|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Magisterka...
Witam, chciałabym żebyście mi doradziły odnośne magisterki. Jestem studentka ostatniego roku europeistyki na politechnice. Nie jestem zadowolona z tego kierunku, zdaję sobie sprawę, że ciężko będzie po nich znaleźć pracę. Za rok po obronie pracy licencjackiej czeka mnie wybór magisterki. Jestem pewna, że nie chce kontynuować nauki o tej tematyce. Chciałabym wybrać coś, co pomoże mi zwiększyć możliwości znalezienia pracy. Czym powinnam się kierować? Jaki kierunek byłby najodpowiedniejszy bym stała się bardziej "atrakcyjna" na rynku pracy? Zastanawiałam się by może wybrać coś powiązanego z ekonomią? Natomiast wiem, że chcę po licencjacie iść na staż, a dalszą naukę kontynuować w trybie zaocznym. Ostatnio przez myśl przeszedł mi taki pomysł, by może pójść do szkoły policealnej na technika geodezji, tylko niestety nie współgrałoby mi to ze stażem i magisterką... Generalnie, to mam wiele pomysłów, ale nie wiem co byłoby najodpowiedniejsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Magisterka...
Europeistyka na politechnice?
![]() A co to za wytwór? Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Atrakcyjna będziesz robiąc coś porządnie, a nie byle jak byle było. Jeśli będziesz kiepska to nawet inżynier budownictwa, prawo i medycyna (wstaw sobie co lubisz) za jednym zamachem nic ci nie dadzą. I nikt za ciebie nie wybierze, dorosła jesteś musisz myśleć za siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() technik geodezji średnio Ci się opłaca, ludzie kończą studia inżynierskie o tym kierunku i mają problem, bo geodezja jest obecnie modna.
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
europeistyka na polibudzie? niezle.
nie wiem, czy ekonomia to takie cudowne lekarstwo na wszystko. coraz wiecej bezrobotnych absolwentow tego kierunku. a i z kulturoznawstwem tez sie mocno srednio laczy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.