|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Podskórne krosty po użyciu peelingu
Witam
![]() Wczoraj kupiłam peeling 3w1 z Nivea i po powrocie do domu postanowiłam go wypróbować. Wszystko wydawało sie w porządku, oprócz dziwnego jakby pieczenia twarzy (nawet po zmyciu). Jednakże szczególnie się tym nie przejęłam do czasu aż dzisiaj zobaczyłam w lusterku co się stało z moją twarzą... wyskoczyło mi kilka czerwonych niespodzianek na twarzy, a gdy patrzę pod światło moja CAŁA twarz została wręcz obsypana podskórnymi krostami, których jest tak dużo, że podczas dotyku sprawia to wrażenie jakbym dostała jakiejś wysypki..:-( baardzo proszę o pomoc.. co mogę z tym zrobić? jak temu zapobiec? no i co mogło spowodować taką reakcję na ten kosmetyk? Dodam, że oprócz błyszczącej strefy T oraz zaskórników otwartych nie posiadam jakichś problemów z cerą.. EDIT: Te krostki zaczynają się robić czerwone.. Proszę pomóżcie! Edytowane przez silesiaaa Czas edycji: 2012-07-19 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Podskórne krosty po użyciu peelingu
Nie wiem jak możesz to załagodzić, lepiej niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony, ale jeśli chodzi o przyczynę to myślę,że po prostu ten peeling był dla Ciebie za ostry..choć alergia na jakiś składnik też wchodzi w grę.Lepiej stosować peelingi enzymatyczne, nie zawierają drobinek tylko w delikatny sposób złuszczają martwy naskórek i nie powodują takich reakcji (przynajmniej ja nie słyszałam
![]() Trzymam kciuki, aby krostki jak najszybciej zeszły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie ma sprawy. Trzeba zawsze z dystansem podchodzić do tego co nam polecają 'panie w rossmanie'
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Twarz oszpecona, więc zapamiętam to do końca życia :P Kiedyś podobne rezultaty uzyskałam za pomocą peelingu 3w1 z Perfecty.. Tylko, że krost nie było tak dużo i twarz mnie nie piekła.. Więc ja już nie wiem, co ze mną jest nie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
może po prostu nie warto kupować czegoś co ma niby 3 zastosowania.. ten peeling z avonu był tylko peelingiem i może dlatego Cie nie podrażnił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Też nie wiem, co jest z tymi peelingami nie tak.. krostki nie schodzą, przybywa natomiast czerwonych pryszczy.. nie mam pojęcia jak temu zapobiec by nie pogorszyć sprawy:-(
Edytowane przez silesiaaa Czas edycji: 2012-07-20 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a jakiego kremu używasz do twarzy i czym przemywasz twarz rano i wieczorem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
wydaje mi sie, że dostałaś alergii na jakiś składnik preparatu. Wywal to świństwo do kosza. Nie wiem czy podczas drapania tych krost nie doszło do nadkażenia bakteryjnego i stąd te pryszcze. Zeby nie swędziało można zastosować jakąś maść sterydową, np. z hydrokortyzonem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.