|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 3 880
|
Ciecierzyca
albo cieciorka
Taka fasolka - po ugotowaniu smakuje jak orzeszki, jest pyszna i zdrowa. Mam jeden problem z gotowaniem - namaczam tak jak zwykłą fasolę, dzień wcześniej a potem gotuję normalnie w porze obiadu (z resztą dań). O ile fasolka nie ma już "mącznego" posmaku to nadal jest twardawa. Może któraś z was wie jak to zrobić żeby ta fasolka zmiękła? A może ona ma być taka twardawa i już bardziej miękka nie będzie? Jadam kiedyś konserwową i była mięciuteńka. PZDR Natalia
__________________
Not all those who wander are lost. MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ! ![]() Legite aut Perite! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciecierzyca
z tego co pamiętam (robiłam z niej hummus - pycha!), ona wymaga dosć długiego gotowania, nie wiem czy nie ze 2 labo i 3 godziny. myślę, ze spokojnie gotuj do tego momentu, kiedu uznasz, ze jest juz dość miękka dla ciebie.
smacznego! |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 3 880
|
Dot.: Ciecierzyca
Ech...czyli nigdy nie będzie tak miękka jak nasza biała fasola Jaś? Szkoda trochę ale niech będzie. Gotować jej kilka godzin nie będę bo chyba by straciła wszelkie wartości odżywcze
![]() PZDR Natalia
__________________
Not all those who wander are lost. MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ! ![]() Legite aut Perite! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.



Taka fasolka - po ugotowaniu smakuje jak orzeszki, jest pyszna i zdrowa. Mam jeden problem z gotowaniem - namaczam tak jak zwykłą fasolę, dzień wcześniej a potem gotuję normalnie w porze obiadu (z resztą dań). O ile fasolka nie ma już "mącznego" posmaku to nadal jest twardawa. Może któraś z was wie jak to zrobić żeby ta fasolka zmiękła? A może ona ma być taka twardawa i już bardziej miękka nie będzie? Jadam kiedyś konserwową i była mięciuteńka. 





