![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prawdziwa milosc?
......
Żyj tak, by niczego nie żałować! ![]() Totalna zmiana ![]() Edytowane przez PannaMalinowaa Czas edycji: 2013-02-06 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawdziwa milosc?
Cytat:
Tyle że Szymon, do którego tak wzdychasz jako miłości największej- a przypominam, to cudo po pijaku cię zdradzało itp. cuda wianki- to dla mnie opis facet na "sanitarny odstrzał"- wcale nie dziwię się, ze twoja rodzina miała do niego duży dystans. Drugi chłopak- wg mnie z opisu ok -i pomijając huraganowe tempo deklaracji miłosnych- dobrze rokuje, w przeciwieństwie do Szymona- to taki typ do bzyknięcia innej znowu po pijaku, bredzi, ze się zmienił. W opisanej sytuacji to szkoda mi tego obecnego, nie zasłużył na tak niedojrzałą pannę, która miłości dopatruje się tam, gdzie jej nie ma.Bo GDZIE ty widzisz miłość u Szymona- w jego gadce-szmatce? w jego całowaniu cię?? Dorośnij dziewczyno, dorośnij. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-01-01 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Autorko zacznij zyc dla siebie bo na razie to kazdy kolejny chlop staje sie sensem twojego zycia.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Dzik
|
Pardon, ale dla mnie tytuł tego wątku w stosunku do treści to jakiś oksymoron. Prawdziwej miłości to tutaj nie widzę, w żadnym przypadku. Są tylko idealne rojenia trójkątnej konfiguracji damsko-męskiej.
Autorko - mam jakoś wrażenie, że miłość trzytygodniowa pójdzie niedługo w odstawkę, a Ty polecisz goniąc sen, sen, który pije i nie waha się zdradzić Ciebie z prostytutką. Ale zrobisz jak zechcesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dla sprostowania - nie całował mnie, to było bardziej jak krótki cmok, po czym go odepchnęłam i poczułam wstręt. Macie rację, wierzę w byle obiecanki, nie powinnam w ogóle sie z nim spotykać... I tak mi strasznie głupio, że okłamałam chłopaka..
![]() |
#7 |
.
|
nie, obecnego chlopaka nie kochasz, a zeby bylo malo - jestes wobec niego nielojalna. zostaw go, a pozniej marnuj sobie zycie u boku eksa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie też łatwość, z jaką używasz słowa "kocham"- akurat w tych sprawach jest długodystansowcem i w sumie po ok. roku spotykania z mężem pomyślałam, że "to jest to"- a ty "kocham" po 3 tygodniach????? To ciągle w sumie etap zauroczenia, jak widać małego, skoro byle zdradliwy chłoptyś potrafi ci zamieszać w głowie i gadasz, ze "kocham (!!!!) jednego i drugiego". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wiedziałam, że zaraz na mnie naskoczycie, prosiłam o radę... Nie zdradziłam obecnego chłopaka, czuję się cholernie nielojalna, mam poczucie winy, wiem, że zrobiłam źle, i wiem ze juz nigdy tak nie postąpie. Koncze totalnie kontakt z exem, chce byc z obecnym chlopakiem, glupia bylam ze sie w ogole zgodzilam na spotkanie. Przeszlosc to przeszlosc.
Tak, wiem że może troche za szybko padły te słowa... Czas pokaże, póki co wiem że mi na nim zalezy, i nie chce go zawieść.
Żyj tak, by niczego nie żałować! ![]() Totalna zmiana ![]() Edytowane przez PannaMalinowaa Czas edycji: 2013-01-01 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Masz faceta. Twój były miesza się w nowy związek, chce go rozwalić. Wg mnie to nie jest w porządku.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Macie totalną racje dziewczyny, jestem po prostu zbyt naiwna, a że z nim łączyło mnie wiele i był przy mnie nawet wtedy gdy wszyscy inni się odwrócili... I trochę też z współczucia. To głupie, ale szkoda mi go. Wiem, że to złe, musze to zmienić w sobie. Teraz mam pewność, że zależy mi na obecnym chłopaku, chcę być z nim, nie z byłym, i wiem, że on mnie nie zdradzi... Jest totalnie innym człowiekiem, o 180 stopni, dojrzalszym. Potrzebowałam, żeby ktoś mi otworzył oczy, sama niestety miałam klapki.
