|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nogi podatne na siniaki?
hej!
od kilku miesięcy mam nową pracę. Większość czasu pracuje w pozycji siedzącej, jednak czasem moja praca wymaga wysiłku fizycznego. muszę coś przenieść, ustawić wysoko na półce, głównie jakieś kartony, pudełka itp. mój problem polega na tym, że czasem się uderzę o coś, albo wystarczy, że oprę karton na nodze i potem mam siniaki na nogach. nie odczuwam przy tym jakiegoś dużego bólu i nie wygląda to tak, że biegnę i robijam się o jakieś przedmioty, ale nogi nie wyglądają najlepiej. jest lato i nie mogę ubrać sukienki czy spodenek bo wyglądam jakby ktoś mnie pobił. Pamiętam kiedyś znajoma miała taki sam problem pracując fizycznie i niosąc coś ciężkiego opierała to na udach i miała posiniaczone uda. Zmieniła pracę i problem się skonczył. Ja w sumie nie dźwigam takich ciężarów, ale mam to samo. Wczesniej nie miałam takiego problemu. Może mi ktoś powiedzieć, jak mogę sobie pomóc. Jak mogę wzmocnić naczynia krwionośnie, żeby nie robiły się siniaki od byle czego? a może ktoś wie co robić, żeby szybciej się goiły? (jestem przed 30-tką)
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nogi podatne na siniaki?
Maści z kasztanowca, arniką, łykać rutynę,(farmaceuta pewnie wskaże odpowiednie srodki) aby wzmocnić naczynia krwionośne. Uprawiać sport, aby pobudzić krążenie.
Mozna siedząc wykonywać wspięcia na palce, krążenia stóp, itd ćwiczenia na krążenie. Do zakrycia polecam rajstopy w sprayu lub musie Sally Hansen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.