|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Uczelnie prywatne w Trójmieście
Witam
![]() W tym roku wybieram się na studia do Trójmiasta. Nie jestem zdecydowana na nic konkretnego. Zastanawiam się nad czymś związanym z ekonomią, zarządzaniem, czy marketingiem. Niestety nie słyszałam zbyt wielu dobrych opinii o tego rodzaju kierunkach na UG czy PG, dlatego zastanawiam się nad jakąś prywatną uczelnią. Znalazłam dość ciekawe opcje, typu "Psychologia w biznesie", czy "Marketing medialny". Ale martwi mnie fakt, że do prywatnej uczelni może pójść każdy, kto zapłaci, a co za tym idzie, boję się o niski poziom nauczania oraz złą renomę tych szkół wśród pracodawców. Dlatego, jeśli wiecie coś, o którejś z Trójmiejskich prywatnych uczelni, byłabym bardzo wdzięczna za jakąkolwiek informację, czy poradę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ash nazg durbatulûk
|
Dot.: Uczelnie prywatne w Trójmieście
Mój współlokator studiuje ekonomię na Wydziale Ekonomicznym UG. Za wiele to on tam nie ma nauki, ale też uczy się na niezbędne minimum. Z kolei ja studiuję informatykę i ekonometrię na Wydziale Zarządzania i choć poziom nauczania jest na niższym poziomie niż w Poznaniu czy w Warszawie, to też nie ma lekko.
![]() Powodzenia w poszukiwaniach. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja na chwilę obecną studiuję na WSB, jestem zadowolona. Mam wielu znajomych po tej uczelni, którzy nie mają żadnego problemu z pracą.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hej kochane, podbijam pytanie. Czasu co raz mniej a decyzję podjąć muszę. Chciałabym studiować coś związanego z mediami i reklamą. Myślę nad trzema uczelniami:
1. Sopocka Szkoła Wyższa -Europeistyka ze specjalnością komunikacja społeczna i media 2.Wyższa Szkoła Bankowa - Informatyka - Social Media 3. Szkoła Wyższa Ateneum - Dziennikarstwo i komunikacja społeczna ze specjalnością marketing medialny Zupełnie nie mogę się zdecydować, sprawdziłam listy przedmiotów (oprócz wsb bo tam jakoś nie mogę znaleźć) ale kierunek pierwszy wydaję mi się bardziej taki ekonomiczny bo można tam znaleźć przedmioty jak prawo, makroekonomia, marketing, zarządzanie, negocjacje w biznesie, oczywiście oprócz przedmiotów specjalnościowych, kierunek drugi, nie znam wszystkim przedmiotów jedynie specjalnościowe jak grafika komputerowa, multimedialne systemy sieciowe, animacje, komunikacja marketingowa i pr ale wydaję mi sie że będzie to kierunek informatyczny więc trochę boję się że będzie dużo matmy, z drugiej strony może więcej bym się nauczyła, no i trzeci to taki typowo dziennikarski czyli historia mediów w polsce, wspólczesne media, prawa mediów, etyka dziennnikarska, warszaty dziennikarskie, socjologia, reklama. I jestem w kropce, każdy z kierunków w jakiś sposób mi się podoba ale nie jestem pewna który wybrać. Jeśli macie jakieś opinie na temat danej szkoły, lub kierunku, który jest najbardziej przyszłościowy, ciekawy to dajcie znać! ![]() Edytowane przez BlueGosia Czas edycji: 2016-09-07 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.