praca w dzień dobry tvn:( załamka? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-13, 19:15   #1
feelsoclose
Raczkowanie

praca w dzień dobry tvn:( załamka?

do usunięcia

Edytowane przez feelsoclose
Czas edycji: 2012-08-13 o 19:52
feelsoclose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 19:50   #2
Pussy22
Raczkowanie

Dot.: praca w dzień dobry tvn:( załamka?

Cytat:
Napisane przez feelsoclose Pokaż wiadomość
Hej.

Słuchajcie.. Mam taki nietypowy problem.. może śmieszny, może dziwny, ale dla mnie bardzo ważny.

Otóż moim bardzo wielkim marzeniem jest praca w telewizji, a dokładnie w programie dzień dobry tvn, ewentualnie w jakimś serwisie informacyjnym czy też pytaniu na śniadanie.. Od razu napiszę, ze predyspozycje do zawodu dziennikarza mam. Jestem komunikatywna, otwarta, potrafię pisać, nie mam problemów przed wystąpieniami publicznymi, mam o czym mówić, interesuję się tym co się dzieje dookoła.. ale co z tego? jest oczywiście jeden wielki problem.
Chciałabym zacząć studiować dziennikarstwo (w tym roku będę w 3kl liceum), ale wiadomo.. każdy odradza.
Bo po tym pracy nie ma, bo bezrobocie itd.. I to mnie strasznie dobija.. Niby wiem, że ważniejsze sa praktyki i doświadczenie, ale przecież tak dobra uczelnia jak UAM daje dobre warsztaty i szanse na pokazanie się.. niby nic, sama nie wiem.
Po prostu praca w ddtvn albo telewizji to moje marzenie.. Myślałam też żeby podjąć dwa kierunki. Dietetykę i dziennikarstwo. Wtedy zawsze mogę pisać do gazet na tematy związane z odżywianiem i niby bezrobotną nie dostanę..
Kurde, doradźcie mi.. Czy w takich stacjach jak polsat czy tvn praca to naprawdę tylko marzenie nie do zrealizowania? Ja jestem tak zdesperowana że mogłabym tam chodzić i prosić o pracę albo chociaz o szansę codziennie, nawet i za darmo.. Czuję, że tylko taka praca będzie dla mnie spełenieniem i będzie dawała mi satysfakcję.. Niby takie stołki są obsadzone, ale kurde.. przecież Ci ludzie (prezenterzy) nie będą wiecznie młodzi, a już na pewno nie będą żyć wiecznie.. ktoś po nich ten biznes musi przejąc. nie mówię jutro czy za tydzień, ale nawet i za kilka lat...

Doradźcie mi, co mam robić.. naprawdę sobie to dziennikarstwo odpuśćić, zapomnieć o marzeniach i zacząć życ realnie, iść na politechnikę i być bogatą (albo chociaż pracującą) i wiecznie niezadowoloną..

Jestem naprawdę w wielkiej kropie

Będę wdzięczna za każdą wypowiedź!
Jestes doroslą osobą ale jak czytam ten post to aż w to nie wierzę że myślenie masz jak dziecko.
A ja chciałabym pracować na marsie , i co ?
Pussy22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 20:19   #3
Nigella damascena
Raczkowanie

ciekawe co to było. Intrygujący tytuł
Nigella damascena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 08:37   #4
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nigella damascena Pokaż wiadomość
ciekawe co to było. Intrygujący tytuł
kole zanka wyżej zacytowała i ochroniła przed usunięciem.

żenada.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 09:01   #5
Marbella85
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;35881346]kole zanka wyżej zacytowała i ochroniła przed usunięciem.

żenada.[/QUOTE]

A niby co tym żenującego, że chce pracować w TVN Ja mogę autorce podpowiedzieć, że czasami widuję na pracuj.pl oferty praktyk w TVN dla studentów. Także może nie warto rezygnować z marzeń.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 09:08   #6
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
A niby co tym żenującego, że chce pracować w TVN Ja mogę autorce podpowiedzieć, że czasami widuję na pracuj.pl oferty praktyk w TVN dla studentów. Także może nie warto rezygnować z marzeń.
nie chodziło o to.

Ale ;
nie będą wiecznie młodzi, a już na pewno nie będą żyć wiecznie..
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:37   #7
Pussy22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
Nie jest żenujące że chce tam pracować ale żenujące jest podejście tej osoby, czyli " moge nawet chodzic codziennie i błagać " albo " pracować za darmo ".
btw na uczelniach UAM wydział dziennikarstwa i UW i UJ też są ogłoszenia o praktykach w TVN.
Pussy22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 19:12   #8
letik
Zadomowienie

A ja Ci powiem ( jako absolwentka dziennikarstwa), że chcąc być dziennikarzem, najlepiej byłoby gdybyś skończyła jakiś inny kierunek studiów humanistycznych.
Zresztą, większość dziennikarzy jakich znam, wcale nie skończyła dziennikarstwa, wręcz mało kto.
W tym zawodzie chodzi o wiedzę, najlepiej o wszystkim po trochu a tego studia dziennikarskie Ci nie zapewnią niestety.

Poza tym po przeczytaniu Twojego postu stwierdzam,że jeszcze dłuuuga droga przed Tobą, ale życzę oczywiście powodzenia. Pamiętaj, że uroda to nie wszystko ( bo myślę, że to miałaś na myśli pisząc o predyspozycjach do występów na wizji).

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości