![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Właścicielki niewidomych kotków - ZAPRASZAM :)
Niedawno zaadoptowałam małą kotkę, która nie widzi. I powiem Wam, że to skarb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Właścicielki niewidomych kotków - ZAPRASZAM :)
to może dołączę się do wątku z naszą Malwinką - koteczką, która przebywa w naszym domu tymczasowym szukając nowych właścicieli i kochającego domu... - potwierdzam: koty niewidome są przecudownymi, słodkimi przytulakami wzbudzającymi niezwykle ciepłe uczucia....
![]() ![]() może ktoś zechce zakochać się w Malwince - ślicznej ślepince...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Śliczna jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
my też bardzo chcieliśmy, żeby Malwinka została z nami na zawsze, ale niestety nasza kotka Majorka absolutnie jej nie toleruje - atakuje ją i ściga bez ustanku...
![]() Malwinka musi być izolowana w osobnym pokoju - jest bardzo samotna i tęskni za towarzystwem człowieka........ ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mój kotek nie widzi na jedno oczko, chyba tu pasujemy ?
![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
No pewnie
![]() ---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:45 ---------- Cytat:
![]() Trafiła do nas przez Facebooka, ta dziewczyna przygarnia kotki i wstawia zdjęcia, poleca znajomym i tak zawsze znajdują domy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To może my się przedstawimy.
![]() ![]() ![]() ![]() Ah, i chciałam powiedzieć, że Malwinka jest cudna, szczególnie na tym drugim zdjęciu, taka pociecha. ![]() ![]()
Pan Piotr ![]() ![]() Mój projekt - Panna z Kokardką ![]() O moich stworkach <:3 )~ Moje pstrykanie - digart Pomalutku próbuję przytyć. ![]() Cel -> 52kg Zapuszczam włosy ![]() Edytowane przez winogronkowa Czas edycji: 2010-09-05 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Jakiś 2 tygodnie temu zaniepokojeni, że coś złego dzieje się z naszym siedmiesięcznym kotem egoztycznym Gandalfem wybraliśmy się do weterynarza. Niestety, po krótkim badaniu lekarz ustalił, że kot traci wzrok. Weterynarz powiedział nam, że nie jest specjalistą w tej dziedzinie i nie jest w stanie dokładnie ustalić przycznyn. Prawdobodobnie chodzi o jakąś wadę genetyczną. Według lekarza niestety w żaden sposób nie jesteśmy w stanie pomóc naszemu kotu i jedyne co możemy zrobić to zakraplać mu oczy i zaakceptować go takim jakim jest. Problem polega na tym, że stan oczu naszego kocura bardzo się pogorszył. Oczy są zamglone, białka czerwone i nasz pupil wcale nie może zamknąć powiek. Oczka są otwarte nawet w czasie snu. Jesteśmy zdesperowani i zasmuceni, bo traktujemy go jak członka rodziny, a w żaden sposób nie jesteśmy w stanie mu pomóc. Czy istnieje jakaś szansa, żeby pomóc naszemu kotu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
damn good coffee
|
Dot.: Niewidomy kot :(
a byliście u jakiegoś innego weterynarza (skoro ten 'nie jest specjalistą w tej dziedzinie')?
Myślę, że (niestety...), jeśli kot ma się męczyć, jeśli wada jest nieuleczalna, a stan będzie się pogarszał, nie ma chyba sensu przedłużać mu cierpienia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
znaleźć innego weta!
