Drogie prezenty od mężczyzny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-28, 20:14   #1
Kleotka
Zadomowienie

Drogie prezenty od mężczyzny

Ostatnia rozmowa z moją znajomą nakłoniła mnie do założenia takiego wątku
Owa znajoma mówi, że u niej w związku jest wszystko ekstra - oprócz tego, że jej mężczyzna daje jej bardzo drogie prezenty, często bez okazji. Ona czuje się niezręcznie, mówi mu o tym, on twierdzi, że nie ma się czym przejmować, nie wymaga tego samego od niej. I jest dylemat, bo z jednej strony pokazuje jej prezentami, że ją kocha (ona tak twierdzi), a z drugiej jednak źle się czuje w tej sytuacji.

Jakie Wy macie zdanie na ten temat?
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-28, 20:38   #2
evi_me
Rozeznanie

Dot.: Drogie prezenty od mężczyzny

Cytat:
Napisane przez Kleotka Pokaż wiadomość
Ostatnia rozmowa z moją znajomą nakłoniła mnie do założenia takiego wątku
Owa znajoma mówi, że u niej w związku jest wszystko ekstra - oprócz tego, że jej mężczyzna daje jej bardzo drogie prezenty, często bez okazji. Ona czuje się niezręcznie, mówi mu o tym, on twierdzi, że nie ma się czym przejmować, nie wymaga tego samego od niej. I jest dylemat, bo z jednej strony pokazuje jej prezentami, że ją kocha (ona tak twierdzi), a z drugiej jednak źle się czuje w tej sytuacji.

Jakie Wy macie zdanie na ten temat?
Według mnie to zależy od "stopnia zaawansowania związku". Jeśli dopiero zaczynają się spotykać, ich staż jest niedługi to takie prezenty byłyby dla mnie krępujące i prawdopodobnie czułabym się zobowiązana, by się odwdzięczyć. Jednak gdybym z tym facetem spotykała się już o jakiegoś roku, półtorej to myślę, że nie byłoby to dla mnie problemem. Skoro koleżanka się martwi to przypuszczam, że wszystko jest jeszcze świeże. Możesz zdradzić ich staż?
evi_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-28, 20:43   #3
Kleotka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evi_me Pokaż wiadomość
Według mnie to zależy od "stopnia zaawansowania związku". Jeśli dopiero zaczynają się spotykać, ich staż jest niedługi to takie prezenty byłyby dla mnie krępujące i prawdopodobnie czułabym się zobowiązana, by się odwdzięczyć. Jednak gdybym z tym facetem spotykała się już o jakiegoś roku, półtorej to myślę, że nie byłoby to dla mnie problemem. Skoro koleżanka się martwi to przypuszczam, że wszystko jest jeszcze świeże. Możesz zdradzić ich staż?

Są razem (o ile dobrze pamiętam) około 2 lat.

Moją znajomą krępuje to, że on pracuje, ona studiuje, i po prostu nie stać ją na kupowanie mu nie wiadomo jak drogich prezentów. Chociaż podejrzewam, że sprawa ma drugie dno - ona boi się chyba zaangażowania. Drogie prezenty od jednej ze stron wydają mi się zobowiązujące.
Stary 2012-07-28, 20:50   #4
magdaspring
Zakorzenienie

Ale jeżeli on jej daje te prezenty ze względu, ze ja kocha a ona mu wtedy co odpowiada "ja Cie tez kocham?" to dla mnie kalamie skoro boi się zaangażować to raczej wielka miłością do niego nie pała. Po prostu niech z nim poważnie o tym porozmawia i tyle.
magdaspring jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-28, 20:51   #5
evi_me
Rozeznanie

W ciągu tych dwóch lat zdążyli się już trochę poznać. Na pewno zna jej sytuację finansową (że nie pracuję, a uczy się), więc według mnie kupuje prezenty rozmyślnie, nie licząc na nic w zamian. Być może jej wyrzuty sumienia wynikają z tego, że chłopak zaangażował się na całego, czego ona nie zrobiła i zrobić nie zamierza. Żyjąc w zdrowym, uczciwym uczuciowo związku nie miałabym takich problemów.
Stary 2012-07-28, 20:58   #6
Kleotka
Zadomowienie

Nigdy mi głośno i szczerze nie powiedziała, że go kocha. Jednak znam ją parę lat i zauważyłam, że dla niej jego deklaracje miłosne nie mówią aż tyle, co drogie prezenty.
Stary 2012-07-28, 21:03   #7
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

A ja się już przekonałam, że nie ma co być za szlachetnym. Obdaruje - fakt, jest to niezręczne. Ale jeśli kilka razy powiem, że nie chcę, a on dalej swoje, to czemu nie? Jego sprawa, jak lubi wydawać na mnie kasę to czemu nie skorzystać.

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 21:04   #8
evi_me
Rozeznanie

Cytat:
Nigdy mi głośno i szczerze nie powiedziała, że go kocha. Jednak znam ją parę lat i zauważyłam, że dla niej jego deklaracje miłosne nie mówią aż tyle, co drogie prezenty.
Jeśli dobrze zrozumiałam, jest zadowolona z tych prezentów, lubi je dostawać i "to najlepiej do niej przemawia", bardziej niż słowa i czyny No to chyba wszystko jasne...
Stary 2012-07-28, 22:20   #9
WhoRunTheWorld
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli dobrze zrozumiałam, jest zadowolona z tych prezentów, lubi je dostawać i "to najlepiej do niej przemawia", bardziej niż słowa i czyny No to chyba wszystko jasne...
Koleś widocznie wie, jak do niej trafić.
Stary 2012-07-28, 22:30   #10
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

jeśli są to prezenty zakupione za własne,zarobione pieniądze,a delikwenta na to stać, to dlaczego nie?Przecież w związku nie trzeba rewanżować się prezentami o takiej samej wartościNiemniej jednak jeśli to początki związku/znajomości, to troszkę rozumiem niepewność,bo w sumie nie zna się jeszcze dobrze tej drugiej osoby i trudno stwierdzić na co liczy.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-29, 00:03   #11
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Są razem (o ile dobrze pamiętam) około 2 lat.

Moją znajomą krępuje to, że on pracuje, ona studiuje, i po prostu nie stać ją na kupowanie mu nie wiadomo jak drogich prezentów. Chociaż podejrzewam, że sprawa ma drugie dno - ona boi się chyba zaangażowania. Drogie prezenty od jednej ze stron wydają mi się zobowiązujące.
Tak większość ludzi je odbiera, fakt..
Cytat:
W ciągu tych dwóch lat zdążyli się już trochę poznać. Na pewno zna jej sytuację finansową (że nie pracuję, a uczy się), więc według mnie kupuje prezenty rozmyślnie, nie licząc na nic w zamian. Być może jej wyrzuty sumienia wynikają z tego, że chłopak zaangażował się na całego, czego ona nie zrobiła i zrobić nie zamierza. Żyjąc w zdrowym, uczciwym uczuciowo związku nie miałabym takich problemów.
Myślę, że trafiłaś w sedno. Dlatego dziewczyna czuje się nieswojo i niekomfortowo w sytuacji obdarowanej. Gdyby byli w fazie planowania wspólnej przyszłości pewnie byłoby wszystko ok, bo w sumie i tak wszystko zostałoby "w rodzinie".
A może on chce ją tymi prezentami nieco do siebie "przywiązać" skoro ona po dwóch latach ciągle niezdecydowana?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-29, 21:00   #12
Kleotka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Tak większość ludzi je odbiera, fakt..

Myślę, że trafiłaś w sedno. Dlatego dziewczyna czuje się nieswojo i niekomfortowo w sytuacji obdarowanej. Gdyby byli w fazie planowania wspólnej przyszłości pewnie byłoby wszystko ok, bo w sumie i tak wszystko zostałoby "w rodzinie".
A może on chce ją tymi prezentami nieco do siebie "przywiązać" skoro ona po dwóch latach ciągle niezdecydowana?
Właśnie tak samo mnie się wydaje, chociaż parę razy mówiła, że padają między nimi słowa o wspólnej przyszłości, więc to nie wskazuje na to, by musiał ją jeszcze przekonywać prezentami.
Stary 2012-07-29, 22:00   #13
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tak samo mnie się wydaje, chociaż parę razy mówiła, że padają między nimi słowa o wspólnej przyszłości, więc to nie wskazuje na to, by musiał ją jeszcze przekonywać prezentami.
Podejrzewam, że mimo tego czuje, że ona jest mniej zaangażowana od niego..może nawet podświadomie ją "przywiązuje" skoro inne metody nie do końca się sprawdziły..niektórzy faceci tak działają chyba No i niektóre kobiety (choć zazwyczaj mężczyźni lepiej odnajdują się w tej roli) lubią niedopowiedzenia, nutkę niepokoju, niepewności bo tak lepiej czują się w związku, z jednej strony bardziej niezależnie, z drugiej generują ciągłe o siebie starania i zabiegania, a to trzyma związek w dość wysokiej temperaturze
Stary 2012-07-30, 09:37   #14
Kleotka
Zadomowienie

Im dłużej z wami piszę tym bardziej nabieram przekonania, że moja znajoma sama nie za bardzo wie, czego chce.

A teraz tak ogólnikowo - są sądzicie o sytuacji, w której mężczyzna obdarowuje swoją kobietę drogimi prezentami? Wypada brać czy nie?
Stary 2012-07-30, 13:32   #15
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Im dłużej z wami piszę tym bardziej nabieram przekonania, że moja znajoma sama nie za bardzo wie, czego chce.

A teraz tak ogólnikowo - są sądzicie o sytuacji, w której mężczyzna obdarowuje swoją kobietę drogimi prezentami? Wypada brać czy nie?
Zależy od stopnia zaawansowania związku Od narzeczonego lub męża jak najbardziej przyjmowałabym z radością.
Stary 2012-07-30, 20:43   #16
magdaspring
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Zależy od stopnia zaawansowania związku Od narzeczonego lub męża jak najbardziej przyjmowałabym z radością.
Popieram. Rzadko bo rzadko ale TŻ się wysil i bez powodu coś podaruje oj jak ja to lubię.
magdaspring jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości