Okres a wyjazd w teren - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 20:43   #1
mala19olkapom
Przyczajenie

Okres a wyjazd w teren

Otóż, jutro wyjeżdżam na trzy dni pod namiot, i jak zazwyczaj w takich sytuacjach bywa, dziś po południu dostałam okresu. Problem w tym, że to wyprawa piesza, planujemy rozbić się na dziko w lesie. Do tej pory nie przeszkadzały mi brak normalnej toalety i prysznica, jednak jak pogodzić takie warunki z okresem? Myślałam już nawet żeby nie jechać, ale nie chciałabym z takiego powodu rezygnować z długo oczekiwanego wyjazdu zabieram tampony i nawilżane chusteczki dla niemowląt, ale boję się że od takiego poziomu higieny nabawię się jakiegoś paskudztwa (pewnie w program wejdzie jeszcze kąpiel w jeziorze...). Co radzicie dziewczyny? Może macie pomysł co jeszcze zabrać żeby przez te trzy dni utrzymać wystarczającą higienę?
mala19olkapom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 20:50   #2
Disy
Raczkowanie

Dot.: Okres a wyjazd w teren

Są specjalne chusteczki takie typowe do higieny intymnej- będą lepsze w "te" miejsca od tych dla niemowląt. Może jakiś baniak z wodą i małą miedniczkę+ płyn do higieny intymniej, żebyś się chociaż "tam" trochę podmyła

Edytowane przez Disy
Czas edycji: 2012-07-22 o 20:51
Disy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 20:55   #3
truskawk_a
Raczkowanie

Pomyślałam o wodzie butelkowej, podmyć się płynem do higieny. Może będzie niedaleko jakiś sklepik, aby kupić wodę? Bo tak baniak ciągnąć ze sobą, to ciężko trochę.
truskawk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 21:00   #4
laisla
Zakorzenienie

Wygodniej jednak chusteczki do higieny intymnej, no i tampony plus podpaska w razie czego. Współczuję swoją drogą Ja tak kombinuję wyjazdy aby ominąć strategiczne dni, ale nie zawsze się udaje
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 21:05   #5
mala19olkapom
Przyczajenie

Dokładnie, zwłaszcza gdy idzie kilka osób, w większości pracujących - trzeba się dostosować przede wszystkim do urlopów...
Stary 2012-07-22, 21:09   #6
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez mala19olkapom Pokaż wiadomość
zabieram tampony i nawilżane chusteczki dla niemowląt, ale boję się że od takiego poziomu higieny nabawię się jakiegoś paskudztwa (pewnie w program wejdzie jeszcze kąpiel w jeziorze...).
A masz w ogóle skłonność do łapania różnych paskudztw?
No i koniecznie sprawdź skład tych chusteczek nawilżanych. Sporo chusteczek jest nasączanych substancjami, które niekoniecznie są dobre do miejsc intymnych.
Stary 2012-07-22, 21:12   #7
mala19olkapom
Przyczajenie

Nagietek lekarski - nie znalazłam nic żeby się nie nadawał nie nie mam, jeszcze nigdy nic nie złapałam mimo że wiele razy kąpałam się w jeziorze również w czasie okresu, ale pierwszy raz przez trzy dni nie będę miała jak wziąć prysznicu [prysznica? przysznic? xD] :P

Edytowane przez mala19olkapom
Czas edycji: 2012-07-22 o 21:15

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-22, 21:49   #8
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez mala19olkapom Pokaż wiadomość
Nagietek lekarski - nie znalazłam nic żeby się nie nadawał
Te chusteczki są nasączane samym nagietkiem lekarskim?

Cytat:
nie nie mam, jeszcze nigdy nic nie złapałam mimo że wiele razy kąpałam się w jeziorze również w czasie okresu, ale pierwszy raz przez trzy dni nie będę miała jak wziąć prysznicu [prysznica? przysznic? xD] :P
To moim zdaniem nie masz się czego obawiać

Cytat:
prysznicu [prysznica? przysznic? xD] :P
„Prysznica” albo „prysznicu”, choć to drugie jest rzadsze i przez to mniej zalecane
Stary 2012-07-25, 07:09   #9
amia
Raczkowanie

Mi się spóźnia 2 dni, a jutro i w piątek muszę siedzieć 5/6 godzin w 1 miejscu i tam chyba nie ma łazienki, a pierwsze 3 dni to masakra, w sumie nie wiem co zrobić.
amia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 10:33   #10
201604181004
Konto usunięte

podpasek nie wymienia się co godzinę a w sytuacjach ekstremalnych największa nocna plus tampon i da radę przeżyć jak mus to mus.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 10:35   #11
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez amia Pokaż wiadomość
Mi się spóźnia 2 dni, a jutro i w piątek muszę siedzieć 5/6 godzin w 1 miejscu i tam chyba nie ma łazienki, a pierwsze 3 dni to masakra, w sumie nie wiem co zrobić.
Znajdź jakiekolwiek ustronne miejsce

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
podpasek nie wymienia się co godzinę
Zależy jaki kto ma okres.
Stary 2012-07-25, 10:55   #12
amia
Raczkowanie

2 i 3 dnia nakłam podpaskę i tampon i co godzinę muszę zmieniać 1 i 2, a nie chcę 6 razy wychodzić przy wszystkich do toalety, której chyba nawet tam nie ma.
Stary 2012-07-25, 11:08   #13
201604181004
Konto usunięte

To dziwne jeśli ktoś zakładając największą możliwą podpaskę z serii na noc, musi ją wymieniać w ciągu niecałej godziny. Jeśli tak to prędzej bałabym się anemii i tego ze coś jest nie tak.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 11:21   #14
amia
Raczkowanie

Miałam iść do ginekologa, bo przyjaciółka też mi kazała, ale przecież nie tylko ja tak mam. I w sumie to muszę tam być, a nie bardzo wiem co zrobić.
To może być związane z anemia?

Edytowane przez amia
Czas edycji: 2012-07-25 o 11:22
Stary 2012-07-25, 11:39   #15
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
2 i 3 dnia nakłam podpaskę i tampon i co godzinę muszę zmieniać 1 i 2, a nie chcę 6 razy wychodzić przy wszystkich do toalety, której chyba nawet tam nie ma.
Jak masz potrzebę, to wychodź i 60 razy. To kwestia Twojej higieny i Twojego zdrowia.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
To dziwne jeśli ktoś zakładając największą możliwą podpaskę z serii na noc, musi ją wymieniać w ciągu niecałej godziny. Jeśli tak to prędzej bałabym się anemii i tego ze coś jest nie tak.
To, co opisała autorka wątku faktycznie jest nieprawidłowe, bo trwa bardzo długo. Gdyby to trwało przez powiedzmy 5 pierwszych godzin okresu, a potem byłoby już niewielkie krwawienie, to bym się nie przejmowała, ale 2 dni bardzo mocnego krwawienia to nie przelewki.

Cytat:
Miałam iść do ginekologa, bo przyjaciółka też mi kazała, ale przecież nie tylko ja tak mam. I w sumie to muszę tam być, a nie bardzo wiem co zrobić.
To może być związane z anemia?
KONIECZNIE idź do ginekologa. Tak, takie krwawienia mogą powodować anemię.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-25, 11:49   #16
amia
Raczkowanie

Moja koleżanka z klasy, która ma anemie jest naprawdę bardzo, bardzo chuda, blada i często mdleje, ja nie mam żadnych objawów i to chyba szybko nie da się mieć. Pierwszy dzień jest normalny, 2 to tragedia, bo pomaga mi tylko nurofen forte i nic nie mogę praktycznie zrobić z bólu, 3 tak samo. Ale słyszałam, że niektóre dziewczyny z bólu muszą jechać do szpitala po zastrzyk. A jak zacznie mi się w poniedziałek to przeważnie kończy jakoś w sobotę.

Obawiam się jutra i piątku, głupio mi tez przerywać facetowi prowadzenie ciągłym wychodzeniem, a jeśli nie będzie łazienki, nie chcę zrezygnować, może zapytam czy mogę być tylko na połowie.
Stary 2012-07-25, 11:55   #17
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moja koleżanka z klasy, która ma anemie jest naprawdę bardzo, bardzo chuda, blada i często mdleje, ja nie mam żadnych objawów i to chyba szybko nie da się mieć. Pierwszy dzień jest normalny, 2 to tragedia, bo pomaga mi tylko nurofen forte i nic nie mogę praktycznie zrobić z bólu, 3 tak samo. Ale słyszałam, że niektóre dziewczyny z bólu muszą jechać do szpitala po zastrzyk. A jak zacznie mi się w poniedziałek to przeważnie kończy jakoś w sobotę.
Idź do lekarza, on powinien Cię pokierować na odpowiednie badania.
Tylko nie daj sobie wcisnąć tabletek antykoncepcyjnych „na uregulowanie cyklu i zmniejszenie krwawień”. Najpierw musisz wiedzieć dlaczego masz takie mocne krwawienia. Może to „taka uroda”, a może jakiś poważny problem.

Cytat:
Obawiam się jutra i piątku, głupio mi tez przerywać facetowi prowadzenie ciągłym wychodzeniem, a jeśli nie będzie łazienki, nie chcę zrezygnować, może zapytam czy mogę być tylko na połowie.
Wychodzenie co godzinę, to nie takie „ciągłe wychodzenie” Nie sądzę, by to komuś przeszkadzało.
Stary 2012-07-25, 11:57   #18
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Koniecznie idź do lekarza bo to może być groźne dla Twojego zdrowia. Wiem co mówię, bo sama miewałam takie okresy, że mi najgrubsza podpaska potrafiła w ciągu 45 min. lekcji przeciec i kiedyś jak wstałam po matematyce to całe krzesło było umazane moją krwią, bo przesiąkło przez podpaskę, majtki i spodnie
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 11:59   #19
amia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Koniecznie idź do lekarza bo to może być groźne dla Twojego zdrowia. Wiem co mówię, bo sama miewałam takie okresy, że mi najgrubsza podpaska potrafiła w ciągu 45 min. lekcji przeciec i kiedyś jak wstałam po matematyce to całe krzesło było umazane moją krwią, bo przesiąkło przez podpaskę, majtki i spodnie
Skąd ja to znam..

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Wychodzenie co godzinę, to nie takie „ciągłe wychodzenie” Nie sądzę, by to komuś przeszkadzało.
Tylko się zastanawiam co jeśli tam nie ma toalety

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-25, 12:19   #20
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tylko się zastanawiam co jeśli tam nie ma toalety
A co to za miejsce, że ma nie być toalety? Jak nie ma toalety, to miejsce jest chyba daleko od cywilizacji, a w takiej okolicy jest sporo ustronnych miejsc
Stary 2012-07-25, 12:24   #21
amia
Raczkowanie

Właśnie w centrum, szkoła jazdy, taka malutka, oj w razie czego polecę do galerii
Stary 2012-07-25, 20:49   #22
No_To_Co
Raczkowanie

Co ja bym wzięła na Twoim miejscu?
1. zamiast butelek z wodą, które już gdzieś tu się przewinęły, kupiłabym nawilżane chusteczki do higieny intymnej
2. podpaski i tampony (te drugie, jakby kąpiel w jeziorze miała wypalić)
3. na wszelki wypadek kilka dodatkowych par majtek i jakieś spodenki, gdyby doszło do "katastrofy"
4. coś do przeprania ewentualnie zabrudzonych ciuchów (przynajmniej ja mam b.obfite okresy i wiem, że bym musiała wziąć jakieś mydełko czy coś... - "Biały jeleń" - polecam )
No_To_Co jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 01:53   #23
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Ja w tym najgorszym (jednym na szczęście) dniu siadam na ..jakiejś teczce, którą ze sobą wszędzie noszę niby z jakimiś dokumentami przynajmniej komuś krzesła nie usmaruję Także, choć rzadko, mimo i tamponu i podpaski maxi bywają wpadki.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-07-26 o 01:55
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 07:44   #24
amia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja w tym najgorszym (jednym na szczęście) dniu siadam na ..jakiejś teczce, którą ze sobą wszędzie noszę niby z jakimiś dokumentami przynajmniej komuś krzesła nie usmaruję Także, choć rzadko, mimo i tamponu i podpaski maxi bywają wpadki.
Zapamiętam sobie to z teczką

A ja tak jak myślałam dostałam dzisiaj czyli wtedy kiedy mam teorie będzie najgorzej, trochę mi głupio mu przerywać co godzinę z pytaniem czy mogę do łazienki...
Stary 2012-07-26, 11:18   #25
Visez
Zakorzenienie

Polecam takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html U mnie sprawdzały się idealnie, co prawda nie w tak ekstremalnych warunkach jak las, ale podczas zjazdów gdzie zajęcia miałam od 8 rano do 21
Visez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości