![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Rozświetlacze mineralne
To ja założę wątek o czymś, co uwielbiam
![]() ![]() Liczę, że wątek się "przyjmie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozświetlacze mineralne
To moze opisz swoich ulubiencow i wrzuc fotki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Niestety fotek nie wrzucę, bo nie mam czym zrobić, ale zapewne za jakiś czas coś tu dodam
![]() Mogę opisać jedynie, bo mam je tylko 3 ![]() Everyday Minerals- Sparkle Beige Jaśniutki beżyk ze srebrnym połyskiem ![]() Everyday Minerals- Champagne Jak dla mnie to w opakowaniu ma kolor różowy, a nie szampański (aczkolwiek na twarzy widzę już szampański ![]() ![]() Silk Naturals- Angel Jaśniuteńki beż. Bardziej hmm..perłowy niż Sparkle Beige. U mnie dają podobny efekt, tylko właśnie Angel jest bardziej taki perłowy. Przeszkadza mi jedynie opakowanie, EDM mogę nabrać, strzepać na wieczku, czy fajnie "rozłożyć" na pędzlu, a SN ma opakowanie jak mój korektor z ArtDeco :/. To mnie w nim wkurza, bo rozświetlacz bardzo w porządku . Chciałam wypróbować jeszcze Cherub, ale jak myślę o tym słoiczku... ![]() Gramowo nie różnią się aż tak, EDM mają po 5,5g, SN ok.4g. Miałam jeszcze: Everyday Minerals- Natural Na mnie wychodził fioletowy. Połysk niewidoczny, a jak dałam więcej, to wychodził właśnie ten fiolet. Na szczęście to była próbka ![]() Everyday Minerals- Wet Sand Używałam krótko, po tym, jak odkryłam Sparkle Beige, Wet Sand już mi się nie podobał ![]() Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2010-06-09 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Od siebie tak na szybko dopisze
Bare Escentuals i.d. BareMinerals Face Color - Gossamer ( 0.57g ) jest naprawde cudny i wart posiadania-tutaj wrzucalam dawno temu zdjecia ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=342
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja z rozswietlaczami doświadczenie mam niewielkie, ale zawsze coś
![]() - EDM Finishing Dust - efekt glow, bardzo subtelny, nawet kiedy kładę sporo tego złotawego proszku. Nadaje się na dzień, na całą twarz. - EDM - Aussie Perk Me Up - to niby korektor, ale super sprawdza się w roli rozświetlacza. Dość intensywny, perłowy, polecam miejscowo. Natomiast moje ulubione rozświetlacze nie są minerałami ![]() ![]() I ważna uwaga wynikająca z obserwacji własnych i cudzych - sekret rozświetlaczy tkwi w dobrym pędzlu. Bez takowego nie uzyskamy pożądanego efektu. Ja do tego typu kosmetyków uwielbiam duże, rozłożyste i nieco "drapiące" pędzle, które zbierają odpowiednią ilość prochu i którymi w 3-4 ruchach można równomiernie omieść całą twarz. Np. pedzle EDM mają zbyt miękkie włosie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Jestem groszek... ;)
|
Ja z kolei polecam Dusty Miller i Wet sand z EDM
![]() Nakładam je wg tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=9VzWr...eature=related i jestem bardzo zadowolona z efektu ![]() Używam pędzla z essence http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...sh-Essence.htm lub angleda z EDM ![]() Wet sand często zdarza mi się nakładać także jako cień, gdy nie mam pomysłu na makijaż oka ![]()
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
![]() Kupiłam kiedyś Angled z EDM i nie używałam do różu, pomyślałam więc, że użyję do rozświetlacza...no i pacnęłam sobie, od razu mi się zrobił placek i cięzko było rozetrzeć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() EDIT: aaaaa! Zapomniałam. Mam jeszcze od tygodnia Flawless Glow Dust z Coastal Scents i jestem zadowolona. Używam go, jak twarz wydaje mi się odrobinę za matowa, on tak leciutko rozświetla tylko. Kolor złocisty. Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2010-06-20 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny piekne te rozswietlacze. osobiscie uwazam ze skora pieknie wyglada rozswietlona. mam tlusta cere i unikam wszelkich swiecistych proszkow(no moze oprocz cieni do powiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w temacie faworytów- mój ukochany to Champagne (EDM), Sparkle Beige obleci, a obecnie robię sobie własnego szampanka z mik na kolorówce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Witam, fajnie że powstał taki wątek
![]() ![]() mam pytanie - gdzie można zakupić ten pędzel: Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ten pędzel kupisz tylko w Drogeriach Natura
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dla mnie idealny do rozśweitlacza jest mini kabuki EDM, ale chyba już go nie ma na stronie, może na wymiankowym albo all.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Cherub z Silknaturals mocny efekt.
Silk winter z Lumiere bardzo subtelny efekt, nie wiem czy to jako wykonczeniowka na cala twarz bardziej czy rozswietlacz na kosci i inne punkty. no i niemineralne meteory ![]() tez mam przetluszczajaca sie skore wiec tylko szczyty kosci policzkowych no i pod noskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Cansada, ponoć Splendid z SN daje podobny efekt do beżowych meteorytów. Nad Cherubem kiedyś już myślałam, ale wtedy nie było zdjęć w albumie i wydawał mi się zbyt różowy (na stronce SN). Czy on daje na twarzy widoczny różowy kolor? (widziałam na zdjęciu tylko na ręce).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;20454074]Cansada, ponoć Splendid z SN daje podobny efekt do beżowych meteorytów. Nad Cherubem kiedyś już myślałam, ale wtedy nie było zdjęć w albumie i wydawał mi się zbyt różowy (na stronce SN). Czy on daje na twarzy widoczny różowy kolor? (widziałam na zdjęciu tylko na ręce).[/QUOTE]
Własnie mam splendid i cherub na sobie ![]() Splendidem omiatam twarz a Cherubem zaznaczam szczyty kości policzkowych . Splendid daje taka złotawa poświate ma takie maciupenkie drobinki i jakby delikatnie "ozłaca" twarz , natomiast Cherub jest już bardziej hardcorowy tzn ja bym nim całej twarzy nie omiotła daje taki mrozny naprawde rozswietlajacy , chłodny efekt . Oba produkty gorąco polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Jak mocny błysk, to może podobny do Champagne z EDM?
Papeterio, ale jest mroźno-różowy? ![]() Co do Splendid to waham się, czy zamawiać (pewno dopiero się skuszę, jak dorwę jakąś pracę...), bo mam z Coastal Scents taki puderek, który też jest złotawy, ale nie mocno rozświetlający, nadaje się na calą twarz moim zdaniem... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;20454074]Cansada, ponoć Splendid z SN daje podobny efekt do beżowych meteorytów. Nad Cherubem kiedyś już myślałam, ale wtedy nie było zdjęć w albumie i wydawał mi się zbyt różowy (na stronce SN). Czy on daje na twarzy widoczny różowy kolor? (widziałam na zdjęciu tylko na ręce).[/QUOTE]
Splendida nie mialam ![]() ![]() ![]() ![]() Edit Champagne z EDM nie malam nie moge porownac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;20454477]Papeterio, ale jest mroźno-różowy?
![]() ...[/QUOTE] ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-04 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Cans u mnie Splendid daje ładniejszy efekt niż beżyki (zastanawiam się czy się ich nie pozbyć)
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ta musi kusić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa, PS....mat.....satynowy polysk...... ![]() na wish liste wpisuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Matu to ja akurat nie lubię...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
skusilam sie rozswietlacz.. i teraz nie wychodze bez niego z domu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ja się czaję na pełny wymiar, ale ten $ mnie zniechęca, no
![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;20459470]Matu to ja akurat nie lubię... ![]() Warto wziąć próbkę, on nie jest matowy po prostu mi trzyma w ryzach filtry, albo tłuste kremy i daje satynę, a nie smalcowaty połysk. Z tym, że ja nie mam tłustej skóry.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
no właśnie też czaję się na zakupy na silk a Wy tu jeszcze bardziej kusicie tylko ten $
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.