|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Felieton
Spodziewam się że mogłam ten temat zamieścić w złej "zakładce", więc mam nadzieje że mi wybaczycie. bardzo prosiłabym o napisanie felietonu (własnych refleksji) na poniższy temat.
*Obserwowałam karuzelę opisaną przez Mirona Białoszewskiego. Karuzela z madonnami Wsiadajcie madonny madonny Do bryk sześciokonnych ...ściokonnych! Konie wiszą kopytami nad ziemią. One w brykach na postoju już drzemią Każda bryka malowana w trzy ogniste farbki I trzy są końskie maści od sufitu od dębu od marchwi Drgnęły madonny I orszak konny Ruszył z kopyta Lata dookoła Gramofonowa Płyta Taka płyta: Migają w krąg anglezy grzyw I lambrekiny siodeł, I gorejące wzory bryk Kwiecisto-laurkowe A w każdej bryce vis-a-vis Madonna i madonna W nieodmiennej pozie tkwi Od dziecka odchylona białe konie bryka czarne konie bryka rude konie bryka Magnifikat! A one w Leonardach min, W obrazach Rafaela, W okrągłych ogniach, w klatkach lin W przedmieściach i niedzielach. I w każdej bryce vis-a-vis Madonna i madonna I nie wiadomo która śpi, A która jest natchniona szóstka koni one szóstka koni one Zakręcone! I coraz wolniej karuzela Puszcza refren I peryfe rafa elickie madonny przed mieścia wymieniają konne piętro Wsiadajcie W sześcio...!
„Czytam dużo… Wykorzystuję tą przypadłość z przerażeniem, bo uzmysławiam sobie, że czasu coraz mniej, a książek coraz więcej. Chciałabym jak najwięcej pochłonąć, zapamiętać i zrozumieć..” - Marta Fox |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Felieton
A ile płacisz za 1000 znaków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Coś tam spróbowałam wyłuskać:
"Felieton" Jaka ta dzisiejsza młodzież jest... leniwa? Wszystko chce na tacy. A gdyby tak Meller, z 'Neewsweka' miał takie samo podejście? Gdyby prosił kogoś zupełnie obcego o napisane zadania domowego? Oczywiście, zakładając, że jest to zadanie domowe, a nie tekst do istniejącej gazety; zakładając, że osoba pisząca prośbę to uczennica, która woli malowanie paznokci od odrabiania zadań, a nie powazna pani dziennikarka, która musi utłuc schabowego, więc nie ma czasu na pisanie tekstów. Gdyby tak Meller poprosił kilka lat temu o napisanie felietonu, to dzisiaj nie czytalibyśmy o "smierdzących pacholcach" w autobusach. Jaka ta dzisiejsza młodzież jest... naiwna? Myśli, że wszystko dostanie za darmo. Lapida Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam (podczas przepisywania nie zapomnij zmienić podpisu, bo się nauczyciel kapnie).
![]() |
#4 |
nyan nyan ^^
|
Nope.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To jest żart? Tyle razy była tutaj mowa o tym, ze nie odrabiamy prac domowych...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mogę napisać. Ale wysoko cenię swoje umiejętności literackie, nie wiem, czy cię stać na moje usługi
![]() Fakturkę mogę wystawić nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
damn good coffee
|
a ile płacisz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.