|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co sie dzieje z moimi włosami? :O (foto)
Witam,
Ostatnio moje wlosy stały sie bardzo nieokrzesane ![]() ![]() Do pielęgnacji uzywam jedynie Gliss Kur Ultimate Repair szampon i odżywkę. Kiedyś super dzialalo to na moje wlosy... teraz jedynie troche pomaga. Koncówki są suche. Zapuszczam wlosy i nie chcialabym ścinać. ![]() Proszę o wskazówki, jak pielęgnowac? Może jakies oleje? Kompletnie sie na tym nie znam, probuje cos na wizazu podczytywac, ale moze jakas z Was podpowie mi cos dobrego dla moich włosów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sie dzieje z moimi włosami? :O (foto)
końcówki masz suche czy zniszczone/rozdwojone? bo to zasadnicza różnica. używasz tylko odżywki i szamponu? może wypróbuj olejowanie, odżywi trochę włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zmieniła szampon na bezsilikonowy, albo używała dwóch na zmianę. I kupiła inną odżywkę, bez protein. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wlosy przeciazone silikonowym szamponem i taka sama odzywka
![]() ![]() Zamien szampon na jakis inny bez silikonow ...sprobuj olejowania...a moze ty masz wlasnie wlosy podatne na falowanie ale w przypadku ciezkiej henny one sie prostuja ![]() Widac ze brak wlosom zycia ,sa przyklapniete . Zmien kosmetyki do wlosow bo to tez jest nudne dla nich ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
gliss kur ma duzo silikonow, wiec raz na jakis czas trzeba oczyscic wlosy z nadbudowanych silikonow. kup sobie jakis zwykly szampon ziolowy z farmany czy z barwy z SLS, albo SLES i umyj nim wlosy. taki szampon nie stosuj codziennie, bo Cie wysuszy. najlepiej tak raz na dwa tygodnie. najlepiej jakbys w ogole zrezygnowala z szamponow z silikonami. a najwyzej odzywke z silikonami uzywala. polecam tez olej z vatiki kokosowy kupisz na allegro za okolo 13 zl mi bardzo pomogl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Moze faktycznie w tym jest problem. Co do henny to moja kolezanka stosuje i jej wlasnie delikatnie prostuje wlosy, wczesniej miala loki teraz ma fale, wiec nie wiem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
na innych stronach też, poszukaj trochę w googlach
![]() łatwo dostępne i przyjemne są też olejki alterry z rossmana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Po Gliss Kurze miałam suche strąki , dosłownie jak wiór.
Kup sobie zwykły szampon np https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wa-wersja.html + odżywke z Pantene i jeszcze maske https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html + oleje do włosów https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html Pielęgnuj , nawilżaj a będzie ok. NIE PROSTUJ PROSTOWNICA, NIE LOKUJ, NIE NAKŁADAJ JEDWABIU.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Użyj dobrze oczyszczającego szamponu bez silikonów i polyquaternium bo są przeciążone silikonami. Od siebie polecam szampony Polleny Malwy, np. ten co w poście powyżej podała 7Paulina7 . Często polecana jest też Barwa
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Na końcówki najlepsze jest olejowanie(wiem z własnego doświadczenia)A jeżeli chodzi o szampon Gliss Kur to ma on w sobie silikony i na dłuższą metę się nie sprawdza.Proponuję zmianę tego szamponu i stosowanie dobrych odżywek np.wax,alltera
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Kupilam sobie narazie szampon bez silikonow, jakis z drozdzami piwnymi.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.