Żyj tak, by niczego nie żałować! ![]() Totalna zmiana ![]() Edytowane przez PannaMalinowaa Czas edycji: 2013-01-01 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i oczywiscie zgadzam sie w zupelnosci z Madana. Autorka wydaje mi sie w goracej wodzie kapana i kieruje sie w zyciu tym, czym niestetety, kieruje sie wiele kobiet: czyli tym co nie trzeba - jak sa emocje, jest placz, sa nieprzespane noce, zdrady, lekcewazenie, nieszanowanie, to wtedy jest WIELKA milosc - namietna, cudowna, ciekawa, ah i oh. A jak ma kobieta stabilizacje, spokoj, zaufanie i szacunek, to zle - serce rwie do drania. Totalny brak logiki i nawet nie wiem co to jest ![]() Malinowa Panno, oszukujesz kogos, kto w dobrej wierze stoi przy Tobie i darzy Cie uczuciem. 'Kochasz', ale miloscia niedojrzala. Prawda jest taka, ze przypuszczalnie nie kochasz zadnego z nich. Gdybys kochala prawdziwie, bylby jeden. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-01-01 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Prawdziwie kochałam tylko szymona. To była miłość ponad wszystko, ale za dużo się stało. Mieliśmy bardzo dużo problemów, życie nieraz chciało nas rozłączyć, ale byliśmy zawsze razem. On popełnił głupotę, potem kolejną. Może ja też, powinnam walczyć... Ale poddałam się. Najgorsze jest to, że byłam pewna, że on jest miłością mojego życia, prawdziwą i ponad życie. A teraz... głupio mi się przyznać przed samą sobą, że byłam skłonna o nim zapomnieć, że mówiłam że to ten jedyny, a później poznałam kogoś innego. Nie wiem gdzie logika w moim zachowaniu, czuje taki mętlik. On cały czas o mnie walczy... Mówi, że będę załować, że straciłam miłość swojego życia, pyta sie czy chce zaprzepaścić 1,5 roku, że on dałby mi największe szczęście, że byłoby jak dawniej... Najgorsze, że znam go na tyle że wiem, że mówi to szczerze, naprawdę mu zależy i mnie kocha. Nigdy nie stanęłam przed takim wyborem. Chłopak, który był przy mnie w najtrudniejszych momentach mojego życia, który był moim najlepszym przyjacielem, z któym czułam się najlepiej, ale mnie zranił, a nowy chłopak który może dać mi stabilizację, spokój, zaufanie, szacunek, przyszłość.. Nie umiem opisać co sie dzieje w mojej głowie, nie wrócę do exa, bo nie chcę skrzywdzić obecnego chłopaka, ale nie chcę też skrzywdzic exa, to jest chore. Ale postanowiłam, rozmawialiśmy przez telefon, zrozumiał, że to juz definitywny koniec. Może jest miłością mojego życia, może nie, młoda jestem, głupia też, też nie wiem co będzie za jakiś czas..
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymon nie miłość wielką ci zapewni, a emocjonalny rollercoaster, ale to NIC nie ma wspólnego z miłością. Nakręcasz się tylko niepotrzebnie rozmowami z głupkiem, który bredzi, ze "miłość wielką odrzucasz" , ludzie ! ![]() I serio tak nisko cię cenisz, ze za najważniejszą miłość życia uważasz pijusa , który stuka k.urwę po pijaku? I powiedz mi, JAK możesz być taka pewna , pisząc coś takiego: Cytat:
![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-01-01 o 16:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w jaki sposób ty go niby krzywdzisz?? Bo nie chcesz do niego wrócić po tym, jak cię zdradził? dziwię się, że w ogóle w ten sposób do tego podchodzisz. Chore jest, że masz jakiekolwiek poczucie winy, bo ten patałach powiedział parę słodkich, pustych słów. Chciał wzbudzić w tobie takie emocje, zrobić mętlik w głowie, i mu się udało. Jesteś strasznie naiwna.
