![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
boję się! ; (
Mam 16 lat. Z moim chłopakiem uprawiałam wczoraj sex, z prezerwatywą. Miał wytrysk, ale potwierdził, że z prezerwatywą wszystko okej nic się nie zsunęło itd. Parę dni wcześniej 2 razy był we mnie przez moment, ale przerwaliśmy, bo przecież nie mieliśmy zabezpieczenia. Nie doszło wtedy do wytrysku. Mam problemy z miesiączkowaniem, nie wiem kiedy będę miała. Czy mogłam jakoś zajść w ciąże? Jak to sprawdzić, jeżeli nie wiem kiedy dostanę okresu. Czekać i czekać?
Teraz źle się czuję, nie mogę przez ten stres spać. aktualnie wyszło, że mam 37,3 stopni... Edytowane przez Pluszowymis Czas edycji: 2012-07-12 o 10:13 Powód: niedopisanie powodów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: boję się! ; (
Cytat:
![]() Jak to sprawdzić? Poczekać 2 tygodnie i zrobić test.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
1. Zrób test, to się dowiesz (14 dni po ostatnim seksie)
2. Poczekaj aż będziesz gotowa na seks. 3. Zdobądź zabezpieczenie i wtedy współżyj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Od "wejścia na chwilę", kiedy facet jest już "wilgotny" również można zajść w ciążę - pierwsze plemniki wcale nie są gorsze od swoich późniejszych kolegów.
![]() Nie rozumiem w ogóle, dlaczego dajesz mu wejść bez prezerwatywy, sama nie będąc zabezpieczona w żaden sposób. Zgłupiałaś? Czy chcesz mieć dzidziusia?
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2012-07-12 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
sex bez zabezpieczenia......... nigdy więcej tak nie rób, możesz zajść w ciążę!
masz 16 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
bez kija nie podchodz
|
zrób test 14 dni po stosunku i wiecej niech nie wchodzi w ciebie ' na chwile' bez zabezpeiczenia
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
![]() Autorko wiesz ile dzieciaków lata po świecie od "wejścia na chwilę" ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie rozumiem po co wchodzić "na chwilę"? Żeby mógł poczuć ciepełko?
Zrób test, dla uspokojenia nawet 3 testy ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim test ciążowy. Po drugie niech nigdy Twój chłopak nie wchodzi bez zabezpieczenia nawet jeśli miałoby to trwać pikosekundę (bo chyba i przyjemność z tego żadna przez tak krótki czas ,nerwów wiele,a możliwe konsekwencje- ogromne) po trzecie ,jak nałożył poprawnie prezerwatywę a ta nie zsunęła się i nie pękła szansę na ciążę są prawie równe 0. Po czwarte- zastanow się ,czy naprawdę jesteś gotowa na seks skoro pozwalasz partnerowi robić to bez zabezbieczenia, kiedy Ty też nie stosujesz innych metod antykoncepcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Są laski, które wyrażą zgodę na wszystko, byle tylko misiu był zadowolony i nie odszedł.
Dziecko? Jakie dziecko, to przecież tylko chwilka... Zdąży przecież wyjąć.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kilka rzeczy. Najpierw moje spostrzeżenia.
Dlaczego dzieci zabierają się za coś o czym nie mają bladego pojęcia? Obecnie dostępnych jest wiele środków antykoncepcji, a młodym ludziom bździ się kochać bez zabezpieczenia, a potem wielkie rozkminy, skąd ta ciąża, przecież nie doszedł we mnie, bo wyciągnął? Ciemnogród totalny albo co, nie wiem. Przeraża mnie to. Teraz opieprz do Autorki. Po pierwsze za brak zdrowego rozsądku. Kto normalny w wieku lat 16 uprawia seks bez zabezpieczenia? Ja rozumiem, że to kusi, żeby sprawdzić jak to jest, ale z konsekwencjami się nikt nie liczy? Masakra. I Ty i Twój chłopak zachowaliście się nie odpowiedzialnie. Tak, możesz być w ciąży. To bardzo prawdopodobne. Nawet nie wiecie jak mnie takie dzieciory ciśnienie podnoszą. Nie znam się, to się za to zabiorę - dewiza nastolatków. Masakra ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2012-07-12 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
wiem, że to głupie... stało się to tak, ponieważ.. no głupi i tyle, nie potrafiliśmy już się powstrzymać. Wszedł we mnie ale od razu stwierdziliśmy że przecież tak nie możemy i to skończyliśmy. Gdyby znów do tego nas ciągnęło- kupiliśmy prezerwatywy. ale strasznie się boję. aż wszystko mnie boli od wewnątrz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kopulujące króliki nie mogą się powstrzymać, to rozumiem. Ale ludzi chyba coś różni od królików.
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyno, zrób test. To po pierwsze.
