|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tabletki a wymioty...
Biore pierwsze tabletki antykoncepcyjne w swoim zyciu, jest to pierwsze opakowanie dopiero, a moj problem wyglada nastepujaco..
Wzielam przedostatniom tabletke z opakowania o godzinie 19, ale niestety o 20:30 wymiotowalam.. Nie wiem co teraz zrobic, poczekac i jutro o 19 wziac normalnie ostatnia tabletke a jesli bedziemy sie kochac z moim tz to dodatkowo zabezpieczyc sie "gumka" czy co robic? Czy jesli dzisiaj nie wezme juz tabletki dopiero to jutro, to czy bede miec potem normalnie okres? Wiem ze pewnie to blachy problem i byc moze gdzies na forum jest juz na to odpowiedz, ale nie mam jak skorzystac z wyszukiwarki, poniewaz popsula mi sie myszka do komputera jakis czas temu, a ze wzgledu na to ze duzo pracuje zwyczajnie nie mam czasu kupic nowej i szukanie podobnego tematu zajeloby mi wiecznosc... takze przepraszam z gory.. Edytowane przez ania_pol Czas edycji: 2012-09-25 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki a wymioty...
Tabletka nie zdążyła się wchłonąć. To jasne. Sam jestem dopiero na początku drugiego opakowania, ale trochę się już na ten temat naczytałam. Warto ubezpieczyć się w coś takiego jak dodatkowe opakowanie (awaryjne) tabletek. Wówczas w takich awaryjnych sytuacjach, bierzesz dodatkową tabletkę z tego awaryjnego pudełka i nadrabiasz to, co wyrzuciłaś z organizmu. Dzień później tabletkę bierzesz już normalnie. Skoro nie masz możliwości nadrobienia tego, jutro weź tabletkę o normalnej porze i pamiętaj o dodatkowym zabezpieczeniu przez kolejne 7 dni.
A co do okresu - wydaje mi się, że skoro jutro jeszcze weźmiesz tabletkę (a ta dzisiejsza choć trochę się wchłonęła), dostaniesz go tak, jak dostać powinnaś. Edytowane przez No_To_Co Czas edycji: 2012-09-25 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ulotke przeczytaj, nie zginiesz od paru stron tekstu i znajdziesz odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie mam wlasnie awaryjnego opakowania, takze jutro wezme ta ostatnia tabletke normalnie i w razie czego zastosuje dodatkowe zabezpieczenie jeszcze raz dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy bierzesz pod uwagę, że znacznie bardziej bezpieczne jest ufanie ulotce niż nieznajomym osobom na forum...? Masakra, nie czaję myslenia "lepiej zapytam na forum bo z ulotką nie porozmawiam"... Twoja sytuacja nie jest naprawdę wyjatkowa i odpowiedź na Twoją wątpliwość znajduje się w ulotce - i to z niej powinnaś skorzystać. A akurat koleżanka, której post Ci się tak spodobał bzdury pisze. Jeśli pominęłaś 20 tabletkę z opakowania (a pominęłaś, bo się nie wchłonęła), to masz dwie opcje. Albo przyjmujesz ostatnią tabletkę i masz opakowanie skrócone do 20 dni (tylko wtedy pamiętasz by nowe zacząć od razu, bez 7 dniowej przerwy) albo nie bierzesz jej wcale (czyli ostatnia tabletka z opakowania wypadła wczoraj) i tyle. Normalnie 7 dni przerwy (albo mniej, jak tam chcesz). W obu przypadkach zabezpieczenie jest zachowane.
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2012-09-25 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio? To weź pod uwagę, ze robiąc tak jak koleżanka Ci napisała, zrobisz źle i tyle. Choć gdybyś chociaż podała nazwę talbetek to by duzo ułatwiło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
przepraszam, ze tak CI odpisalam ale nie lubie jak mnie ktos komentuje, po prostu mam chyba ciezki charakter, nie przemysle i cos palne ![]() a tabletki to Artizia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żaden taki, jaki wskazałaś ![]() Dlatego najpierw zagląda się do ulotki, a potem ewentualne wątpliwości co do rozumienia tego, co jest tam napisane można przedyskutować. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Ależ bardzo prosze. I nie mówiłam tego złośliwie. Po prostu jak widzisz na forum można się przejechać, a ulotka to informacje PEWNE. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- W ulotce masz: Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a czy teraz normalnie dostane okres? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
http://www.gedeonrichter.pl/gedeonri...92_scanned.pdf - tu jest ulotka akurat od moich tabletek. Zajrzyj na stronę 8.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko jedno którą z opcji wybierzesz. Nie ma różnicy, obie są tak samo dobre. Ale jeśli tak zrobisz to tak. Po prostu skróciłaś opakowanie o 2 tabletki. Czy dostaniesz okres normalnie? Pewnie tak, aczkolwiek skoro to dopiero pierwsze opakowanie to może być różnie. Przez pierwsze 3 organizm ma prawo różne rzeczy w stylu plamień itd wyczyniac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Czyli jeszcze raz (wiem denerwujaca jestem ![]() jesli robia opcje 2 to od dzisiaj licze 7 dni i tego 8 czyli 2 pazdziernika biore nowe opakowanie ? ![]() ![]() przy kolejnych opakowaniach bedzie mi latwiej hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jesli nie chcesz łączyc opakowan, to po prstu wczorajszy wieczór to pierwszy dzien przerwy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Na potwierdzenie słów Klepmy:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dwie godziny po przyjęciu tabletki antykoncepcyjnej zjadłam obfitą kolację i odrobinę zwymiotowałam. Ponieważ stwierdziłam, że szansa na zwymiotowanie tabletki była mała, następną wzięłam następnego dnia o stałej porze.
Kochałam się 3 dni po tym zajściu. Teraz się niepokoję. Jak duże są szanse na obniżenie działania antykoncepcji w takim przypadku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i dobrze, że się niepokoisz, bo spokojnie można to uznać za pominiętą tabletkę, więc ryzyko ciąży jest.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładniej się tego nie da opisać, no. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.