boję się! ; ( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 10:11   #1
Pluszowymis
Przyczajenie

boję się! ; (

Mam 16 lat. Z moim chłopakiem uprawiałam wczoraj sex, z prezerwatywą. Miał wytrysk, ale potwierdził, że z prezerwatywą wszystko okej nic się nie zsunęło itd. Parę dni wcześniej 2 razy był we mnie przez moment, ale przerwaliśmy, bo przecież nie mieliśmy zabezpieczenia. Nie doszło wtedy do wytrysku. Mam problemy z miesiączkowaniem, nie wiem kiedy będę miała. Czy mogłam jakoś zajść w ciąże? Jak to sprawdzić, jeżeli nie wiem kiedy dostanę okresu. Czekać i czekać?
Teraz źle się czuję, nie mogę przez ten stres spać. aktualnie wyszło, że mam 37,3 stopni...

Edytowane przez Pluszowymis
Czas edycji: 2012-07-12 o 10:13 Powód: niedopisanie powodów
Pluszowymis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 10:39   #2
dance makabre
Wtajemniczenie

Dot.: boję się! ; (

Cytat:
Napisane przez Pluszowymis Pokaż wiadomość
Mam 16 lat. Z moim chłopakiem uprawiałam wczoraj sex, z prezerwatywą. Miał wytrysk, ale potwierdził, że z prezerwatywą wszystko okej nic się nie zsunęło itd. Parę dni wcześniej 2 razy był we mnie przez moment, ale przerwaliśmy, bo przecież nie mieliśmy zabezpieczenia. Nie doszło wtedy do wytrysku. Mam problemy z miesiączkowaniem, nie wiem kiedy będę miała. Czy mogłam jakoś zajść w ciąże? Jak to sprawdzić, jeżeli nie wiem kiedy dostanę okresu. Czekać i czekać?
Teraz źle się czuję, nie mogę przez ten stres spać. aktualnie wyszło, że mam 37,3 stopni...
Jeśli o to pytasz, to tak, możesz być w ciąży. Ejakulat (sperma) może być wydzielana nie tylko podczas wytrysku, ale także w trakcie stosunku, w bardzo niewielkich (ale jednak) ilościach.

Jak to sprawdzić? Poczekać 2 tygodnie i zrobić test.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 11:09   #3
karolynka90
Zakorzenienie

1. Zrób test, to się dowiesz (14 dni po ostatnim seksie)
2. Poczekaj aż będziesz gotowa na seks.
3. Zdobądź zabezpieczenie i wtedy współżyj.
Stary 2012-07-12, 11:25   #4
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Od "wejścia na chwilę", kiedy facet jest już "wilgotny" również można zajść w ciążę - pierwsze plemniki wcale nie są gorsze od swoich późniejszych kolegów.

Nie rozumiem w ogóle, dlaczego dajesz mu wejść bez prezerwatywy, sama nie będąc zabezpieczona w żaden sposób. Zgłupiałaś? Czy chcesz mieć dzidziusia?

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."

Edytowane przez ulicznica
Czas edycji: 2012-07-12 o 11:27
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 11:28   #5
Linka25
Zakorzenienie

sex bez zabezpieczenia......... nigdy więcej tak nie rób, możesz zajść w ciążę!
masz 16 lat
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 11:45   #6
Unex
bez kija nie podchodz

zrób test 14 dni po stosunku i wiecej niech nie wchodzi w ciebie ' na chwile' bez zabezpeiczenia

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 11:56   #7
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Od "wejścia na chwilę", kiedy facet jest już "wilgotny" również można zajść w ciążę - pierwsze plemniki wcale nie są gorsze od swoich późniejszych kolegów.

Nie rozumiem w ogóle, dlaczego dajesz mu wejść bez prezerwatywy, sama nie będąc zabezpieczona w żaden sposób. Zgłupiałaś? Czy chcesz mieć dzidziusia?

Autorko wiesz ile dzieciaków lata po świecie od "wejścia na chwilę" ?
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 11:56   #8
phony
Wtajemniczenie

Ja nie rozumiem po co wchodzić "na chwilę"? Żeby mógł poczuć ciepełko?