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mezczyzna, z ktorym bylas w zwiazku, zdradzil Cie z prostytutka, oklamal, oszukal, a Ty piszesz, ze Ci teraz glupio, ze tak latwo o nim zapomnialas. Alez dziewczyno, to by byla wlasnie normalna i prawidlowa reakcja. Dla wiekszosci szanujacych sie kobiet zdrada = koniec zwiazku. Nie rozumiem Twoich rozterek. Zrozumialabym jeszcze, gdyby cos was laczylo - dzieci, kredyt, dom... Wtedy jeszcze mozna rozwazac, ale tutaj? Moze Ty w ogole nie rozumiesz powagi sytuacji? Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-01-01 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Wracaj do tamtego dzi*ka**a. Nie jesteś godna miłości obecnego faceta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jestem DDA. Może dlatego szukałam miłości na siłę i ją kreowałam po tej jego zdradzie. Po prostu. Nie wiem jak się wyleczyć z tej naiwności. Szkoda mi wszystkich w okół, zamiast mieć gdzieś. Czas chyba zmienić myślenie.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Hahha prawdziwa miłość? Chyba prawdziwy masochizm :-D
Sent from my SK17i using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno, uwierz: CZAS ma znaczenie, jak coś ma mieć wartość, warto na to poczekać, przyjrzeć się temu, zobaczyć, czy to to; a ty rzucając się szybko ze związku w związek; z jednego "kocham go nad życie" do drugiego "to te jedyny"- postępujesz jak król Julian, wyznajesz jego maksymę: "Szybko, szybko zanim do nas dotrze, jakie to jest bez sensu"
![]() I jak napisała Cindirella - twoje odpuszczenie jest właśnie normalną reakcją; bo trudniej coś takiego zrobić, gdy łączą dzieci, dom, kredyt itp. A tak? ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- - i jak jesteś DDA, to idź na terapię, naprawdę duuużo daje- właśnie zmienia ci myślenie, tok rozumowania, wyrzuca z utartych kolein myślenia; wejdź na forum do wątku, gdzie udzielają się i wspierają dziewczyny DDA - mądre rzeczy tam piszą. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-01-01 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Terapia pewnie by ci pomogła.
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Powiem tyle- ja też nie wiem jak po 3 tygodniach można powiedzieć kocham.
Przecież to zauroczenie,a nie miłość! Miłość może się pojawić dopiero po okresie kiedy opadną emocje i trwać przez określony czas.. a na pewno nie można ocenić ,że się kocha po 3 tygodniach znajomości faceta.. Nevermind. W każdym razie ja bym zostawiła jednego i drugiego i wzięła sobie przerwę i przemyślała czego chcę i za kim tęsknię tak naporawdę. Spisała plusy i minusy. Pamiętaj o zdradzie,tyle powiem. PS:Placisz właśnie za to,ze nie odkochałaś się w jednym a poleciałaś do drugiego ![]() Dlatego teraz wszystko się gmatwa.. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Ale zdrada też to zdrada.Nie powinien tego NIGDY zrobić. I nie wiem czy taka miłość,ze stresem ,że jeszcze raz może to zrobić ,jest dla kogokolwiek w porządku.. ale też z tym drugim może być tak,że to nie ten. PS:nigdy deklaracji,ze na całe życie.Sama widzisz,że ciężko to ocenić.. szczegolnie jak temu szymonowi nie można ufac.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Powiedziałam, że jesteśmy razem prawie 3 tygodnie, a nie się znamy 3 tygodnie a to różnica. Znamy się dokładnie ponad 8 miesiecy
![]()
