|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak uniknąć błędów z podkładem w musie??
Bardzo lubię podkład w musie za to, że jest lekki i mimo tego dobrze kryje i matuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak uniknąć błędów z podkładem w musie??
Mam podobne odczucia,zwłaszcza po kremie matującym.Wydaje mi się ,że podkład w musie lepiej nakładać na krem nawilżający,aby miał lekki ,,poślizg".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mysle , ze trzeba nakladac go na dobrze nawilzona buzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ehh no właśnie ja tak mam mimo nawilżania skóry
![]() Dziewczyny a waszym zdaniem kiedy pod podkład lepiej jest dać krem matujący a kiedy po prostu nawilżający?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś kiedyś czytałam, że zasada jest podobno taka:
krem nawilżający - podkład matujący krem matujący - podkład nawilżający/kryjący Jeśli zastosujesz na krem matujący dodatkowo podkład o takim samym działaniu, to może on za bardzo wysuszyć skórę i podkreślić suche skórki. Nika04, a w jaki sposób nakładasz podkład w musie? Rozsmarowujesz go na twarzy czy wklepujesz w skórę? U mnie świetnie sprawdził się następujący patent -> nabieram niewielką ilość podkładu (w musie), rozcieram go delikatnie w dłoniach aby się troszeczkę rozgrzał (wtedy lepiej się stapia ze skórą) i ostrożnie oklepuję dłońmi twarz. Wtedy nie ma mowy o żadnym rolowaniu, bo podkład idealnie się wtapia ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za pomoc. Teraz rzadziej przytrafiają mi się takie sytuacje. Nakładam krem nawilżający i przez chwilę zajmuję się czymś innym i dopiero nakładam podkład i jest ok. A z tego co mi się wydaje zaczyna się wałkować jeśli dam za dużo kremu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Czytałam "gdzies, kiedys"
![]() ![]() A nim krem sie wchłonie warto poczekać, wtedy też podkład (tak sądzę) lepiej sie wtapia, bo krem nie tworzy takiej tłustawej powłoczki (ja np mam krem z filtrem i jak nie odczekam to mam coś takiego). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.