|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() gdzie kupić karton/papier bazę 30x30??
Dziewczyny,
Zamówiłam już zestaw różnych elementów do robienia albumu ale mam problem z kartonem/papierem bazą 30x30, bo te co są w sklepach internetowych to są bardzo ozdobne i kosztują 2 zł wzwyż, a ja potrzebuję ich około 100... a i tak zamierzam nakleić na nie papier 15x15 więc nie musi on być ozdobny, byle tylko była odpowiednia gramatura... Czytałam coś na forach o papierze Cezax ale nie wiem... U mnie w Olsztynie nic nie mogę znaleźć, więc pozostaje mi internet - proszę poradźcie coś, byle bym tylko nie zbankrutowała;-) Pozdrawiam Iza
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: gdzie kupić karton/papier bazę 30x30??
100 kart bazowych? Grube to będzie, oj grube.
A na poważnie to tańszą opcją byłby np kolorowy (lub nie) karton sprzedawany np w dużych arkuszach (100x70), u mnie kosztuje to coś ok 3,60zł , wiec z tego byś miała 6 kart. Prostym rozwiazaniem była by zmiana formatu na A4 w poziomie i wtedy można by wykorzystać karton wizytówkowy, to już nietrudno dostać, na allegro jest dość duży wybór kolorów i wzorów w korzystnej cenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Widzisz, mam już album A4 ale mam zdjęcia w formacie 10x15 i mało mi się zmieści na stronie a potrzebuje 100 stron, żeby zmieścić choć po 3, czasem 4 na stronie i żeby było miejsce na coś jeszcze - stwierdziłam, że nie umiem wybrać kilku zdjęć z ostatnich 3 lat więc wywołałam wszystkie, które mi się podobały
![]() także A4 odpada ale faktycznie może wezmę ten większy format i potnę tylko muszę znaleźć kogoś z gilotynką.... W każdym razie dzięki wielkie ![]() buziaki
![]() |
#4 |
CraftMod
|
Jeśli kupisz duży format to nie potniesz go gilotoną. W gilotynę wchodzi papier max 30cm, ale ekierka, ołówek i nożyk też da radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
no tak... pewnie, wszystko się jakoś da zrobić - Mój Chłopak jest w głębokim szoku, że mnie tak wzięło ale czuję, że znalazłam cudiwne hobby
![]() ![]() Powiedz mi jeszcze taką rzecz - chodzi mi o szblony do liter - głównie do tytułów - masz może jakiś szablon, który bym mogła wydrukować czy może lepiej kupić takie co są w papierniczych - plastikowe?? Będę wdzięczna ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.