![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wieczór panieński ze striptizem vs moje zasady i związek
Witajcie dziewczyny!
![]() Jestem Wizażanką "bierną" od kilku lat, wchodzę tu prawie codziennie, jednak do tej pory nie miałam potrzeby zakładania własnego wątku. Ostatnio jednak pojawiła się sytuacja, w której na prawdę nie wiem jak się zachować. Moja dobra koleżanka bierze ślub za 2 miesiące, zostałam zaproszona na wieczór panieński, na którym ona chce mieć striptizera, który będzie robił "pokaz" przed wszystkimi dziewczynami. Zdecydowała się na to, ponieważ jej narzeczony na 100% na swoim wieczorze kawalerskim będzie miał striptizerkę (taka tradycja ich kumpli, każdemu zamawiają) i ona chce, żeby "byli kwita" pod tym względem. Ok, co do tego nie mam żadnych zastrzeżeń, to ich prywatna sprawa jakie mają zasady w związku i co im przeszkadza, a co nie. Chodzi mi jednak o mój związek i moje zasady - otóż ani ja, ani mój tż nie akceptujemy tego typu rozrywek. Mamy podobne poglądy, jesteśmy wobec siebie w porządku i nie robimy celowo niczego, co mogłoby zranić drugą osobę. Domyślacie się więc już zapewne na czym polega mój problem - iść czy nie iść? Podkreślam, że jest to grono moich dobrych koleżanek, wszystkie się wybierają na tę imprezę, zapowiada się całonocna zabawa z mnóstwem atrakcji i świetna zabawa w babskim gronie (oprócz występu tego nieszczęsnego striptizera... ![]() Zastanawiam się, czy iść na tę imprezę i na przykład wyjść tylko na czas striptizu i później wrócić (orientuje się ktoś może ile trwa taki pokaz? 15 minut? godzinę?), czy nie iść wcale. Co zrobiłybyście na moim miejscu? Może macie jeszcze jakieś inne propozycje na rozwiązanie tej sytuacji? Ja w chwili obecnej jestem chyba najbardziej zdecydowana na całkowite zrezygnowanie z imprezy dla własnego spokoju. Smutno mi tylko trochę, gdy pomyślę, że wszystkie dziewczyny będą się razem świetnie bawić przez całą noc, a przez następne dni dzielić się wrażeniami, zdjęciami.. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i sorki za nieco przydługi post ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: wieczór panieński ze striptizem vs moje zasady i związek
Cytat:
Przecież striptizer pewnie i bierze "od godziny", więc jest opłacony na konkretną porę. Ewentualnie możesz wyjść, niech TŻ Cię zgarnie na tą godzinkę i tyle. Nie ma potrzeby rezygnować od razu z całej zabawy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Najlepiej zrobisz, jeśli po prostu ominiesz część ze striptizerem. A przez całą resztę wieczoru możesz się wtedy bawić z koleżankami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Na pewno nie zrezygnowałabym z imprezy.
Możesz wyjść na czas pokazu, albo ogólnie dołączyć do dziewczyn już po nim.
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Podpytaj koleżankę o program imprezy i jeśli występ będzie np na początku to przyjdź po
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie chciałabym, żeby mój wieczór panieński doprowadził moje koleżanki do takiego stanu, że aż wątek muszą na wizażu zakładać
![]() Powiem szczerze, że mi byłoby przykro, gdyby bliska mi koleżanka odmówiła udziału w imprezie (właśnie z takiego powodu). Ale z dwojga złego to już lepiej robić cyrki z tym panieńskim niż całkowicie odpuścić, skoro zostałaś już zaproszona i chcesz tam iść.
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Możesz wyjść na czas 'pokazu' lub przyjść po. Nie ma co rezygnować z dobrej zabawy
![]()
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ma zielone pojęcie
|
Ja też się zgadzam z przedmówczyniami: zrezygnuj tylko z obecności w trakcie striptizu. Podczas reszty imprezy baw się dobrze z koleżankami
![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
To jakis sezon slubny teraz czy co?
Tylko striptizy tym babom w glowach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli masz przyjaciolki to powinnas wiedziec o nich miedzy innymi to, ze np nie akceptuja takich zabaw. Nie potrafilabys tego uszanowac, ze nie chca w tym uczestniczyc? Najwazniejsza jestes ty i twoja potrzeba zobaczenia striptizera? śmieszne podejscie i bardzo egoistyczne. AUTORKO. Podzielam zdanie wiekszosci. Idź na panienski tylko odpusc sobie ten striptiz. Dziewczyny na pewno powiedza ci o ktorej dokladnie bedzie itd. PS> Fajnie, ze tak dobraliscie sie z TZ. Grunt to porozumienie w zwiazku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zatem chętnych na imprezę raczej nie brak. Uważam, że skoro koleżanka autorki CHCE mieć striptizera to nie powinna zmieniać programu dla JEDNEJ osoby. W kwestii wesel/ślubów uważam, że to Państwo Młodzi są najważniejsi, bo to ich święto/ich dzień.
''życie zawsze może nas czymś zaskoczyć. trzeba się zdecydować czy jest się na tak czy na nie. wtedy na pewno się coś wydarzy...'' ![]() ~pilna studentka ![]() Edytowane przez aaria Czas edycji: 2012-07-25 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najwazniejsza jestes Ty i Twoje kompleksy, ze Twoj facet na wieczorze kawalerskim bedzie macal striptizerke? Śmieszne podejscie i bardzo egoistyczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja nie dziękuję za taką imprezę
![]() ale to tylko moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Co za durna moda z tymi striptizerami. Jak można zdradzać partnera dzień przed ślubem? (Możecie na mnie naskoczyć ale musiałam to napisać)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
naoglądały się dziewczyny "magic mike'a" i teraz też chcą szaleć
![]() ja bym raczej proponowała przyjście PO striptizie bo jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji że dziewczyny się bawią a autorka siedzi w kuchni/na klatce schodowej/gdziekolwiek indziej przez pół godziny czy godzinę :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I taka mała obserwacja z soboty: bawiłam ze znajomymi w pewnym pubo-klubie w Katowicach, przewinęły się w tym czasie 4 (serio: cztery) wieczory panieńskie. Powiem Wam, że gdyby nie różne kolory akcesoriów (bardzo podobnych zresztą) to można by pomyśleć, że to jedna i ta sama grupa. Nie wiem co jest takiego fajnego w powielaniu tych samych pomysłów i sposobów na zabawę. Tym bardziej, że było widać, że niektórym z tych pań jest głupio w tych przebraniach. Wyglądało to komicznie i to niekoniecznie w fajny sposób. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-07-25 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Powiem tak - od strony panny młodej, bo ja nie mam nic przeciwko takim zabawom paniensko-kawalerskim - myślę, że byłoby jej cholernie przykro (jeśli to dobra koleżanka) jeśli odmówiłabyś przyjścia zw na ten występ, dowiedz się po prostu od świadkowej gdzie to będzie (czy w klubie czy w mieszkaniu itp) i sobie na ten czas po prostru wyjdziesz do drugiego pokoju na drinka - nie ma co robić cyrków z takiego powodu.. pamiętaj, że to wieczór koleżanki i to ona ma się dobrze bawić
![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
No dokładnie, tak jakby będąc w narzeczeństwie mogli sobie pozwalać na takie rzeczy a po ślubie to już nie. A ja nie twierdze , że oglądanie striptizu to zdrada ale od oglądania striptizu już bardzo bliska droga do zafundowania młodemu "dodatkowych atrakcji". Bo przecież ma dobrych kolegów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Wyszłabym na chwilkę się przewietrzyc, albo (jeśli striptiz ma byc na początku) przyszła później.