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wasz kot cierpi, te oczy muszą go zaje*** bolec, nie wiem, jaka to może byc choroba, ale skoro oczy są cały czas otwarte, byc może ma wytrzeszcz oczu czy powiększenie gałek ocznych, cały czas rogówka jest narażona na wysychanie i uszkodzenie, to musi byc straszny ból! Do specjalisty! ślepota to nie jest absolutnie żaden powód do usypiania kota, kawa_zmlekiem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Ale jeśli kot oczu zamknąć nie może w ogóle (czyli właściwie nie śpi, no bo jak), a stan się pogarsza, nie reaguje na leczenie to wyjście jest chyba tylko jedno. Tak czy owak, Autorko, nie ma na co czekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Autorka jest już w drodze do okulisty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że autorka jest (tak wnioskuję) w UK, tam ceny weterynarzy podobno są zabójcze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja wolałabym usunąć te oczy niż usypiac kota ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
radzilabym poszukac dobrego veta i w przypadku gdyby w gre wchodzila naprawde droga operacja porozmawiac o rozlozeniu kosztow na kilka rat, to jest przynajmniej to co ja bym zrobila gdyby chodzilo o zycie ktoregos z moich kotow
![]() |
![]() |
#17 |
KOTerator
|
A nie ma czasem w UK obowiązkowego ubezpieczenia
![]() Zaraz się okaże, że Autorka tak naprawdę z Pcimia Dolnego ![]() Autorko - jak kot? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
jak do tej pory nie ma, nadal to opcja, i mozna wybrac najlepszy dla siebie wariant (nalezy pamietac ze podstawowe rzeczy nie podlegaja ubezpieczeniu typu szczepionki, odrobaczanie itp, ale juz operacje jak najbardziej)
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Drogie kobietki! Mieszkam w UK i koszt leczenia weterynaryjnego jest naprawdę ogromny. Vet u którego byłam powiedział mi, że nawet specjalista nie jest mu w stanie pomóc, a tylko poniose duży koszt konsultacji. Dzisiaj Gandalf czuje się dużo lepiej, oczko nadal nie wygląda dobrze ale przynajmniej normalnie je, bawi się i tuli. Kochany jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
KOTerator
|
Cytat:
Taki młody kociak... Szkoda mi go strasznie. Szkoda też, że nie jesteś w Polsce, bo już Ci miałam zaserwować listę okulistów. Ja mam spisanych z każdej dziedziny w promieniu nie powiem ilu km i jakby się coś działo to będę uderzać prosto do specjalisty ![]() A ten inny wet to zwykły wet czy będzie wiedział coś więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
z tego co rozumiem weterynarz mial na mysli, ze kot tak czy tak oslepnie, w tym sensie zaden specjalista nie moze pomoc... Nie wiem czy tak jest, ale przeciez zupelnie inna kwestia jest, ze te oczy sa czerwone, nie moze ich zamknac, nie wiadomo co sie tam dzieje, moze stan zapalny, moze antybiotyk potrzebny? Koszt zwyklej konsutacji plus antybiotyku nie moze byc tak wygorowany, sama lecze koty za granica.
ktos musi tego biednego kota obejrzec ![]()
![]() |
#22 | |
KOTerator
|
Cytat:
Stasiek taki zwykły wet bez doświadczenia w kocim ślepnięciu nie mógłby jednoznacznie stwierdzić, że już pozamiatane, w każdym razie takiego się nie powinno słuchać, sam przyznał, że się nie zna... Co, jak specjalista mógłby to np. zoperować i uratować oczy kota i w sumie jego życie? ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nie depcze krokusów
|
Szkoda, że autorka nie okazała się z Pcimia Dolnego, podobno w Katowicach jest świetny koci okulista (skasowałam niestety maila z nazwiskiem), miałaby stamtąd bliżej niż z UK...
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ninka ja tez lecze koty za granica i mysle ze u Ciebie tez na pewno jest dobry specjalista , ktory szybko bedzie wiedzial co zrobic bo z tego co napisalas kotek bardzo sie meczy
![]() u mnie leczenie moich futrzakow wyglada tak ze moge wszyskie porady weterynaryjne odliczyc od podatku czyli kazda wizyte za ktora dostaje paragon , ktory potem podpinam do rozliczenia podatkowego i odliczam na podstawie mojego kodu fiskalnego , oczywiscie im wiecej uzbieram takich paragonow tym lepiej bo mniej potem musze zaplacic podatku ![]() mysle ze i u Ciebie tez jest taki system ![]() Szukaj specjalisty zeby kotek nie cierpial , trzymam kciuki ![]()
![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2013-01-03 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
KOTerator
|
W Krakowie też masz polecanego specjalistę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
ja się obawiam, czy to nie jaskra...
http://swiatkotow.pl/edukacja/artyku...70,jaskra.html Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
KOTerator
|
Cytat:
Żaden wet nie jest wszystkowiedzący, znają się głównie na swojej dziedzinie, tym co ich interesuje, albo tym co widzą na co dzień* ale do specjalisty to powinien wysłać ![]() * Dla przykładu kardiolog podglądający usg jamy brzusznej mojego kota nie wiedział czy widać nerkę prawą, lewą czy może to pęcherz ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za zdrowie kotka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.