Zrób test, dla uspokojenia nawet 3 testy
Stary 2012-07-12, 12:29   #9
bleuclair
Zakorzenienie

Przede wszystkim test ciążowy. Po drugie niech nigdy Twój chłopak nie wchodzi bez zabezpieczenia nawet jeśli miałoby to trwać pikosekundę (bo chyba i przyjemność z tego żadna przez tak krótki czas ,nerwów wiele,a możliwe konsekwencje- ogromne) po trzecie ,jak nałożył poprawnie prezerwatywę a ta nie zsunęła się i nie pękła szansę na ciążę są prawie równe 0. Po czwarte- zastanow się ,czy naprawdę jesteś gotowa na seks skoro pozwalasz partnerowi robić to bez zabezbieczenia, kiedy Ty też nie stosujesz innych metod antykoncepcji.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 12:43   #10
ulicznica
Zakorzenienie

Są laski, które wyrażą zgodę na wszystko, byle tylko misiu był zadowolony i nie odszedł.
Dziecko? Jakie dziecko, to przecież tylko chwilka...
Zdąży przecież wyjąć.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-07-12, 13:05   #11
ogolnie
Zakorzenienie

Kilka rzeczy. Najpierw moje spostrzeżenia.
Dlaczego dzieci zabierają się za coś o czym nie mają bladego pojęcia?
Obecnie dostępnych jest wiele środków antykoncepcji, a młodym ludziom bździ się kochać bez zabezpieczenia, a potem wielkie rozkminy, skąd ta ciąża, przecież nie doszedł we mnie, bo wyciągnął?
Ciemnogród totalny albo co, nie wiem. Przeraża mnie to.
Teraz opieprz do Autorki.
Po pierwsze za brak zdrowego rozsądku. Kto normalny w wieku lat 16 uprawia seks bez zabezpieczenia? Ja rozumiem, że to kusi, żeby sprawdzić jak to jest, ale z konsekwencjami się nikt nie liczy? Masakra.
I Ty i Twój chłopak zachowaliście się nie odpowiedzialnie.
Tak, możesz być w ciąży. To bardzo prawdopodobne.

Nawet nie wiecie jak mnie takie dzieciory ciśnienie podnoszą. Nie znam się, to się za to zabiorę - dewiza nastolatków.
Masakra

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2012-07-12 o 13:08
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 13:09   #12
Pluszowymis
Przyczajenie

wiem, że to głupie... stało się to tak, ponieważ.. no głupi i tyle, nie potrafiliśmy już się powstrzymać. Wszedł we mnie ale od razu stwierdziliśmy że przecież tak nie możemy i to skończyliśmy. Gdyby znów do tego nas ciągnęło- kupiliśmy prezerwatywy. ale strasznie się boję. aż wszystko mnie boli od wewnątrz...
Stary 2012-07-12, 13:13   #13
ulicznica
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że to głupie... stało się to tak, ponieważ.. no głupi i tyle, nie potrafiliśmy już się powstrzymać. Wszedł we mnie ale od razu stwierdziliśmy że przecież tak nie możemy i to skończyliśmy. Gdyby znów do tego nas ciągnęło- kupiliśmy prezerwatywy. ale strasznie się boję. aż wszystko mnie boli od wewnątrz...
Ale za to możecie chować niechcianego dzieciaka. Gratulacje.
Kopulujące króliki nie mogą się powstrzymać, to rozumiem. Ale ludzi chyba coś różni od królików.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-07-12, 13:56   #14
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Idź do apteki po test i tyle.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Ale za to możecie chować niechcianego dzieciaka. Gratulacje.
Kopulujące króliki nie mogą się powstrzymać, to rozumiem. Ale ludzi chyba coś różni od królików.
Królicza miłość wśród ludzi też istnieje jak widać
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 14:11   #15
cowie
Zakorzenienie

Dziewczyno, zrób test. To po pierwsze.
Po drugie nie możesz teraz czuć objawów ciąży. Także żadne boli mnie od środka czy temperatura.
Owszem podwyższona temperatura do powyżej 37 stopni może być oznaką ciąży. Ale to o temperaturę w pochwie chodzi
Wszystkie Twoje dolegliwości biorą się ze stresu.

Także zrób test, kiedy będzie odpowiedni czas (14 dni po stosunku), koniecznie z porannego moczu.

Niestety tak jak pisały dziewczyny - szansa na ciążę jest. Raczej nie wielka, ale zawsze.
Także teraz już jesteście mądrzejsi o to doświadczenie i po prostu się zabezpieczajcie.

Aby dość bezpiecznie stosować stosunek przerywany trzeba bardzo dokładnie zna swoje ciało. Ty nie masz pojęcia czy miałaś właśnie dni płodne. Życzę Ci, żeby nie.
cowie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 14:23   #16
juliette63
Raczkowanie

masakra..trzeba być wyjątkowo niedojrzałym.poza tym wlasnie nie rozumiem-po co NA CHWILE?biorac pod uwage to,ze bez zabezpieczenia i jakie ryzyko,pozniej tyle nerwów,to jeszcze przyjemnosci praktycznie zero?Nie lepiej takie coś "zaplanować",normalni e zabezpieczyć się i przynajmniej nie mieć takiego stresu?A w ciąży pewnie możesz być.Wiem,że są jakieś tabletki 72 h po,ale w sumie nie wiem,co i jak.Wiem tylko że coś takiego istnieje,więc mówię.Następnym razem przydałoby się więcejrozsądku,obyś nie musiała uczyć się na błędach w tym przypadku.
juliette63 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 14:27   #17
marchewkowa karrotka
Raczkowanie

GG do marchewkowa karrotka

Nie będę się powtarzała, o tym co dziewczyny powiedziały, czyli o teście, ja bym Cię tylko jeszcze do ginekologa wysłała, jak już ten test zrobisz, by Ci zapisał jakieś tabletki anty , albo inny środek antykoncepcyjny, jesteś już na tyle duża, że nie powinno być to dla Ciebie problemem, bo jeśli seks uprawiasz, to i ginekolog nie powinien być Ci obcy...
Stary 2012-07-12, 14:41   #18
ewelka021293
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marchewkowa karrotka Pokaż wiadomość
Nie będę się powtarzała, o tym co dziewczyny powiedziały, czyli o teście, ja bym Cię tylko jeszcze do ginekologa wysłała, jak już ten test zrobisz, by Ci zapisał jakieś tabletki anty , albo inny środek antykoncepcyjny, jesteś już na tyle duża, że nie powinno być to dla Ciebie problemem, bo jeśli seks uprawiasz, to i ginekolog nie powinien być Ci obcy...
Zgadzam się z marchewkowa karrotka...
Ginekolog na wstępie.On wytłumaczy Ci dokładnie co i jak,podpowie cokolwiek.
Pierwsza wizyta może być bardzo krepująca,ale zawsze musi być ten pierwszy raz.

ewelka021293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 15:48   #19
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Jeśli o to pytasz, to tak, możesz być w ciąży. Ejakulat (sperma) może być wydzielana nie tylko podczas wytrysku, ale także w trakcie stosunku, w bardzo niewielkich (ale jednak) ilościach.
Większej bzdury dawno nie słyszałem. Preejakulat nazywany jest tak, a nie inaczej właśnie dlatego, że nie jest ejakulatem. Tylko czymś, co go poprzedza. Kminisz? Sperma nie cieknie z penisa poza wytryskiem.

Cytat:
Tak się składa, że są, bo plemniki zawarte w preejakulacie (dla bab romantyczna nazwa - "krople miłości") znajdują się tam z powodu wcześniejszej obecności w cewce moczowej i niewydostania się na zewnątrz podczas poprzedniego wytrysku czy polucji. Stąd też ich duża część jest w znacznym stopniu martwa albo uszkodzona, a zależy to od czasu jaki tam spędziły.

