ustawionej pracy i licząc się z możliwością podjęcia pracy tymczaswoej, jakiejkolwiek na początek trzeba było pomyśleć o wyrobieniu książeczki, bo co tu sie oszukiwać - pracę jako kelnerka, w mcdonaldzie czy innych tego typu usługach znaleźć w miarę łatwo już na samym początku.
Nie zdążysz przez 5 dni, ja czekałam 2 tygodnie, ale to było dawno i w mniejszym mieście.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Wie ktoś może ile czeka się na wyrobienie książeczki w Poznaniu? Okazało się, że potrzebuję jej bardzo pilnie...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.