|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Buty
Hej kochane!
Ćwiczycie w butkach czy boso? Bo ja jak dotąd boso, ale nie wiem, czy to dobry pomysł. Jakie najlepiej kupić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Buty
wygodne
![]() specjalistą nie jestem, ale z mojego własnego doświadczenia wynika, że przede wszystkim zależy co ćwiczysz? jeżeli dywanówki bez skakania, to spokojnie możesz na boso ćwiczyć (mi jest najwygodniej w domu ćwiczyć boso i np do rozciągania zawsze zdejmuję buty), albo nawet w zwykłych tenisówkach, ważne, żeby się nie ślizgały ![]() jeżeli są to ćwiczenia ze skakaniem, jak np Zuzka, to dobrze by było, żeby miały amortyzującą podeszwę i żeby dobrze stopę trzymały ![]() ![]() do ćwiczeń siłowych najważniejsze, żebyś się stabilnie trzymała na podłodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z mara30. Ja w domu do skocznych ćwiczeń (Zuzka, Insanity) ubieram buty do biegania, a kiedy po prostu robię brzuszki, pompki itp, to zdarza mi się ćwiczyć boso.
Pamiętaj, że buty są ważne, bo mają chronić Twoje stawy i stopy przed urazami. ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No właśnie ja jak wykonuje niektóre ćwiczenia to się ślizgam. Nie mam dywanu, mam panele i właśnie na takiej twardej powierzchni wykonuję różne skoki, biegam. Teraz zaczęłam Insanity i uznałam, że chyba przydałyby się jakieś butki.
Nie wiem... Nike? Reebok? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
firma nie ma tak naprawdę znaczenia, musisz je zmierzyć i sama ocenić czy są dobre dla Twojej stopy
![]() ![]() czyli idź do sklepu, przymierz, poskacz trochę, przebiegnij się po sklepie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no tak, to racja. Własnie jak tak boso ćwiczę te wszystkie skoki itp. to się trochę wystraszyłam, żebym sobie stawów i mięsni w stopach itp nie rozwaliła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Sprawdzają się swietnie.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja biegam i ćwiczę w NIKE Free Run +3. Są ultralekkie, dopasowały mi się do stopy i nadają się do ćwiczeń na sali fitness
![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
W adidasach
przez długi czas ćwiczyłam na boso, ale zbyt martwiłam się o ewentualną kontuzję, jeśli bym źle stąpnęła. Poza tym nie wyobrażam sobie porządnie zrobionej deski (planka) bez butów (a to ćwiczenie jednak często się przewija w różnorakich filmikach) ![]() W sprawie adidasowej jestem "za" ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Szukam butów Nike Free do biegania, czy znacie jakieś miejsca, gdzie można je kupić w dobrej cenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Nie ślizgacie się w butach typu adidasy
![]() Mam Pumy, świetnie amortyzują i generalnie są genialne ale! ślizgam się niemiłosiernie!
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Przychodzę do was z pytaniem. Chciałabym zacząć chodzić na fitness, ale ponieważ nigdy nie byłam to nie mam pojęcia jakie stroje obowiązują. Mam zamiar chodzić na zajęcia typu ABT, TBC czyli takie stateczne. Na pewno nie na żadne z układami tanecznymi. Jakich butów potrzebuję? Nie chciałabym inwestować teraz bo nie wiem czy zajęcia fitness na dłuższą metę mi się spodobają. Z obuwia sportowego mam tylko buty do biegania i coś takiego jak w załączniku. Czy to się nada? W jakich butach chodzą inni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
No tak, ale pomijając już fakt, że mi sie takie nie podobają to nie chcę teraz inwestować 300 zł w buty, które jeżeli fitness mi się nie spodoba będą leżały i się kurzyły. Dlatego pytam czy to co mam sie nada (sama nie wiem bo na zajęciach nigdy nie byłam)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Boso można ćwiczyć jogę, wykonywać stretching po treningu i inne ćwiczenia relaksacyjne.
Jeśli chodzi o normalne ćwiczenia nie polecam, lepiej założyć buty treningowe, bo wbrew pozorom łatwo o kontuzje.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
NB to takie codzienne sportowe buty, cos jak te o które pytałam. Ale mam wrażenie ze ty ćwiczysz w domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
w domku na bosaka, na silownie wkakuje w reeboki
![]()
![]() |
#19 |
La Moderatoiure
|
Aeroby i orbitrek - w butach do biegania z Decathlonu za 59zł, są bardzo fajne.
Brzuszki, pupa i inne leżące, boso. Czasami aeroby robię boso i też jest okey, byle nie dłużej niż godzinę, bo wtedy stopy zaczynają mnie boleć od skakania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja mam buty z Lidla, jakiś czas temu mieli promocję na buty do biegania, w takich ćwiczę i są ok. Od jutra znowu mają promocję na buty i całą resztę do biegania, może coś znajdziesz dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.