|
Notka |
|
Klub Recenzentki Rossmann Klub Recenzentki Rossmann Zapraszamy do zapoznania się z recenzjami on-line testu kosmetyku marki Rossmann. 100 Wizażanek testuje obecnie Pędzle do makijażu marki For Your Beauty. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
For Your Beauty? To się okaże;)
Swoje pędzelki do testów odebrałam 30.06 i od tego czasu używam ich regularnie. Aczkolwiek już wcześniej miałam okazję używać pędzla tej firmy przeznaczonego do pudru. Ale od początku.
Do testów otrzymałam oczywiście cztery pędzelki : do pudru, do różu, do cieni i do nakładania pomadki. Wszystkie pędzelki zapakowane są w plastikowe opakowania, w których możemy je swobodnie przewozić a włosie pędzla nie odkształca się. Teraz chciałabym pokrótce omówić każdy z pędzelków. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Pędzelek do nakładania pomadki Pomimo, że od dawna interesuje się makijażem i mam dość pokaźny zbiór pędzelków, ten do nakładania pomadki z FYB jest pierwszym tego typu. Jego włosie zabezpieczone jest plastikową nakładką - w moim egzemplarzu niestety była ona źle założona i włosie jest zniekształcone i rozchodzi się na boki, przez co ciężko jest mi założyć tę nakładkę. Samo używanie pędzelka jest przyjemne - zbiera odpowiednią ilość produktu, zarówno, aby zaznaczyć kontur ust jak i wypełnić całe wargi. Nie zauważyłam wypadania włosków. Ogólnie z pędzla jestem bardzo zadowolona. Pędzelek do nakładania cieni To kolejny pędzel, z którego jestem zadowolona. Jest to pędzelek języczkowy. Włosie ma dość zbite, długość tego włosia jest moim zdaniem idealna do nakładania cienia na całą powiekę. Wypadlo z niego kilka włosków, szczególnie po jego praniu. Pędzel do różu Jest to pędzel stosunkowo niewielkich rozmiarów. Ma półokrągły kształt i jest spłaszczony. Jest dość miękki, ale potrafi "podrapać" powierzchnię różu i powodować jego pylenie. Dobrze współpracuje z twardymi różami, np wypiekanymi. Pędzel do pudru Najmniej lubiany przeze mnie pędzel. Tak jak wspomniałam na początku już wcześniej używałam tego pędzla do pudru i niestety, w przypadku tego egzemplarza, moje zdanie tylko się potwierdziło. Pędzel jest miękki, dość zbity, aczkolwiek ma dużo mniej włosia niż na przykład pędzel Ecotools. Nakłada puder cienką warstwą, równomiernie- tego nie mogę mu odmówić. Ale ma jedną, w moich oczach niewybaczalną, wadę. Gubi przeraźliwie dużo włosia. Porównałam nowy pędzel z tym, którego używałam dłuższy czas i długość włosia w nowym jest o 1 cm dłuższa ![]() Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2012-07-13 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.