|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Okres a wyjazd w teren
Otóż, jutro wyjeżdżam na trzy dni pod namiot, i jak zazwyczaj w takich sytuacjach bywa, dziś po południu dostałam okresu. Problem w tym, że to wyprawa piesza, planujemy rozbić się na dziko w lesie. Do tej pory nie przeszkadzały mi brak normalnej toalety i prysznica, jednak jak pogodzić takie warunki z okresem? Myślałam już nawet żeby nie jechać, ale nie chciałabym z takiego powodu rezygnować z długo oczekiwanego wyjazdu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Okres a wyjazd w teren
Są specjalne chusteczki takie typowe do higieny intymnej- będą lepsze w "te" miejsca od tych dla niemowląt. Może jakiś baniak z wodą i małą miedniczkę+ płyn do higieny intymniej, żebyś się chociaż "tam" trochę podmyła
![]()
Marzenia kształtują naszą wyobraźnię. Edytowane przez Disy Czas edycji: 2012-07-22 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Pomyślałam o wodzie butelkowej, podmyć się płynem do higieny. Może będzie niedaleko jakiś sklepik, aby kupić wodę? Bo tak baniak ciągnąć ze sobą, to ciężko trochę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wygodniej jednak chusteczki do higieny intymnej, no i tampony plus podpaska w razie czego. Współczuję swoją drogą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dokładnie, zwłaszcza gdy idzie kilka osób, w większości pracujących - trzeba się dostosować przede wszystkim do urlopów...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No i koniecznie sprawdź skład tych chusteczek nawilżanych. Sporo chusteczek jest nasączanych substancjami, które niekoniecznie są dobre do miejsc intymnych.
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nagietek lekarski - nie znalazłam nic żeby się nie nadawał
![]() Edytowane przez mala19olkapom Czas edycji: 2012-07-22 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
ma zielone pojęcie
|
Te chusteczki są nasączane samym nagietkiem lekarskim?
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mi się spóźnia 2 dni, a jutro i w piątek muszę siedzieć 5/6 godzin w 1 miejscu i tam chyba nie ma łazienki, a pierwsze 3 dni to masakra, w sumie nie wiem co zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
podpasek nie wymienia się co godzinę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Zależy jaki kto ma okres.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
2 i 3 dnia nakłam podpaskę i tampon i co godzinę muszę zmieniać 1 i 2, a nie chcę 6 razy wychodzić przy wszystkich do toalety, której chyba nawet tam nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
To dziwne jeśli ktoś zakładając największą możliwą podpaskę z serii na noc, musi ją wymieniać w ciągu niecałej godziny. Jeśli tak to prędzej bałabym się anemii i tego ze coś jest nie tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Miałam iść do ginekologa, bo przyjaciółka też mi kazała, ale przecież nie tylko ja tak mam. I w sumie to muszę tam być, a nie bardzo wiem co zrobić.
To może być związane z anemia? Edytowane przez amia Czas edycji: 2012-07-25 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
KONIECZNIE idź do ginekologa. Tak, takie krwawienia mogą powodować anemię.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka z klasy, która ma anemie jest naprawdę bardzo, bardzo chuda, blada i często mdleje, ja nie mam żadnych objawów i to chyba szybko nie da się mieć. Pierwszy dzień jest normalny, 2 to tragedia, bo pomaga mi tylko nurofen forte i nic nie mogę praktycznie zrobić z bólu, 3 tak samo. Ale słyszałam, że niektóre dziewczyny z bólu muszą jechać do szpitala po zastrzyk. A jak zacznie mi się w poniedziałek to przeważnie kończy jakoś w sobotę.
Obawiam się jutra i piątku, głupio mi tez przerywać facetowi prowadzenie ciągłym wychodzeniem, a jeśli nie będzie łazienki, nie chcę zrezygnować, może zapytam czy mogę być tylko na połowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tylko nie daj sobie wcisnąć tabletek antykoncepcyjnych „na uregulowanie cyklu i zmniejszenie krwawień”. Najpierw musisz wiedzieć dlaczego masz takie mocne krwawienia. Może to „taka uroda”, a może jakiś poważny problem. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie idź do lekarza bo to może być groźne dla Twojego zdrowia. Wiem co mówię, bo sama miewałam takie okresy, że mi najgrubsza podpaska potrafiła w ciągu 45 min. lekcji przeciec i kiedyś jak wstałam po matematyce to całe krzesło było umazane moją krwią, bo przesiąkło przez podpaskę, majtki i spodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
ma zielone pojęcie
|
A co to za miejsce, że ma nie być toalety? Jak nie ma toalety, to miejsce jest chyba daleko od cywilizacji, a w takiej okolicy jest sporo ustronnych miejsc
![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Właśnie w centrum, szkoła jazdy, taka malutka, oj w razie czego polecę do galerii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Co ja bym wzięła na Twoim miejscu?
1. zamiast butelek z wodą, które już gdzieś tu się przewinęły, kupiłabym nawilżane chusteczki do higieny intymnej 2. podpaski i tampony (te drugie, jakby kąpiel w jeziorze miała wypalić) 3. na wszelki wypadek kilka dodatkowych par majtek i jakieś spodenki, gdyby doszło do "katastrofy" 4. coś do przeprania ewentualnie zabrudzonych ciuchów (przynajmniej ja mam b.obfite okresy i wiem, że bym musiała wziąć jakieś mydełko czy coś... - "Biały jeleń" - polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-07-26 o 01:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja tak jak myślałam dostałam dzisiaj czyli wtedy kiedy mam teorie będzie najgorzej, trochę mi głupio mu przerywać co godzinę z pytaniem czy mogę do łazienki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Polecam takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html U mnie sprawdzały się idealnie, co prawda nie w tak ekstremalnych warunkach jak las, ale podczas zjazdów gdzie zajęcia miałam od 8 rano do 21
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.