|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
poród w Warszawie
Mam prośbę o polecenie mi jakiegoś szpitala lub nawet położnej do porodu w Warszawie.
Przede mna jeszcze 6 m-cy ale juz o tym myślę. Może jakieś doświadczenia macie z którymi chciałybyście się podzielić?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: poród w Warszawie
powiem tak najleposze sa szpitale prywatne.. wtedy masz fachowa opieke a nie jak w panstwowym :/ nedza i rozpacz
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Myśle, że taki wątek lepiej umieścić w Mama z klasą.
Może jakiś moderator go przeniesie??
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nie zgadam się, że najlepsze są szpitale prywatne. Okazuje się, że w niektórych jak pojawia się problem z porodem brakuje sprzętu itp. W publicznych nie jest źle - wszystko zależy od nastawienia i wymagań rodzącej mamy i personelu. Ja rodziłam w listopadzie 2005 na Wołoskiej i było całkiem nieźle. Wszystko co ważne dla dziecka i mamy było na miejscu, ale personel, jak to personel, różny. Były osoby bardzo miłe i mniej, ale ja nie mogę nic złego powiedzieć. Problem był tylko z miejscami, ale to może taki akurat był okres
![]() Zyczę powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
monikaeg....dzieki sliczne...zdaje sobie sprawe ze kazda z nas ma inne wymagania i odczucia...mam jeszcze pytanie czy mialas jakas swoja polozna???czy tak z przypadku trafilas na personel??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Zupełny przypadek. Położna była super. Zastanawialiśmy się z mężem czy umówić się z jakąś położną, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Jak później rozmawiałam z dziewczynami, z którymi leżałam w sali, że położne, które one miały umówione akurat nie mogły... Tak wogóle to doszłyśmy do wniosku, że szkoła rodzenia i inne tak aktulnie modne dogodności mało co pomagają. Koleżanki, które chodziły do szkoły rodzenia mówiły, że jak przyszło co do czego, to wcale nie korzystały z tego co nauczyły się w szkole. Tak naprawdę to jest bardzo indywidualna sprawa - każdy poród inny. Dla mnie najważniejsza była obecność przy mnie mojego męża i świadomość, że jakby coś poszło nie tak szpital jest przygotowany na wszystko.
Planowałam korzystać ze znieczulenia, ale nie wyszło, bo do szpitala trafiłam z 7 cm rozwarciem i po 1,5h już urodziłam. Życzę Ci tego samego ![]() Pozdrawiam gorąco. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dzieki sliczne ...coprawda sa to dopiero poczatki bo 8 tydz ale juz mysle o porodzie dosc intensywnie..zapytam cie jeszcze o jedno...pojawily sie u mnie brazowe plamienia w czasie spodziewanej miesiaczki...lekarz mnie uspakaja ze nic sie nie dzieje...mialas moze takie objawy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja osobiście byłam zadowolona z porodu w szpitalu im.Świętej Rodziny przy ul.Madalińskiego na Mokotowie.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja rodziłam na Karowej - naprawdę super. Miałam umówioną świetną położną - i uważam, że było to bardzo przydatne. Czułam się pewniej i bezpieczniej. Poznałam ją jak prowadziła szkołę rodzenia - do tego też zachęcam i do znieczulenia również - to naprawdę jest błogosławieństwo.
Jeśli chodzi o prywatne szpitale to szczerze odradzam - płacisz dużą kasę a potem jak dzieje się coś poważnego to wiozą cię karetką na Karową. A wtym przypadku nie ma co ryzykować. I to nie Twój komfort po jest najważniejszy- osobna sala, telewizor itp. Najważniejsze jest bezpieczeństwo Twojego dziecka. Poza tym jeśli chodzi o kpmfort to Karowej nic nie można zarzucić -indywidualne sale do porodów a sale "po " są3-4 osobowe co jest bardzo wygodne - można sobie popomagać i pogadać. Zachęcam do umówienia położnej - ale koniecznie takiej "z jajami". Moja to nawet pogoniła lekarza, który już miał ochotę na "kleszcze" i razem z moim mężem pomogła mi wypchnąć małą. Ogólnie mam same dobre wspomnienia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.