![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
w moim życiu znów pojawiła się dawna miłość!!! mam męża
dwa lata temu wyszłam za mąż, urodziłam przecudowną córeczkę. Seks z moim mężem za każdym razem był PRZEcudowny!! zawsze czułam się wyjątkowo, zawsze dochodziliśmy obydwoje, a ja nawet po kilka razy . teraz mąż jakiś rok temu zmienił pracę, bardzo rzadko się widujemy, pracuje dla wojska, ma sporo obowiązków i wyjazdów. ja siedzę z córeczką w domu. Jakiś czas temu... odezwał się do mnie mężczyzna, w którym byłam kiedyś szaleńczo ZAKOCHANA!!! niestety nasz związek był bez przyszłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: w moim życiu znów pojawiła się dawna miłość!!! mam męża
trzymaj sie męza, a jak nie to go zostaw. wiem, ze wcześniejsza miłosc może być ponętna, ale najlepiej zerwij z nim kontakt. Masz córkę i kochasz męza, nie warto rozbijać rodziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co robić? Zerwać kontakt, bo to wszystko zmierza w stronę romansu. Zaproponowałabym wytyczenie jasnych granic, ale chyba to nie przejdzie w tym wypadku, skoro już Cię do niego "ciągnie".
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Idź do pracy i się ogarnij.
A nie robisz zakusy na to jak przyprawić mężowi rogi. Na wino, obiadek itp to z koleżankami, a nie dawnymi ukochanymi. Niektórzy to mają za dobrze w życiu ![]() Żeby nie było, że tylko się łatwo mówi. Tez miałam takie fascynacje byłymi, ale zgaszałam w zarodku i sie po prostu nie kontaktowałam, skoro mogłyby być problemu.
Edytowane przez agus86 Czas edycji: 2012-07-03 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie tamto nie było prawdziwą miłością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Pilnuj tego, co już masz.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wszystko w Twoim zyciu obraca się wokół seksu! a gdyby był świetny łóżku poleciałabyś do niego zostawiając swoją rodzinę?
mam nadzieję,że to prowokacja..
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Urwać kontakt. Nic dobrego dla Ciebie nie wyniknie z tego romansu. Żonaty szuka rozrywek i nagle sobie o Tobie przypomniał i się odezwał. Jak można dla takiego kogoś robijać rodzinę? Piszesz, że masz wspaniałego męża - doceń go. Nie jesteś sama - masz dziecko. Bądź odpowiedzialną matką.
![]() |
![]() |
#9 |
jestę wieszczę
|
Nie ogarniam. Masz ekstra faceta, w dodatku ekstra w łóżku, a ciągnie Cię do żonatego tchórza, który w łózku jest kiepski... Niektórym babom się nie dogodzi...
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
macie rację !!! powinnam zerwać z nim całkowity kontakt, mnie zawsze ciągnęłą do niego fascynacja jakby to nazwać umysłowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja wcale nie uważam, że Autorka ma pilnować tego co już ma. Chce czegoś z tamtym? Droga wolna! Niech idzie i się seksi. Ale najpierw niech zostawi męża. A nie: "trzymaj się tego co już masz". Ona mu łaski nie robi, że z nim jest i nie odejdzie. A gdyby facet wiedział jakie ma rozkminy to raczej nie powiedziałby jej: "kochanie zostań ze mną, bo ja jestem pewniejszy".
Masz za dobrze w tym małżeństwie. Mąż na Ciebie zapierdziela, a Ty myślisz jakby tu się spiknąć z innym. Argument powstrzymujący: "był kiepski w łóżku", no ludzie ![]() Chcesz iść do niego, idź. Rozstań się z mężem, zacznij pracować na siebie, a wtedy się przekonasz jak to jest gdy oboje partnerzy mają mniej czasu. Ty masz go teraz za dużo i kombinujesz. Brakuje zainteresowania? Opcje są dwie. Idziesz do tamtego, który za moment Ci go okazywać przestanie, albo opcja numer 2, wymagająca chęci - rozmowa z mężem. Edytowane przez lala2506 Czas edycji: 2012-07-03 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
hm... wyobraź sobie zamianę z mężem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
W zasadzie sama wiesz, co dla Ciebie najlepsze...
Ja zostałabym przy mężu i nie zawracałabym sobie glowy byłym. Z jakiegoś powodu w końcu jest tym byłym. A swoją drogą, uważam, że zwyczajnie nudzi Ci się w domu i szukasz wrażeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
no już już. nie zdradziłam męża, nie piszę też o fizyczności a o uczuciach. nie piszę, że zakochałAM SIĘ W NIM BO KOCHAM MĘŻA. NIE ZAMIERZAŁAM RÓWNIEŻ NIGDY ODEJŚĆ OD MĘŻA, I PROSZĘ MNIE NIE OCENIAĆ. MYŚLĘ, ŻE WIELE PAŃ W SWOIM ŻYCIU MIAŁY SYTUACJE PODOBNE, ŻE POJAWIŁA SIĘ GDZIES W ICH ŻYCIU DAWNA MIŁOŚĆ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. tak wiem, że sądy w pl są sfeminizowane i nawet jak matka pójdzie do kochanka to i tak z nią dziecko będzie... Chore państwo a niektóre kobiety faktycznie nudzą się w małżeństwie, które tak bardzo chciały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ogarnij się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
No i normalny facet nawet chce pokazać jaka jestem zła???? Liczyłam raczej na jakies słowa typu jak ci dobrze z mezem to zostan. A są równiez porównania do seksienia sie hmm(
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- no i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Jak się ma za dużo to się w
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() Niestety, ale taka rzeczywistość. Ale jakby Autorka odeszła, była bez pracy, to niestety, ale byłoby inaczej. ![]() Edytowane przez lala2506 Czas edycji: 2012-07-03 o 22:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam faceta, kocham go jestem szczęśliwa i nie szukam wrażeń. Mój związek jest dla mnie największą przygodą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to zdradziłaś bo mąż zapewne nie wie o Twoich wyjściach na spotkania z nim, na pewno nie wie też, że tęsknisz za tamtym. Dla mnie to zdrada sorry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Czemu niektore kobiety sa takie naiwne.... Wiele kobiet w malzenstwie napewno mysli o seksie z innym facetem, ale w wiekszosci przypadkow tylko na tym sie konczy. Czemu niektorzy nie potrafia docenic tego co maja i chca wszystko ratowac dopiero jak traca grunt pod nogami. Z tego co piszesz to wnoskuje ze nie myslisz o tym ze oklamujesz swojego meza ktory jak piszesz kocha cie, ale widocznie nie zaslugujesz na taka milosc skoro myslisz o seksie z facetem ktory jak sadzisz nawet nie jest dobry w lozku. Naprawde bylabys w stanie poswiecic swoja rodzine dla seksu z bylym? Zajmij sie czyms i nie mysl o glupotach skup sie na swoim malzenstwie i dziecku. Szkoda ze wiele ludzi zdradza i nie mysli jak krzywdzi swojeo meza/zone w ten sposob lecz mysli tylko o swoich potrzebach seksualnych....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Hmm a jak do Twoich powyższych wypowiedzi (że nigdy byś męża nie zdradziła, nie zostawiła itp) ma się wypowiedz z innego wątku? Nie będę cytować, bo nie wiem czy można z innych wątków, ale napisałaś, że u Ciebie jest kiepsko w małżeństwie i żałujesz, że wcześniej nie dokonałaś zmian? Tak trochę mi się te 2 wypowiedzi "gryzą"
![]()
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
To się tego trzymaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Odnoszę wrażenie, że wiele osób myli tutaj dwa porzadki, łącznie z autorką.
To, że jest się w szczęśliwym związku, a mimo to zdarzają się fascynacje kim innym, to jest jak najbardziej naturalne, nie świadczy źle o zauroczonej osobie. Ewentualnie może być symptomem tego, że coś jednak jest nie tak w związku i powinno być raczej sygnałem do tego, żeby ratować związek, a nie, żeby rzucać się w ramiona zauroczenia. Inną sprawą jest to, że w naszej kulturze jesteśmy uczeni tego, że zauroczenie ponad wszystko, że jak trafi grom, to już nie ma wyjścia. Większość filmów, seriali, książek o tym jest. I ktoś napasiony takimi schematami czuje się w obowiązku przekalkulowania zmiany całego życia w związku z tym, że chwilowo zbzikował na czyimś punkcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś przeżyłam powrót dawnej miłości do mojego męża. To było trudne.. i dla mnie i dla niego.
Jedyną słuszną radą jest zerwać kontakt. Możesz stracić o wiele więcej, niż zyskać.
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czemu się wszyscy tak uczepili tego że napisała o kiepskim sensie z tym byłym. Ja to odebrałam tak że nie wie dlaczego ją tak do niego ciągnie bo seks z nim był kiepski a z mężem jest świetny więc to nie o fizyczność chodzi. A wszyscy ze jakby był lepszy to by poszła do niego no ludzie..
![]() I zgadzam się że 'siedzenie w domu' zajmowanie się domem, sprzątaniem, gotowaniem do tego małym dzieckiem to nie taka bajka gdzie kobieta na poduszkach leży i wsuwa ptasie mleczko to tez nierzadko ciężka praca. Zrób sobie wszystkie za i przeciw i zobaczysz że obiektywnie tamten facet to fatalna opcja. A z mężem pogadaj że się czujesz zaniedbywana i że czegoś ci brak w waszym życiu bo może nie jest świadom tego jak się czujesz w obecnej sytuacji? ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.