Żyj tak, by niczego nie żałować! ![]() Totalna zmiana ![]() Edytowane przez PannaMalinowaa Czas edycji: 2013-02-06 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej miłości to naprawdę warto uważać. Ja też niedawno myślalam jak Ty..ale problem jest taki,że nie wszyscy tak myślą.. Co do tej prawdziwości ,to nie uważam tak do końca. Zakochać możesz się tyle razy,że hoho..a życie jest mega przewrotne. Czy coś jest prawdziwe czy nie.. to sam człowiek ustala.A nigdy nie wie co przyniesie dalsza przyszłość ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrz: -jak mógł mieć seks -jak mógł ci się zwierzać z tych swoich wynurzeń rzyciowych -jak było miło -jak się planowało atrakcje: wyjazdy na Mazury, zabawy i przyjemności to on z tobą był. A wystarczyło, że: -napatoczyła mu się "na bolec" prostytutka (koronny dowód jego uczuć do ciebie ![]() -pokłóciłaś się z nim -przestało być miło to jemu óczócia wyparowywały. Jest wskazane, abyś zaczęła zdawać sobie sprawę z rzeczy podstawowej: on był z tobą tylko w dobrych czasach - w złych magicznym sposobem znikał patrz na fakty, nie idealizuj! Być może zaraz wspomnisz "ale jak miałam biegunkę, to on do mnie przyszedł i siedział ze mną, tak się mną przejmował". Fajnie - ale na takie gesty miłe i ciebie stać wobec osoby mało znanej. W przypływie ludzkich odruchów i sama mogłabyś zostać ze źle czującą się koleżanką po imprezie; dla sąsiadki mogłabyś pójść do sklepu po jakąś rzecz; dla kolegi, którego widziałaś 3 razy w życiu mogłabyś zrobić jakąś drobną przysługę. W żadnym z tych przypadków nic do danych osób nie czujesz, są ci obojętne - a jednak stać cię na różne przysługi. Jego też było stać, nie idealizuj tego. A twój Szymek był z tobą, póki "lało się wino i trwała zabawa", natomiast: nie umiał dochować wierności, po kłótni nagle mu się "uczucie odwidywało", nagle chciał być sam, żyć sam i ogólnie być bez ciebie. Ty zauważasz to, jaki był w tych chwilach uniesień - a w chwilach uniesień to KAŻDY może być dla ciebie wspaniały. Ty go w bardzo szybki sposób przetestowałaś: sytuacje, w których on się kompletnie nie sprawdził jako partner były u ciebie bardzo szybko - to i tak luksus. Cytat:
Cytat:
bezmyślny chłopak =\ ----------------------------------- z Szymkiem łączy cię toksyczny związek: nie na bazie uczuć, tylko na bazie huśtawki emocji chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy "ciągnie cię" do niego, bo ci zapewniał emocje - raz dobre, a potem bardzo złe - i tak się wkręciłaś w to, że on taki niedostępny jest dla ciebie teraz ten bezmyślny idiota zapewnia cię o óczóciach - jak wrócisz do niego, to się przekonasz, co on ci zgotuje i wtedy będziesz sobie pluć w brodę Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-01-01 o 19:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Zostałabym z obecnym i olała byłego.Tak najzdrowiej i dla ciebie najlepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
...
Żyj tak, by niczego nie żałować! ![]() Totalna zmiana ![]() Edytowane przez PannaMalinowaa Czas edycji: 2013-02-06 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
On Ci mydli oczy i specjalnie przywołuje miłe wspomnienia, żeby Cię zmiękczyć. Nie daj się i całkowicie zerwij kontakt. Kategorycznie.
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jane uwielbiam Cie,chociaz gdzieś mi znikłas ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() Chwała,że sama zrozumiałaś. Napisałaś swoje i nie odpisuj mu dalej ani nic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.