Ale nie, każdy musi być alfą i omegą. Ulicznico, dance macabre na pewno powiedziałaby Ci, że "facet jest już wilgotny" bo to go sperma zwilżyła. No nie mogę z wami, ludzie. Pozdrawiam

Edytowane przez InkluzjaOstateczna
Czas edycji: 2012-07-12 o 15:49
InkluzjaOstateczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 16:01   #20
ulicznica
Zakorzenienie

Dobra, żywe nieżywe, martwe nie martwe, ale stosunek bez żadnego zabezpieczenia, z nadzieją, że facet wyjmie na czas, to czysta głupota.
Ale rozumiem, ta adrenalina...

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-07-12, 16:02   #21
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez InkluzjaOstateczna Pokaż wiadomość
Większej bzdury dawno nie słyszałem. Preejakulat nazywany jest tak, a nie inaczej właśnie dlatego, że nie jest ejakulatem. Tylko czymś, co go poprzedza. Kminisz? Sperma nie cieknie z penisa poza wytryskiem.

Tak się składa, że są, bo plemniki zawarte w preejakulacie (dla bab romantyczna nazwa - "krople miłości") znajdują się tam z powodu wcześniejszej obecności w cewce moczowej i niewydostania się na zewnątrz podczas poprzedniego wytrysku czy polucji. Stąd też ich duża część jest w znacznym stopniu martwa albo uszkodzona, a zależy to od czasu jaki tam spędziły.

Ale nie, każdy musi być alfą i omegą. Ulicznico, dance macabre na pewno powiedziałaby Ci, że "facet jest już wilgotny" bo to go sperma zwilżyła. No nie mogę z wami, ludzie. Pozdrawiam

Owszem preejakulat to nie są nowowyprodukowane plemniki. Ale tam są. Niektóre martwe, niektóre nieruchliwe, ale są. Jak wiemy do zapłodnienia potrzebujemy jednego plemnika Przy sprzyjających warunkach śluzu w pochwie, jajeczkowaniu i nawet taki preejakulat jest w stanie zapłodnić.
Szanse są niewielkie, ale nie zerowe.

Również pozdrawiam.

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-07-12, 16:29   #22
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

A ja z innej paki od ilu miesięcy/lat miesiączkujesz że do tej pory nie wiesz kiedy masz mieć okres?? Dla mnie to nie pojęte. Owszem można mieć nieregularny cykl nie wyznaczysz też sama dni płodnych jeżeli nie obserwujesz organizmu swojego od dłuższego czasu ale coś takiego
Ja bym się bała że podczas seksu dostanę okres może to nic takiego niektórym to nie przeszkadza ale ja bym się z tym głupio czuła. Nie wspomnę już nawet o wieku w którym współżyjesz a nie masz zielonego pojęcia o tym. Daj sobie kilka lat jeszcze na wstrzymanie. A skoro już tak ryzykujesz to masz przynajmniej faceta na którym możesz polegać? Który jest na tyle odpowiedzialny że jakby coś to ci pomoże ba utrzyma ciebie i dziecko albo nawet samo dziecko? jakoś nie sądzę... Ale mogę się mylić...
Stary 2012-07-12, 16:32   #23
ulicznica
Zakorzenienie

Oboje doszli do wniosku, że cyt. "nie mogą się powstrzymać" - bo jak tu tak przerwać w środku akcji, więc facet jest niewiele bardziej odpowiedzialny od niej.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 19:51   #24
Pluszowymis
Przyczajenie

mam miesiączkę od 10 roku życia. zdarzyło się nawet, że nie miałam jej przez 3 miesiące (rok temu). Byłam u ginekologa. Zbadał mnie i powiedział że to nic takiego, że tak mam, hormony są okej itd itp. Więc co mogę zrobić, jeżeli nawet ginekolog powiedział, że to iż nie wiem kiedy dostanę następną miesiączkę jest normalne?
Z powyższych odp oznacza to, że są marne szanse, tak?
Stary 2012-07-12, 19:56   #25
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
mam miesiączkę od 10 roku życia. zdarzyło się nawet, że nie miałam jej przez 3 miesiące (rok temu). Byłam u ginekologa. Zbadał mnie i powiedział że to nic takiego, że tak mam, hormony są okej itd itp. Więc co mogę zrobić, jeżeli nawet ginekolog powiedział, że to iż nie wiem kiedy dostanę następną miesiączkę jest normalne?
Z powyższych odp oznacza to, że są marne szanse, tak?

