|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Sposób na lakier do paznokci upalnym latem
Wiem, że temat bardziej na podforum paznokciowe, ale tutaj jednak o wiele więcej osób zagląda.
Od kiedy podniosła się znacznie temperatura moje lakiery do paznokci zgęstniały, ciągną się, nie da się nimi pomalować bo smużą i bąbelkują, do tego nie schną wcale tylko cały czas są miękkie i pojawiają się na nich odciski. Problem dotyczy wszystkich lakierów-i tych kupionych dopiero co i tych, które mam już jakiś czas, i tych o wodnistej konsystencji i tych bardziej gęstych. Problem jest chyba dość powszechny bo przewijał się w różnych wątkach, na blogach-nigdzie nie znalazłam jednak sposobu jak sobie z tym radzić. Myślałam o włożeniu lakieru do lodówki na jakiś czas ale zastanawiam się czy to nie zmieni na stałe jego konsystencji i właściwości na stałe i czy to bezpieczne kłaść w pobliżu jedzenia (niby mam specjalną półkę w lodówce na leki wymagające przechowywania w lodówce a lakier wiadomo zakręcony ale jednak jest to w bliskim sąsiedztwie żywności) macie na to jakieś sposoby?
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposób na lakier do paznokci upalnym latem
trzymanie lakierów w lodówce to znana i nieszkodliwa praktyka - możesz je tam spokojnie wrzucić nawet na dłużej niż na chwilę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja cąły czas trzymam lakiery w lodówce, nawet w zimie
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
No właśnie też mam ich sporo ale tak sobie pomyślałam, żeby np dzień wcześniej zdecydować się na dany lakier i potrzymać go wtedy przez noc w lodówce.
Tylko, że to zabija cały urok podejmowania decyzji co do koloru ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja trzymam swoje lakiery w szafce w łazience (cały rok) i nie glucieją mi szybciej, nie robią się bąbelki itp. Wszystko jest z nimi w porządku niezależnie od pory roku czy temperatury za oknem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To chyba kwestia lakieru i techniki malowania. Ja mam tylko ingloty, yr i sh i nic się z nimi nie dzieje a trzymam cały rok w pudełku na półce w szafie w pokoju. Możesz kupić rozcieńczacz. Jeśli lakier się bąbelkuje możliwe, że za dużo go nabierasz.
Możesz też kupić wysuszacz np. dry kwik. Ja tam wysuszaczy za bardzo nie lubię bo lakier po nich nieco matowieje ale jeśli dla ciebie ważne jest szybkie schnięcie to powinien pomóc. Kiedyś miałam ochotę na OPI i china glaze ale wiele dziewczyn pisało, że szybko zasychają więc pozostałam przy inglocie. Z tanich lakierów miałam kilka wibo i nie gęstniały szybko ale smużyły, trudno było nimi ładnie malować nawet przy 2 warstwach. Może lepiej zamiast malować w domu chodzić do kosmetyczki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Raczej to nie problemy z techniką-nigdy nie miałam problemów z tym a od kilku dni (od kiedy zaczęła się fala upałów) podchodzą bąbelki, lakier nie schnie, smuży, ciągnie się. Niezależnie od firmy i od kiedy taki lakier posiadam. Mój ukochany wspominał, że lakiery (te takie do prac remontowych) też gęstnieją w upale i ciężko nimi coś wtedy pomalować.
Co najdziwniejsze nie przypominam sobie takich problemów w zeszłym roku a też były gorące dni.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To rzeczywiście dziwne. To spróbuj z lodówką. A jak nie pomoże to rozcieńczacz.
Bo może od temperatury zmieniły już trochę skład chemiczny. Jeśli nie to może schłodzeniem je jeszcze odratujesz. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Ja do tej pory nie miałam jeszcze nigdy takiego problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no to jest akurat średnia porada dla kogoś, kto tak jak ja np. maluje paznokcie dwa razy w tygodniu. przecież ja bym z torbami poszła jakbym miała za każdym razem latać do kosmetyczki.
ja swoje lakiery trzymam w łazience. i problemu nie ma.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Strzelaj lub emigruj!
|
a ja całą lodówkę
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja mam dwie lodówki i w jednej z nich, w kuchni letniej cała półka to lakiery ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.