Uczelnie prywatne w Trójmieście - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-26, 18:06   #1
Kivvii
Przyczajenie

Uczelnie prywatne w Trójmieście

Witam
W tym roku wybieram się na studia do Trójmiasta. Nie jestem zdecydowana na nic konkretnego. Zastanawiam się nad czymś związanym z ekonomią, zarządzaniem, czy marketingiem. Niestety nie słyszałam zbyt wielu dobrych opinii o tego rodzaju kierunkach na UG czy PG, dlatego zastanawiam się nad jakąś prywatną uczelnią. Znalazłam dość ciekawe opcje, typu "Psychologia w biznesie", czy "Marketing medialny". Ale martwi mnie fakt, że do prywatnej uczelni może pójść każdy, kto zapłaci, a co za tym idzie, boję się o niski poziom nauczania oraz złą renomę tych szkół wśród pracodawców. Dlatego, jeśli wiecie coś, o którejś z Trójmiejskich prywatnych uczelni, byłabym bardzo wdzięczna za jakąkolwiek informację, czy poradę Gdzie się dobrze studiuje, gdzie poziom wysoki, gdzie niski, którą cenią pracodawcy, którą nie itp.
Kivvii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-27, 21:36   #2
Karlie69
Ash nazg durbatulûk

Dot.: Uczelnie prywatne w Trójmieście

Mój współlokator studiuje ekonomię na Wydziale Ekonomicznym UG. Za wiele to on tam nie ma nauki, ale też uczy się na niezbędne minimum. Z kolei ja studiuję informatykę i ekonometrię na Wydziale Zarządzania i choć poziom nauczania jest na niższym poziomie niż w Poznaniu czy w Warszawie, to też nie ma lekko. Z tego co się orientuję, to na firze nie mają łatwiej. Z kolei siostra mojej bratowej zaczęła w tym roku zarządzanie i jest zadowolona. Jest to najprostszy kierunek na wydziale, ale jeśli właśnie to miałabym studiować w Trójmieście, to tylko na UG. Moja koleżanka studiuje zarządzanie na WSB, pokazuje się na uczelni tylko od święta, a wymaga się od niej minimum. Mama parę lat temu ukończyła zarządzanie na WSAiB, ogólnie nie narzekała na poziom, sporo rzeczy się nauczyła, ale stosunek niektórych prowadzących do studentów był kiepski.
Powodzenia w poszukiwaniach. Ja na Twoim miejscu poszłabym na UG, ale to moje zdanie.
Karlie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-02, 16:29   #3
vindicta
Rozeznanie

Ja na chwilę obecną studiuję na WSB, jestem zadowolona. Mam wielu znajomych po tej uczelni, którzy nie mają żadnego problemu z pracą.
Stary 2016-09-07, 08:36   #4
BlueGosia
Przyczajenie

Hej kochane, podbijam pytanie. Czasu co raz mniej a decyzję podjąć muszę. Chciałabym studiować coś związanego z mediami i reklamą. Myślę nad trzema uczelniami:

1. Sopocka Szkoła Wyższa -Europeistyka ze specjalnością komunikacja społeczna i media
2.Wyższa Szkoła Bankowa - Informatyka - Social Media
3. Szkoła Wyższa Ateneum - Dziennikarstwo i komunikacja społeczna ze specjalnością marketing medialny

Zupełnie nie mogę się zdecydować, sprawdziłam listy przedmiotów (oprócz wsb bo tam jakoś nie mogę znaleźć) ale kierunek pierwszy wydaję mi się bardziej taki ekonomiczny bo można tam znaleźć przedmioty jak prawo, makroekonomia, marketing, zarządzanie, negocjacje w biznesie, oczywiście oprócz przedmiotów specjalnościowych, kierunek drugi, nie znam wszystkim przedmiotów jedynie specjalnościowe jak grafika komputerowa, multimedialne systemy sieciowe, animacje, komunikacja marketingowa i pr ale wydaję mi sie że będzie to kierunek informatyczny więc trochę boję się że będzie dużo matmy, z drugiej strony może więcej bym się nauczyła, no i trzeci to taki typowo dziennikarski czyli historia mediów w polsce, wspólczesne media, prawa mediów, etyka dziennnikarska, warszaty dziennikarskie, socjologia, reklama.

I jestem w kropce, każdy z kierunków w jakiś sposób mi się podoba ale nie jestem pewna który wybrać. Jeśli macie jakieś opinie na temat danej szkoły, lub kierunku, który jest najbardziej przyszłościowy, ciekawy to dajcie znać!

Edytowane przez BlueGosia
Czas edycji: 2016-09-07 o 08:37
BlueGosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości