|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ciasteczka "grzybki"
Hey interesuje mnie przepis na ciasteczka grzbki moze ktoras z was ma w internecie sa rowniez przepisy na nie ale moze ktoras pdozieli swoim wlasnorecznym przepisem i doznaniami smakowymi
link na przepis- http://www.mojeprzepisy.info/ciastka...ka-grzybki.php link fotki http://www.pacakm.cba.pl/ciastka/thumb.html tylko ze powinny miec dluzsze ogonki, ja kiedys jadlam je jak bylam mala a teraz sie przypominaja dawne czasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciasteczka "grzybki"
Cytat:
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,...8,0,2.html?v=2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Świetne te ciasteczka, będę musiała je wypróbować, nestety teraz jestem na diecie
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
fajny tan przepis na grzybki!! mniam...
![]() A czy sa ciezkie do zrobienia? Ja nie mam doswiadczenia w pieczeniu,wiec nie wiem...Myslicie ze ktos taki da rade?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
spoko karolinka dasz rade,trzeba probowac inaczej nie nauczysz sie gotowac ciasto to prosto zarobic troche roboty przy kremie i polewe czekoladowa mozna kupic gotowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze kilka pytan odnosnie grzybkow
![]() Ile sztuk mniej wiecej wychodzi z tej ilosci skladnikow? piec na zloty kolor...hm...duzo mi to nie mowi ![]() Jest tez napisane zeby oblepic zewn.strone foremki...No tak,ale foremki sa troche pofaldowane,a na fotce widac jakby grzybki byly gladkie... ![]() korzenie przykleja sie na samo bialko? bo rozumiem ze piecze sie je osobno od spodow grzybkow? To tyle...Bede wdzieczna za pomoc ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
uwielbiam te grzybki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
sa pofalowane ale mysle ze po upieczeniu sie wyprostuja bo sa to male falki, korzonki piecze sei osobno a mozna je koncowki oblepic kremem troche i obsypac czekoalada, nie dluzgo bede je robic wiec opisz wszystko i dam fotki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za pomoc - mam nadzieje ze uda mi sie
![]() Pytalam jeszcze ile sie je mniej wiecej minutek piecze,bo troche boje sie robic na oko ![]() i ile ok.sztuk wychodzi z tych skladnikow?Dzieki z gory!!
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze cos
![]() Kiedys w ksiazce widzialam podobny przepis na grzybki,tylko ze krem trzeba bylo dac jakis swoj... Ja widzialam w sklepie takie fajne kremy np.ajerkoniakowy czy kawowy,bodajze Dr.Oetkera... Taki sie nadaje?Jest napisane ze do tortu o srednicy chyba 23cm...Ale kompletnie nie znam sie na proporcjach ![]() Chyba go wystarczy?Latwiej by mi bylo zrobic na poczatku taki krem niz samej ucierac...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.