|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Trwałe prostowanie włosów- Senscience Straight
Czy któraś z Was słyszała o tej metodzie? Badz któraś z Was już przeszła taki zabieg? Wiem,ze są one oferowane miedzy innymi w dwóch krakowskich salonach fryzjerskich. Natomiast nie znalazłam nigdzie informacji o tym zabiegu, poza krotka wzmianka na stronie jednego salonu.
"Zabieg polecany dla klientek posiadających kręcone lub pierzące się włosy. Efektem zabiegu są wyprostowane i wygładzone na stałe włosy. Zabieg należy powtórzyć co 4-5 miesięcy (tylko na odroście). W odróżnieniu od innych zabiegów tego typu, włosy nie są po nim wysuszone, a efekt rzeczywiście jest trwały." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trwałe prostowanie włosów- Senscience Straight
a ile takie coś mniej/więcej kosztuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
chyba 700zl...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Oj kobietki jak ja Wam zazdroszczę pięknych włosów,a jeszcze jak są kręcone.Nigdy w życiu bym ich nie prostowała. Ale tak piszę,bo takich nie mam,czego żałuję bardzo.Pozdrawiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
O tym rodzaju nie słyszałam, ale czytałam ostatnio o kreatynowym prostowaniu Encanto. Podobno efekty są bardzo zadowalające, ale sama nigdy nie próbowałam. Poza tym jest możliwy do wykonaniu w domu- trzeba tylko kupić odpowiednie specyfiki. Radziłabym ci poczytać o kilku metodach trwałego prostowania włosów. Każde mają jakieś plusy i minusy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
nikt się jednak nie wypowie ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jest to zupełnie inna metoda niż keratynowe prostowanie włosów, więc nie należy tego porównywać. Generalnie włosy są proste i efekt się utrzymuje dość trwale, jednak najlepiej robić zabieg na włosach w dobrej kondycji, które nie były wcześniej rozjaśniane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Również szukałam coś na ten temat tej metody, niestety nic ciekawego nie można znaleźć.
Ja zdecydowanie polecam prostowanie keratynowe, jest naprawdę super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.