|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Pomocy -moje dłonie
Witam!
Mam problem z dłońmi !Na drugiej stronie dłoni(jak odwrócicie dłonie) Przy początkch palcy (od dołu) mam strasznie grubą skórę(jest żółte)Zaczyna mi to wchodzić na palce.Obawiam sie ,ze nie dłógo całe dłonie bedę mieć takie! Czym to mogę usunąć ? Czy da się sodą oczyszczoną ? Na stopy próbowałam i to mi trochę pomogło. A jestem alergikiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy -moje dłonie
Taka zgrubiała skóra może się zrobić np. regularnego od podciągania na drążku, podnoszenia ciężarów na siłowni. Jeżeli to jest przyczyną to wystarczy delikatnie zetrzeć skórę tarką do stóp lub pumeksem, zrobić peeling dłoni w tym miejscu i nasmarować kremem zmiękczający naskórek. Bo jest to zwyczajne zrogowacenie - takie samo jak to występujące na stopach.
![]() |
#4 |
BAN stały
|
To właśnie wygląda jak zrogowacenie jak na nogach. Duzo siedze na komputerze . Mysle ze to moze byc spowoodwane trzamanie myszki do komputera. Jak myślicie? Mam tez zaburzeniea miesiączkowania:w trakcie leczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
potworkowa
|
polecam zrobić badania na hormony tarczycowe - żółte dłonie w środku i na dodatek suche są objawem niedoczynności tarczycy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
idź do dermatologa.
A twojego wątku o nosie nie jestem w stanie zrozumieć.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Od samego używania myszki do komputera takie zrogowacenia nie mogły się zrobić. Jeśli wspominasz o zaburzeniu miesiączkowania to może rzeczywiście powinnaś zrobić badania hormonalne tak jak radzi Ci kaczuszka69
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.