I nic bym nie kazała koleżance odwoływac, bo to JEJ dzień i niech go spędzi wg. własnego uznania. Nie rzuciłabym też fochem i nie olała całej imprezy. Natomiast oczekiwałabym ZROZUMIENIA dla faktu, że ten jeden jej element chcę ominąc. Jeśli by tego zrozumienia zabrakło to tak, koleżanka by była zwykłą egoistką zapatrzoną we własny nosek i widzi mi się. A co do samej idei striptizu. Dla mnie to zdrada i tyle. W takiej formie jak oglądam na zdjęciach, jak opowiadają koleżanki. To już nie jest zwykły taniec na odległośc. To ocieranie się, wystawianie dupą w twarz, wykonywanie odpowiednich ruchów, zaczepianie, kontakt fizyczny. I dla mnie to zdrada. Gdyby koledzy Tż wpadli na taki durny pomysł, a on by wziął w tym udział byłabym w stanie odwołac ślub. Ostatni dzień "wolności" to był przed świadomym wkroczeniem w związek. Jak ktoś tego nie potrafi zaakceptowac, to nie jest gotowy ani na związek, ani tym bardziej na małżeństwo.
![]() |
#25 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja bym zamknęła oczy, gdy striptizer będzie machał wędliną.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
[
A co do samej idei striptizu. Dla mnie to zdrada i tyle. W takiej formie jak oglądam na zdjęciach, jak opowiadają koleżanki. To już nie jest zwykły taniec na odległośc. To ocieranie się, wystawianie dupą w twarz, wykonywanie odpowiednich ruchów, zaczepianie, kontakt fizyczny. I dla mnie to zdrada. Gdyby koledzy Tż wpadli na taki durny pomysł, a on by wziął w tym udział byłabym w stanie odwołac ślub. Ostatni dzień "wolności" to był przed świadomym wkroczeniem w związek. Jak ktoś tego nie potrafi zaakceptowac, to nie jest gotowy ani na związek, ani tym bardziej na małżeństwo.[/QUOTE] Ja nawet mojego faceta o tym już poinformowałam , nie jesteśmy jeszcze nawet narzeczeństwem ale wole rozmawiać o takich sprawach niż potem się kłócić lub nawet odwoływać ślub (a zrobiłabym to bo nie życzę sobie żeby facet mnie zdradzał i to jeszcze z "panna lekkich obyczajów") |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja bym mogła mieć na swoim wieczorze panieńskim zamiast striptizera (jakoś mnie to nie kręci) taki pokaz:
http://www.youtube.com/watch?v=oO0UuZvKeos Boziuu, te kobiety niesamowite rzeczy robią ze swoim ciałem ![]() Nigdy mnie dziewczyny nie kręciły, ale od tych pań nie mogę oderwać wzroku. Pewnie lata treningów...
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasadniczo podchodzę do takich imprez jak do urodzin. Są organizowane ze względu na konkretną osobę. Wydziwiac nie wydziwiam, wymagam tylko by ktoś mi nie narzucał, że coś MUSZĘ. A najfajniejszy panieński na jakim byłam, był zorganizowany spontanicznie 4-ry dni przed ślubem. Bez striptizera, uszów królika, puchatych ogonków i innych takich. Było super, wytańczyłyśmy się za wszystkie czasy. Jedyne co wyjątkowego było to wielki karton pełen bibułek, a między nimi : narzędzia tortur przyszłej żony ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Z tego, co się orientuję, striptizera zamawia się na półgodzinny występ. Większość panów, podobno zupełnie inaczej niż stritizerki, nie zostaje "dla towarzystwa" na jednego drinka. Do tego panowie kręcą nosem na występy o późnych porach. Bardzo prawdopodobne, że ominięcie tego punktu programu będzie dla Ciebie łatwe i obejdzie się bez niezręczności. Daj znać organizatorkom, jakie masz plany i tyle
![]()
I'm feelin' posh so address me with an accent. Edytowane przez night prowler Czas edycji: 2012-07-25 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.