|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sukienka
Cześć wszystkim
![]() Przeczytałam parę postów, poszukałam trochę cenników ale nadal nie znalazłam tego czego szukam a mianowicie: chcę zamówic sukienkę u krawca. Ceny są różne a ja jeszcze nigdy nie korzystałam z podobnych usług. Poszłabym po prostu się spytać ale musiałabym jechać do innego miasta - dlatego piszę najpierw tutaj. Z tego wszystkiego co przeczytałam wywnioskowałam, że uszycie podobnej sukienki kosztuje ok. 200-400zł - nie wiem tylko czy z materiałem, czy jest już on wliczony. Macie może jakieś ogólne pojęcie ile kosztowałoby uszycie takiej sukienki: http://www.pinterest.com/pin/210965563767821428/ + materiał? A może wiecie gdzie można kupić podobną? (zależy mi na jasnym kolorze, mocno rozkloszowanym dole - dokładnie takim jaki miała właśnie "Baby", dopasowanej górze i właśnie takim dekolcie z takimi właśnie ramiączkami). Byłabym naprawdę wdzięczna na odpowiedź bo jestem kompletnie zielone jeśli chodzi o szycie czy wyszukiwanie ciuchów przez internet (chyba nigdy nie natrafiłam na nić godnego uwagi, nie liczę rzeczy które były kolosalne drogie ;p) POZDRAWIAM! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sukienka
Cena szycia zależy pewnie od krawcowej. Moja siostra szyła sobie w zimie identyczną sukienkę jaką Ty chcesz, kremowa, góra troszkę ciemniejsza i miała taką drobną złotą koronkę a dół rozkloszowany i gładki. Krawcowa policzyła chyba ok. 300 zł z materiałem i żakietem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Sukienka
Dzięki za odpowiedź
![]() Jak 300zł za sukienkę z materiałem i żakiet to chyba nie jest taka kosmiczna cena - w sklepie pewnie wydałabym tyle samo. Mam nadzieję, że znajdę dobrą krawcową która nie weźmie ode mnie więcej niż 250zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.