|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Puchnięcie
Hej,
założyłam ten wątek ze względu na to, że nie wiem już co mam robić. Być może zetknęłyście się kiedyś z czymś podobnym i będziecie w stanie dać mi jakieś wskazówki. Zaczynając- nadal mam problem z ED, chociaż wg mnie i rodziny jest już wspaniale. Przytyłam prawie 11kg- od lutego do chwili obecnej. Dokładnych danych podawać nie będę, bo nie o to tutaj chodzi, żeby zaraz chore dziewczyny robiły porównania. Odzyskałam dzięki temu @, naturalnie. Pomimo tego, że endokrynolog przepisał mi tabletki antykoncepcyjne na wywołanie to ich nie brałam ponieważ inny lekarz zakazał mi tego. Zresztą chciałam sama do tego dojść, naturalnie, bez żadnej ingerencji. Po moich przygodach z ED (4lata) w organizmie wiele się pozmieniało- same to doskonale wiecie. Męczę się z niedoczynnością tarczycy. Dostałam lek Euthyrox i biorę go w dawkach 50mg i 75mg- na zmianę, już od roku. Dodatkowo mam zbyt wysoki poziom kortyzolu i i tragicznie niski poziom prolaktyny. Teraz przechodząc do sedna, o co mi konkretnie chodzi. Otóż puchnę i to okropnie. Dostałam @ i miałam normalny brzuch, a dzień po tym jak mi się skończył nagle napuchł. Ale nie tak delikatnie tylko mam okropnie napuchnięte podbrzusze, wygląda jak piłka, a skóra jest tak naciągnięta, że to po prostu mnie boli ![]() ![]() Nie wiem dlaczego tak napuchłam i to nadal się utrzymuje, boli, przeszkadza. Nie wiem dlaczego tyję pomimo, że odżywiam się zdrowo i jem w normach zapotrzebowania. Bardzo proszę o pomoc, już nie wiem co mam robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Puchnięcie
Chciałabym Ci jakoś pomóc, ale ja sama mam taki problem. Nie wiem od ilu "jesz normalnie", ale wiem że powrót do normy może trwać nawet 2 lata... Tak, też się załamałam jak to usłyszałam, bo sama mam okropne bóle brzucha, przez które pojawiają się myśli żeby nie jeść, bo wydaje mi się że brzuch jest pełny....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i juz nie moge sluchac lekarzy twierdzacych, ze 'taki moj urok'... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
a może puchniesz od tarczycy? ja strasznie napuchłam przy niedoczynności
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio byłam u gina, to trochę zaniepokoił się tym, że w brzuchu zbiera mi się woda ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
robilas badania na nerki i krazenie? jak jest u Ciebie i piciem i sikaniem?? czy rano opuchlizna maleje?po nocy? polecam dokladne badania.. ps.wymiotowalas kiedys?
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja mam podobnie z tym puchnięciem,mam niedoczynność tarczycy...zawsze po przebudzeniu na twarzy jak chomik wyglądam, w okól kostek na stopach mi puchnie,łydki, na karku zbiera się woda, ramiona,ręce mi często puchną,że nie mogę palców zginać...na te opuchnięcia dobrze jest dużo pić wody wtedy ona przegania tą zaległą, herbatkę z pokrzywy a najlepiej świeżą parzyć , w zeszłym roku parzyłam sobie i piłam to wahanie wagi od rana do wieczora miałam do 3kg , po pokrzywie jak piłam na wieczór jak kładłam się spać bywało do -3kg niż rano!!! dobry też jest syrop z brzozy ten z apteki moczopędny...ja endo mówiłam o tym problemie, przepisała mi tabletki które dodatkowo obniżają ciśnienie więc źle się po nich czułam... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam dokładnie to samo z tym puchnięciem jem wg swojego zapotrzebowania ćwicze a waga i obwody rosna... co do brzucha to mam wlaśnie taki balonik na samym dole juz od ponad 3 tyg i żaden lekarz nawet nie zwraca na to uwagi bo mówi że sobie wmawiam - mam ed ale jest znacznie lepiej i tez od najniższej wagi przytyłam 12 kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Być może to wina tarczycy, jak pisałam TSH 0,03-tragicznie chyba. Tylko ciekawe dlaczego napuchłam akurat tydzień temu. Mam nadzieję, ze tak jak w Twoim przypadku to i u mnie ten problem jakoś minie. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam TSH 0.004 i to niby oznacz nadczynnośc u ciebie równiez więc zamiast puchnąć powinnysmy chudnąc własnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście też dołączam do klubu spuchniętych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
przeciez wysoki kortyzol powoduje puchniecie i tycie. dlaczego nie drazysz u endokrynologa tematu wysokiego kortyzolu jego nadmiar jest niebezpieczny. nie moza go olac i powiedziec taka uroda. trzeba sprawdzic jaka jest jego przyczyna i leczyc. nie mam slow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Co ciekawe ... wystarczy potem wrócić do zbóż, i od razu wszystko powraca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.