|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jak powinna wyglądać praktyka kosmetyczna?
edycja
Zapuszczam włoski i mówię NIE prostownicy ![]() Kochasz zwierzęta ? Uratuj im życie.To tylko parę zł. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520 Edytowane przez Akszeinga Czas edycji: 2016-05-09 o 03:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Jak powinna wyglądać praktyka kosmetyczna?
witaj,
słyszałem od kilku dziewczyn, że kosmetyczki po prostu nie chcą zdradzać swoich "sekretów" ![]() inna sprawa, że często im się to po prostu nie kalkuluje ![]() z drugiej strony - brać kogoś na praktykę tylko po to, żeby mieć czysty gabinet??!!?? według mnie to kpina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jestem na 2 roku studium kosmetycznego i wlasnie w czerwcu odbylam praktyki zawodowe. Moim zdaniem niczego sie nie nauczysz jesli bedziesz sprzatac wiec moim zdaniem jesli masz mozliwosc zmien zaklad.ja na praktykach nie sprzatalam od czasu do czasu cos umylam. na poczatku przygladalm sie a pozniejjuz normalnie pracowalam pod okiem kosmetyczki.Poza tym w szkole mamy swoja pracownie gdzie uczymy sie zabiegow na sobie ale w zkaladzie jest inaczej chodzi o kontakt z klientka.To wazne, a henne sie nie przejmuj to tu potrzeba wprawy i z czasem ja nabedziesz.mam ten sam problem.ale praktyka czyni mistrza.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dziekuję za odpowiedź.Może ktoś jeszcze się wypowie.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Jak powinna wyglądać praktyka kosmetyczna?
dziewczyny, a w którym semestrze należy odbyc takie praktyki? czy wszystko zależy od nas? czy też jest jakiś termin wyznaczony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
witam. Gdy tak czytam o waszych praktykach to wierzyć się nie chce, ze tak "wredne" potrafią być kosmetyczki.
Jestem kosmetologiem, od 2 lat mam wlasny salon, mialam 2 praktykantki i zapewniam, ze miały wycisk ![]() Owszem tez sprzątały ale tylko po zakończonych zabiegach, dlatego jak to wszystko czytam włos mi się na głowie jeży!!! Dziewczyny nie dajcie się wykorzystać, żaden pracodawca nie ma prawa kazać wam robić cos co nie nalezy do waszych obowiazkow. A co do hennej i łuku, he he jest napisane w ksiazkach ze ma byc 2/3 & 1/3 ale bardziej zwracajcie uwage na ksztalt twarzy przy "skubaniu" a henna po woli wszystko przyjdzie z praktyka. Najlepiej jest obydwie brwi robic na raz tzn 1 te 2/3 i zaczynasz 2 tez 2/3 i wracasz do 1 konczysz ta 1/3 i konczysz 2. Troche tu namotałam ale sądze, ze zrozumiecie o co mi chodzi. Tak wiec was pozdrawiam i zycze wielu sukcesów bo KOSMETOLOGIA to piekny zawod. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak powinna wyglądać praktyka kosmetyczna?
Witaj,
Tomaszeg ma trochę racji, polega to na tym, że kosmetyczki nie chcą kształcić sobie konkurencji. Niektóre z nich twierdzą, że boją się o klientów (niepoprawnie wykonany zabieg = utrata klienta). A tania siła robocza to pokusa.
Jestem odpowiedzialna za to, co powiedziałam, nie za to, co zrozumiałaś. Edytowane przez InkaNovinka Czas edycji: 2012-08-03 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak powinna wyglądać praktyka kosmetyczna?
Jestem po pierwszym roku kosmetologii na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Praktyki mam w SPA. Praktykę zaczęłam do sierpnia i mam wycisk- robiłam już manicure, masaż dłoni, stóp, twarzy, szyi i dekoltu, elektrostymulację. Codziennie uczę się czegoś nowego, codziennie mogę zobaczyć coś nowego. Ale również sprzątam, szykuję sale do zabiegów, obsługuje klientki (woda, kawa, herbata), pracuję na recepcji. To wszystko chyba zależy od salonu i pracujących w nim ludzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.