|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() żyły...co z nimi zrobić????
Cze
![]() Kompletnie nie wiem co z nimi zrobić, jak je ukryć.Może ktoraś z Was ma taki sam problem?? Czekam na jakieś rady. p.s kiedyś słyszałam coś o cienkiej skórze,może to to jest mój problem? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: żyły...co z nimi zrobić????
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
myśle że tylko to nam zostało..polubić siebie.Tylko jak to zrobić??? może jednak jest jakiś sposób czy cuś bo jak narazie to daleko mi do polubienia siebie;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Mam podobnie, bomnóstwo naczynek - pani dr powiedziała, że w ogóle mam za blisko skory anczynka, nie powinno ich tam być
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
CZe to znowu ja
![]() żyły to nic, gorzej jakbyście miały popękane naczynka..... no właśnie ja też mam popękane naczynka!!!!!nie tylko żyyły mi prześwitują przez skóre ale i cała siateczka naczynek.naszczęście narazie są w jednym miejscu,a zyły ?zyły są wszędzie ![]() ciężki ze mnie przypadek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
niestety nic się nie da zrobić. Ja też mam cieńką i bladą skórę i mogłabym służać za model anatomiczny układu krwionośnego.. trudno się mówi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
kkk
Edytowane przez CatherineK Czas edycji: 2012-09-26 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny i dolaczam do clubu! We mnie tez plynie "krolewska krew" ;-) Dwa lata temu, a bylo to latem i mialam na sobie ubrana bluzke z dekoltem, jak dziewczyna, ktora znalam przelotnie, zapytala mnie czy nie jestem chora, bo tak mi zyly przez dekolt przebijaja - no comment
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Taka uroda. Żyły na kobiecych rękach i stopach są seksowne, mogą bardzo ekstremalnie wystawać i ok. Trzeba uważać tylko na żylaki, ale o zgrozo, żylaki mają wcale nie te osoby, którym wystają żyły tak normalnie, fizjologicznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, że odświeżam, ale nie chcę zaśmiecać forum kolejnym tematem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
W sumie to dość ciekawe, bo zwykle żyły wychodzą przy wysiłku i w cieple...
Ale z pewnością wszystko jest ok., jeśli naczynia nie pękają. A jak z podatnością na siniaki? Podatność na pojawianie się siniaków świadczy o słabości ścianek naczyń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Podbijam temat. Mam tak samo, przez co muszę teraz dbać o opalony kolor ciała - a wolałabym nie, lubię siebie bladą. Ale latem odsłaniamy nogi, ramiona i te moje naczynka wszędzie mnie wkurzają.
Jeżeli dobrze rozumiem z tego co piszecie, chodzi o typ skóry naczynkowatej? Tj za cienka skóra lub naczynka za blisko skóry. Skoro tak, to może, podobnie jak w przypadku cery naczynkowatej, pomogłyby kremy z wyciągiem kasztanowca, wit K i C ? Itd. - trzeba sprawdzić jak się pielęgnuje cerę naczynkowatą i voila? Nie wiem czy mój tok rozumowania jest prawidłowy. Będę wdzięczna, jeśli ktoś dorzuci swoje 3 grosze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Myślę, że to nieprawidłowe myślenie. Kremy w tym wypadku jedynie obciążą Twoją kieszeń.
"Primum non nocere" powinno obowiązywać także przy stosowaniu kosmetyków. Warto zastanowić się nie tylko na doraźnym działaniu, ale na dalekosiężnych efektach kosmetyków. Typ cery, a wystawanie żył nie ma związku. Terapia słońcem też nie jest zbyt dobrym pomysłem, promienie UV w rzeczywistości działają szkodliwie na skórę i w tym wypadku właśnie używanie kosmetyków w postaci filtrów jest korzystniejsze, niż ich nie używanie (jeśli ktoś koniecznie musi siedzieć na słońcu). Skóra poddana częstym działaniom promieni UV szybko się starzeje i wiotczeje. W tym wypadku lekarstwo jest gorsze od choroby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.