Po drugie nie możesz teraz czuć objawów ciąży. Także żadne boli mnie od środka czy temperatura. Owszem podwyższona temperatura do powyżej 37 stopni może być oznaką ciąży. Ale to o temperaturę w pochwie chodzi ![]() Wszystkie Twoje dolegliwości biorą się ze stresu. Także zrób test, kiedy będzie odpowiedni czas (14 dni po stosunku), koniecznie z porannego moczu. Niestety tak jak pisały dziewczyny - szansa na ciążę jest. Raczej nie wielka, ale zawsze. Także teraz już jesteście mądrzejsi o to doświadczenie i po prostu się zabezpieczajcie. Aby dość bezpiecznie stosować stosunek przerywany trzeba bardzo dokładnie zna swoje ciało. Ty nie masz pojęcia czy miałaś właśnie dni płodne. Życzę Ci, żeby nie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
masakra..trzeba być wyjątkowo niedojrzałym.poza tym wlasnie nie rozumiem-po co NA CHWILE?biorac pod uwage to,ze bez zabezpieczenia i jakie ryzyko,pozniej tyle nerwów,to jeszcze przyjemnosci praktycznie zero?Nie lepiej takie coś "zaplanować",normalni e zabezpieczyć się i przynajmniej nie mieć takiego stresu?A w ciąży pewnie możesz być.Wiem,że są jakieś tabletki 72 h po,ale w sumie nie wiem,co i jak.Wiem tylko że coś takiego istnieje,więc mówię.Następnym razem przydałoby się więcejrozsądku,obyś nie musiała uczyć się na błędach w tym przypadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nie będę się powtarzała, o tym co dziewczyny powiedziały, czyli o teście, ja bym Cię tylko jeszcze do ginekologa wysłała, jak już ten test zrobisz, by Ci zapisał jakieś tabletki anty , albo inny środek antykoncepcyjny, jesteś już na tyle duża, że nie powinno być to dla Ciebie problemem, bo jeśli seks uprawiasz, to i ginekolog nie powinien być Ci obcy...
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ginekolog na wstępie.On wytłumaczy Ci dokładnie co i jak,podpowie cokolwiek. Pierwsza wizyta może być bardzo krepująca,ale zawsze musi być ten pierwszy raz.
![]() |
![]() |
#19 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie, każdy musi być alfą i omegą. Ulicznico, dance macabre na pewno powiedziałaby Ci, że "facet jest już wilgotny" bo to go sperma zwilżyła. No nie mogę z wami, ludzie. Pozdrawiam Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2012-07-12 o 15:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dobra, żywe nieżywe, martwe nie martwe, ale stosunek bez żadnego zabezpieczenia, z nadzieją, że facet wyjmie na czas, to czysta głupota.
Ale rozumiem, ta adrenalina... ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem preejakulat to nie są nowowyprodukowane plemniki. Ale tam są. Niektóre martwe, niektóre nieruchliwe, ale są. Jak wiemy do zapłodnienia potrzebujemy jednego plemnika Przy sprzyjających warunkach śluzu w pochwie, jajeczkowaniu i nawet taki preejakulat jest w stanie zapłodnić. Szanse są niewielkie, ale nie zerowe. Również pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A ja z innej paki od ilu miesięcy/lat miesiączkujesz że do tej pory nie wiesz kiedy masz mieć okres?? Dla mnie to nie pojęte. Owszem można mieć nieregularny cykl nie wyznaczysz też sama dni płodnych jeżeli nie obserwujesz organizmu swojego od dłuższego czasu ale coś takiego
![]() Ja bym się bała że podczas seksu dostanę okres może to nic takiego niektórym to nie przeszkadza ale ja bym się z tym głupio czuła. Nie wspomnę już nawet o wieku w którym współżyjesz a nie masz zielonego pojęcia o tym. Daj sobie kilka lat jeszcze na wstrzymanie. A skoro już tak ryzykujesz to masz przynajmniej faceta na którym możesz polegać? Który jest na tyle odpowiedzialny że jakby coś to ci pomoże ba utrzyma ciebie i dziecko albo nawet samo dziecko? jakoś nie sądzę... Ale mogę się mylić...
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Oboje doszli do wniosku, że cyt. "nie mogą się powstrzymać" - bo jak tu tak przerwać w środku akcji, więc facet jest niewiele bardziej odpowiedzialny od niej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
mam miesiączkę od 10 roku życia. zdarzyło się nawet, że nie miałam jej przez 3 miesiące (rok temu). Byłam u ginekologa. Zbadał mnie i powiedział że to nic takiego, że tak mam, hormony są okej itd itp. Więc co mogę zrobić, jeżeli nawet ginekolog powiedział, że to iż nie wiem kiedy dostanę następną miesiączkę jest normalne?
Z powyższych odp oznacza to, że są marne szanse, tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, szanse są marne. Ale i tak wykonaj test. Może jak zaczynacie współżyć to pójdź do ginekologa po tabletki? Wówczas i krwawienia staną się regularne, a Ty nie będziesz musiała panikować, że nie ma okresu przez 3 miesiące na przykład ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Najlepiej zbadać na początek poziom hormonów płciowych oraz TSH.
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Byłam biegać i, gdy wróciłam poczułam że mam mokro. na majtkach mam śluz więcej wody, trochę białego- jak białko. mam nadzieję, że to objaw miesiączki bo i podbrzusze mam nabrzmiałe jak często przed... Taaak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
ehm...... temat milionset razy poruszany na wizażu....jest coś takiego jak wyszukiwarrka....
seks jest dla "dorosłych emocjonalnie" i odpowiedzialnych......dzi ekuję ![]()
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie będziesz miała objawów ciąży po kilku dniach.
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
![]()
Najważniejsze- nie bój się. Będzie co ma być. Jeżeli nie dostaniesz okresu w ciągu 2tygodni to zrób test. Nie jest drogi, jak się wstydzisz iść po niego do apteki to pogoń chłopaka. !
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.