Tak, szanse są marne. Ale i tak wykonaj test.

Może jak zaczynacie współżyć to pójdź do ginekologa po tabletki?
Wówczas i krwawienia staną się regularne, a Ty nie będziesz musiała panikować, że nie ma okresu przez 3 miesiące na przykład

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-07-12, 20:04   #26
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Może jak zaczynacie współżyć to pójdź do ginekologa po tabletki?
Wówczas i krwawienia staną się regularne, a Ty nie będziesz musiała panikować, że nie ma okresu przez 3 miesiące na przykład
Ja bym radziła najpierw spróbować dojść do tego, dlaczego krwawienia są tak rzadkie i tak regularne. Nie ma co maskować problemu tabletkami, trzeba wcześniej ustalić przyczynę problemów.

Najlepiej zbadać na początek poziom hormonów płciowych oraz TSH.
Stary 2012-07-12, 20:08   #27
Pluszowymis
Przyczajenie

Byłam biegać i, gdy wróciłam poczułam że mam mokro. na majtkach mam śluz więcej wody, trochę białego- jak białko. mam nadzieję, że to objaw miesiączki bo i podbrzusze mam nabrzmiałe jak często przed... Taaak?
Stary 2012-07-12, 20:09   #28
shirleyyy
Rozeznanie

ehm...... temat milionset razy poruszany na wizażu....jest coś takiego jak wyszukiwarrka....
seks jest dla "dorosłych emocjonalnie" i odpowiedzialnych......dzi ekuję
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 20:16   #29
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja bym radziła najpierw spróbować dojść do tego, dlaczego krwawienia są tak rzadkie i tak regularne. Nie ma co maskować problemu tabletkami, trzeba wcześniej ustalić przyczynę problemów.

Najlepiej zbadać na początek poziom hormonów płciowych oraz TSH.
Co racja, to racja. Po prostu z góry założyłam, że jak pójdzie do ginekologa to opowie o miesiączkach

Cytat:
Byłam biegać i, gdy wróciłam poczułam że mam mokro. na majtkach mam śluz więcej wody, trochę białego- jak białko. mam nadzieję, że to objaw miesiączki bo i podbrzusze mam nabrzmiałe jak często przed... Taaak?

Nie będziesz miała objawów ciąży po kilku dniach.

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-07-12, 20:28   #30
Oczarowana_Nim
Przyczajenie

Wink Dot.: boję się! ; (

Najważniejsze- nie bój się. Będzie co ma być. Jeżeli nie dostaniesz okresu w ciągu 2tygodni to zrób test. Nie jest drogi, jak się wstydzisz iść po niego do apteki to pogoń chłopaka. ! I nie pozwalaj mu więcej wchodzić w ciebie bez zabezpieczenia. Jak chcecie się kochać to się przygotujcie do tego. Z doświadczenia xD wiem, że nic się nie stanie po takim wsadzeniu. Może osoby, które znam po prostu miały farta. Tak samo ja. Mimo wszystko nigdy nie rób tego bez gumki, po prostu tylko się martwisz. A później nie dostajesz okresu, bo cały miesiąc żyłaś w stresie, wyczekując tej miesiączki. Pamiętaj, że w śluzie, który wydostaję się z penisa podczas penetracji MOGĄ być plemniki, więc brak wytrysku nie gwarantuję ci, że nie zostaniesz nastoletnią matką. Najlepiej coś takiego wcześniej przemyśleć, zastanowić się kilka razy, a nie zmarnować sobie życie dla kilku chwil przyjemności. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze xD
Oczarowana_Nim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości