![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Odchudzanie przez wakacje ;)
Witam wszystkich użytkowników
![]() Oto moja historia odchudzania: Od zeszłego roku postanowiłam schudnąć , jednakże wszystkie diety kończyły się nie powodzeniem. Teraz są wakacje i nagle się obudziłam! I zastanawiam się jak ja się pokaże w stroju kąpielowym. Doszłam do wniosku że teraz jest najlepszy czas na zmiany ![]() ![]() ![]() Potrzebuję tzw. grupę wsparcia , wiec zapraszam was dziewczyny do tego wątku ![]() Odchudzanie przez wakacje jest to nie lada wyzwanie gdzyż jest dużo pokus, ja na przykład jadę nad morze, a budki z kebabami przyciągają jak magnes ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Mój plan diety: Wzrost: 165cm Waga obecna: 60,7kg Cel: 50 kg Wymiary: Szyja: 31cm Ramiona: 107cm Biust: 94cm pod biustem: 79cm brzuch: 91cm Talia: 79cm Biodra:89cm pupa: 98cm Udo: 61cm łydka: 37cm ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystkie uczestniczki tego wątku zapraszam do obliczenia swoich idealnych wymiarów: http://odchudzanie-zdrowe.pl/kalkula...ow-kobiety.htm Posiadam również kwietniowe wydanie SHARPE(szczupła w 4 tyg) więc jeżeli któraś z was jest zainteresowana nabyciem za darmo to proszę pisać na PW ( trenerka Ewa Chodakowska zaleca do ćwiczeń SHARPE aby dzienny bilans kaloryczny wynosił 1500kcal .) Jeżeli chcecie mogę umieścić tygodniowy jadłospis na dietę 1000 kcal ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Trening:
Proszę o niekrytykowanie diety 1000kcal , bo jako jedyna jest ona dopasowana do moich potrzeb. proszę aby osoby które chcą się dołączyć:
Obojętnie jaką diete stosujecie, zapraszam do tego wątku ! Opisujmy swoje sukcesy i motywujmy się nawzajem ![]() Oby było nas więcej ![]()
70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-53 "Nigdy nie rezygnuj z marzenia tylko dlatego, że jego realizacja zajmie dużo czasu. Czas i tak przeminie." Edytowane przez angelhorse Czas edycji: 2012-07-04 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej. W ciągu roku udało mi się z 72kg zejść do 66kg. Jednak ciągle mi mało. Ostatnio zauważyłam,że moja waga ciągle się zwiększa. Obecnie ważę 66kg przy wzroście 175cm. Chciałabym ważyć 55-60kg. Wymiary : Udo - 55cm, Talia:82cm , Biodra: 92cm, Łydka-39cm . Mam strasznie grube nogi i z nich najbardziej chciałabym stracić. Poza tym mam problem z cellulitem .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie przez wakacje ;)
Dolaczam sie !
Obudzilam sie po demotywatorze " To niezreczne uczucie gdy zaczynja sie wakacje a ty wciaz gruba ! " ![]() w 2011 schudlam idealnie (niestety przez stres) i tak trwalam az do listopada i pamietnego weekendu u rodzicow gdy nie udalo sie odmowic sernika i innych przyjemnosci, a potem swieta itd i tak zarobilam kg w bardzo krotkim czasie waga: 68 kg cel: 60
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Może przyłączycie się do nas?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post35108246 wciąż pojawiają się wizażanki które zaczynają wakacyjne dietkowanie
![]() |
#5 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z cellulitem juz sie uporałam , naszczęście ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
masylianka, mamy podobną wagę i podobny cel, a ten sam wzrost
![]() Cześć wam, tak poza tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
witam Was dziewczyny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uzależnienie
|
Ja tam nie będę krytykować 1000 kcal - sama schudłam na niej rok temu 9 kg
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Antilia, co robiłaś, że schudłaś aż 9 kg??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, bardzo chętnie dołącze do Was. Mam straszny problem z przejściem na dietę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
anikka_25- ja właśnie mam ten sam problem co Ty, czyli z przejściem na dietę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- ja ogólnie to przy wadze 50 kg chciałabym przynajmniej spaśc na wadze do 40 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Witam kochane
![]() Ja spędzam wakacje na sportowo ![]() ważyłam 64 obecnie 62 dążę do 55 choć mój początkowy cel to zejść poniżej 60. Nie mam nadwagi. Mam 175 wzrostu. Jednak przy takim wzroście trudniej o odchudzanie bo idzie to znacznie wolniej. Ćwiczę.. Dotychczas 5 minut na brzuszek. Jest to ciąg ćwiczeń bez żadnej przerwy więc odczuwam te mięśnie. Jednak myślę że to za mało na brzuch więc zmieniłam na kilka innych ćwiczeń. łącznie wychodzi 30 minut. Do tego rolki min godzinka i poruszam się rowerem lub również rolkami. A to do sklepu czy gdziekolwiek. Diety jako diety nie mam. Po prostu unikam słodyczy (ciężko bo uwielbiam) Staram sie jeść mniej (czasem nie wychodzi). Czasem cięzko o porządną motywacje ! ;( Mam nadzieje że pomożecie mi w tym.. Razem możemy zdziałać więcej.. ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Dawno dawno temu ważyłam 83kg przy wzroście 157cm,schudłam do 60kg w 2,5msc.Potem było różnie raz lepiej raz gorzej.Na chwile obecną waże 64,5kg.Moje wymiary:Lydka-39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja jak najbardziej się przyłączę
![]() ![]() Moja historia z odchudzaniem: Trzy lata temu zachorowałam na paskudne chorubsko, jakim jest niedoczynność tarczycy... ani się obejrzałam a na wadze 12 kg więcej! Teraz, kiedy moje wyniki są już w normie nie zostaje mi nic innego jak zrzucić te moje nieszczęsne nadprogramowe kilogramy... waga początkowa: 65 kg wzrost: 171 kg za cel mam: 55 kg ![]() Jeśli chodzi o wymiary obecnie nie wiem gdzie posiadam miarkę ![]() Mój trening: -8 min ABS, legs, buns -pilates (małymi kroczkami, trudno mi zrobić wszystkie figury na razie... ;/ ) -rowerek/bieganie -chodzenie wszędzie pieszo :P Co do diety to po prostu... mniej żreć ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
dziewczyny, czy bieganie jest dobrym sposobem na schudnięcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Nie sądziłam,że to powiem,ale tak(jedynie na mnie ten sposób nie działa)
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
ile znajomych twarzy
![]() teraz przenosimy się na nowy wątek ?;> dołączam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Wiecej wątków=większa motywacja
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
bieganie to ćwiczenia kardio. Są znakomite bo angażują całe ciało. Jednak najlepiej byłoby jeśli biegałabyś 3 razy w tygodniu a reszte 4 ćwiczyła poszczególne partie ciała ( brzuch, nogi, pupe). Kardio powinno sie przeplatać z ćwiczeniami wzmacniającymi. Takie ćwiczenia dają największe efekty. Po jakimś czasie możesz zwiększać czas biegania i liczbe wykonywanych serii ćwiczeń partii ciała. Taki plan treningowy daje gwarancje sukcesu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Nigdzie się nie przenosimy poprostu będziemy na 2 na raz
![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie jakieś sposoby na pozbycie sie nadmiernego głodu ? Chęci słodkości ? Jedzenia z nudów ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Moja metodą na głoda jest picie kawy z mlekiem w dużych ilościach a teraz w te upały popijam kawkie mrożoną(nawet przed spaniem)a jak chce mi sie słodkiego pije cole light lub jem wieśniaka z kakaem i słodzikiem-nawyki z Dukana.
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
mi też sprzyja nadmierny głód, bo od wtorku praktycznie nic nie jadłam, to zapewne nie jest dobry sposób na odchudzanie choc z jednej strony czuje sie dobrze, bo jestem NIE najedzona, a z drugiej bardzo kręci mi się w głowie itp. nie bardzo wiem co można jeśc, a czego nie przy diecie. zapewne trzeba unikac słodkości i tłuszczów zawartych w pokarmach
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Adelajda84, wydaje mi się, że kawa zawiera sporo kalorii :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
moja znajoma praktycznie nic nie jadła i schudła 15 kg..
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- tylko teraz cierpi na poważne choroby |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
można nic nie jeść, ale wystarcyz logicznie pomyślec jakie brkai i spustoszenie to rpzynosi. potem do końca życia się borykac będziesz z chorobami i zwyrodnieniami. no i jak chcesz tak jeść- lepiej odejdź z teog wątku, bo przeniosa go na KZ, a dziewcyzny na pewno nie tego by oczekiwały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Eldo_rado ma całkowitą racje. Nie jeść = GŁUPOTA !!! Moim sposobem nr 1 jest ruch ! Na drugim miejscu lecz bardzo bardzo ważne jest wyeliminowanie pustych kalorii i wprowadzenie produktów wartościowych dających organizmowi odpowiednich witamin a nie tłuszczu. Unikam słodyczy, fastfoodów, alkoholu bo on też masakrycznie wręcz wpływa na organizm. Głodówka.. 1. prowadzi do wyniszczenia organizmu. 2. to początek choroby psychicznej zwanej anoreksją/bulimią. 3. jest tylko pierwszym etapem efektu jojo.
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||||
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tak od siebie dodam że jem dużo białka ( np.jajka), błonnik również wspomaga odchudzanie ![]() Ponoć gdy się pije ocet jabłkowy to można dużo schudnąć , ale ja pije go nie regularnie więc nie widze efektów ![]() Kochana nie możesz tak robić że nic nie jesz !! ![]() Ja kiedyś zastosowałam głodówkę tygodniową i schudłam 7 kg , wróciło 5 kg.(kręciłam z takim chłopakiem i chciałam bardzo szybko schudnąć , to się nazywa poświęcenie ![]() Przepraszam za taki długi post, ale chciałam wszystkim odpisać ![]() wczoraj się ważyłam i było 60,1kg !! ![]() ![]() Miłej nocy ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
co do octu jabłkowego to ja piłam przez miesiąc dzień w dzień 3 razy dziennie i powiem ze pomagał ale w zmniejszeniu uczucia glodu i poprawił mi strasznie przemiane materii. ale ! strasznie niszczy żołądek ;( przerzuciłam sie na cidrex plus na bazie właśnie octu jabłkowego. polecam. daje takie same efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.