|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Drogie prezenty od mężczyzny
Ostatnia rozmowa z moją znajomą nakłoniła mnie do założenia takiego wątku
![]() Owa znajoma mówi, że u niej w związku jest wszystko ekstra - oprócz tego, że jej mężczyzna daje jej bardzo drogie prezenty, często bez okazji. Ona czuje się niezręcznie, mówi mu o tym, on twierdzi, że nie ma się czym przejmować, nie wymaga tego samego od niej. I jest dylemat, bo z jednej strony pokazuje jej prezentami, że ją kocha (ona tak twierdzi), a z drugiej jednak źle się czuje w tej sytuacji. Jakie Wy macie zdanie na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Drogie prezenty od mężczyzny
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Są razem (o ile dobrze pamiętam) około 2 lat. Moją znajomą krępuje to, że on pracuje, ona studiuje, i po prostu nie stać ją na kupowanie mu nie wiadomo jak drogich prezentów. Chociaż podejrzewam, że sprawa ma drugie dno - ona boi się chyba zaangażowania. Drogie prezenty od jednej ze stron wydają mi się zobowiązujące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale jeżeli on jej daje te prezenty ze względu, ze ja kocha a ona mu wtedy co odpowiada "ja Cie tez kocham?" to dla mnie kalamie skoro boi się zaangażować to raczej wielka miłością do niego nie pała. Po prostu niech z nim poważnie o tym porozmawia i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
W ciągu tych dwóch lat zdążyli się już trochę poznać. Na pewno zna jej sytuację finansową (że nie pracuję, a uczy się), więc według mnie kupuje prezenty rozmyślnie, nie licząc na nic w zamian. Być może jej wyrzuty sumienia wynikają z tego, że chłopak zaangażował się na całego, czego ona nie zrobiła i zrobić nie zamierza. Żyjąc w zdrowym, uczciwym uczuciowo związku nie miałabym takich problemów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nigdy mi głośno i szczerze nie powiedziała, że go kocha. Jednak znam ją parę lat i zauważyłam, że dla niej jego deklaracje miłosne nie mówią aż tyle, co drogie prezenty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja się już przekonałam, że nie ma co być za szlachetnym. Obdaruje - fakt, jest to niezręczne. Ale jeśli kilka razy powiem, że nie chcę, a on dalej swoje, to czemu nie? Jego sprawa, jak lubi wydawać na mnie kasę to czemu nie skorzystać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Koleś widocznie wie, jak do niej trafić.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jeśli są to prezenty zakupione za własne,zarobione pieniądze,a delikwenta na to stać, to dlaczego nie?Przecież w związku nie trzeba rewanżować się prezentami o takiej samej wartości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A może on chce ją tymi prezentami nieco do siebie "przywiązać" skoro ona po dwóch latach ciągle niezdecydowana? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Im dłużej z wami piszę tym bardziej nabieram przekonania, że moja znajoma sama nie za bardzo wie, czego chce.
A teraz tak ogólnikowo - są sądzicie o sytuacji, w której mężczyzna obdarowuje swoją kobietę drogimi prezentami? Wypada brać czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.