|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
3 miesieczny wyjazd za granice
Witam. Nie wiem czy dobrze trafilam ale chcialabym sie poradzic
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: 3 miesieczny wyjazd za granice
Pamietam jak pierwszy raz wyjechalam za granice na kilka miesiecy. Balam sie, ze sobie nie poradze, ze bede zdana tylko na siebie, ze to daleko, ze tak dlugo i jak ja to wytrzymam.
Kiedy minelo te kilka miesiecy, plakalam, ze juz musze wracac, ze to tak szybko minelo, ze chcialabym jeszcze zostac... Z drugiej strony kazdy czlowiek i kazda sytuacja jest inna. Ja trafilam na ludzi, ktorzy mi pasowali, wiec ten czas byl dobrym czasem i do tej pory wspominam go z sentymentem, a minelo juz wiele lat. W tym samym czasie spotkalam ludzi, ktorzy wyjechali podobnie jak i ja, jednak do konca pobytu liczyli dni i godziny do powrotu. Chyba trzeba sie samemu przekonac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
a cóż to jest 3 miesiące, to nic!
myślę, że rozłąka odświeżająca dla związku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No niestety dla mnie trzy miesiące na stypednium za granicą to nie jest nic
![]() Odliczam dni do końca, głównie z powodu tęsknoty na chłopakiem. Nie zrozumcie mnie źle, mam tu znajomych, wychodzimy, zwiedzamy i bawimy się, doceniam doświadczenie które tu zdobywam, ale mimo wszystko chciałabym jak najszybciej wracać do Polski. Wszystko zależy od tego jaką jesteś osobą, na kogo trafisz na miejscu, czy będziesz bardzo zajęta, w każdym razie jedziesz z koleżanką, więc na pewno będzie wam łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam z tym problemu. Też mam chłopaka, też wyjeżdżam na kilka miesięcy i nie widzimy się, ale cóż, życie
![]()
![]() |
#6 |
Work, work, work
|
Jeśli jedziesz do pracy, to uwierz mi, że czasem nie będzie nawet czasu na tęsknotę. Oczywiście zależy jaka to będzie praca, jakie godziny pracy, gdzie miejsce zamieszkania... Gdy byłam w NL, to moje życie kręciło się głównie wokół pracy i rzadko kiedy był czas na zwiedzanie czy cokolwiek innego, ale też po to człowiek tam pojechał. Rano śniadanie, praca, potem kolacja, kąpiel i spać
![]() ![]() Jeżeli chodzi o tęsknotę, to są przecież telefony i tanie rozmowy do Polski, np. z Lebary, możecie gadać godzinami. Wiadomo- to nie to samo, ale to już nie te czasy, gdy stało się w kolejce w kafejce internetowej za 5€, aby tylko komuś napisać maila, a tak niestety było kilka ładnych lat temu ![]() ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To prawda, że jak zaczniesz pracować to nawet nie zauważysz jak czas Ci zleci. Poza tym w dzisiejszych czasach jest skype, roaming coraz tańszy, więc w wolnych chwilach zawsze możesz porozmawiać ze swoim chłopakiem, a czasem tęsknota dobrze robi związkowi.
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mój chłopak był 3 miesiące w Holandii, nie byliśmy nawet przygotowani na rozłąkę bo rano dowiedział się o pracy a wieczorem już był w drodze. Przetrwaliśmy i nie było źle, głównie dzięki temu że on dzwonił na każdej przerwie itp. Będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za dodanie mi otuchy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No pewnie, zobaczysz że bardzo szybko minie Ci ten czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
3 miesiace to smieszny okres czasu, szybko minie. Pojdziesz do roboty to nie bedziesz miala czasu myslec o ☠☠☠☠☠☠☠ach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Teskni sie za czyms lepszym. Skoro wolisz zycie w Polsce i masz poukladane sprawy rodzinne to czemu nie poszukasz czegos w kraju?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
zdecydowalam sie na wyjazd poniewaz w przyszlym roku mam wesele i wlasnie to mnie zmotywowalo najbardziej na ten wyjazd, poniewaz nie ukrywajmy tutaj w dwa miesiace odloze wiecej niz w Polsce w pol roku...ale jeszcze tylko 5 tyg i wracam i wiecej jz mnie nie zobacza w Holandii
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.