Dobry korektor w plynie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-11-26, 13:12   #1
sylwiak
Przyczajenie

Dobry korektor w plynie?

Droga Pani Agnieszko, przeczytalam pani opinie na temat podkladu Revlon Color Stay i zastanawiam sie czy takie samo zdanie ma pani o korektorze z tej serii. Jesli moglaby mi pani polecic inny dobry naturalny korektor, bylabym bardzo wdzieczna. Mam wielkie cienie pod oczami i rozne "niespodzianki" na twarzy, jednoczesnie skora pod oczami jest bardzo cienka i delikatna, wiec nadmiar kosmetyku od razu staje sie widoczny, w zalamaniach zmarszczek. Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam serdecznie!
sylwiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-26, 17:24   #2
gabbi
Przyczajenie

Re: Dobry korektor w plynie?

Co prawda oczekujesz pomocy od pani Agnieszki, ale ja tez dozuce swoje 3 grosze
Mam ten sam problem co ty, koszmarne cienie pod oczami i dla mnie jedyny i niezastapiany jest plynny korektor w pedzelku Air Brush CLINIQUE. Ma super leciutka konsystencje, latwo sie rozprowadza i co najwazniejsze ma wlasciwosci rozswietlajacy dlatego swietnie sobie radzi z ukrywaniem cieni pod oczami i zmeczenia, rozswietla spojrzenie. Mozna nim rownie dobrze maskowac drobne niedoskonalosci na twarzy. Jedyny minus to cena(90zl), ale to swietny kosmetyk, z ktorym ja osobiscie od 2 lat sie nie rozstaje.
Pozdrawiam!!
gabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-26, 22:01   #3
sylwiak
Przyczajenie

Dziekuje Ci Gabbi za Twoje 3 grosze ktore zawsze sa bezcenne ! Pozdrawiam serdecznie!
Stary 2003-11-27, 00:11   #4
maniaa
Rozeznanie

Bardzo dobry jest również korektor YSL - Touche Eclat, dostał nawet od dziewczyn wyróżnienie B.I.C. na KW,możesz sobie poczytać opinie. Problemem jest oczywiście jego cena około 100 zł.

Pozdrawiam
maniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-27, 09:37   #5
Sam
Zadomowienie

Jeżeli cienie są bardzo widoczne polecam korektory w odcieniu żółtym (kładzie się go pod podkład). Dla skóry delikatniej, obdarzonej juz zmarszczkami polecam konzystencje płynne - często dostępne są w formie długopisów z pędzelkami - co ułatwia nakładanie kosmetyku (po nałożeniu punktowo wklepuje sie go palcami).
Co do firm to nie chce Ci tu nic polecać - bo to co sprawdzi sie u jednej osoby nie koniecznie jest dobre u drugiej - szczególnie jeseli masz wydac 100 zł to warto wczesniej zapoznac sie z oferta poszczególnych firm.
Oprócz dwóch opisanych przez dziewczyny korektorów ja przetestowałam takze Shiseido (i byłam zadowolona), a także Vanish (jednak ten jest bardzo ciężki i dla Ciebie nie bedzie się nadawał).

Pozdrawiam
Sam
Sam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-28, 18:33   #6
sylwiak
Przyczajenie

Dziekuje za pomoc Pani Samanto!Probowalam z zoltym korektorem Unifiance La Roche Posay, ale efekt jest lekko mowiac niezadowalajacy. Prawdopodobnie nie umiem naniesc wystarczajaco cienkiej warstwy bo mam wrazenie ze wszystko "wazy" mi sie pod oczyma, a cienie mimo wszystko sa widoczne.Sprobuje jeszcze korektorow w kolorach naturalnych, moze ktorys z nich sie sprawdzi.Dlatego chcialam sie zorientowac na forum czy ktoras z wizazanek korzystala z korektora Revlon Color Stay. Poniewaz mam wrazliwa cere wolalabym uzywac korekora i podkladu jednej firmy-prawdopodobienstwo uczulenia jest wtedy mniejsze. Dziekuje za pomoc i podpowiedzi, bede probowac! Pozdrawiam, Sylwia
Stary 2003-11-28, 19:10   #7
mauricel
Raczkowanie

Wtrące się cienie cieniom nie równe . Oczy mogą być z sińcami , z sińcami i jednoczesnie podpuchnięte , lub to wszystko razem i na dodatek wklęsłe

Ja myslę że najlepszym wyjściem w Twoim przypadku / jeżeli nie sprawdził się żółty korektor - ja osobiście nie lubię tego koloru jako korektora / będzie zastosowanie korektora w odcieniu bardzo jasnego beżu doskonale koryguje cienie , rozświetla i zawsze odbija światło . Zrezygnuj z białych płynnych korektorów , które jedynie podkreślą sińce . Biały korektor stosuje się jedynie w przypadku wklęsłych sińców . By korektor kamuflujący zadziałał cuda , trzeba umiejętnie się z nim obchodzić Nie rozcierać na skórze , nie nakładać na całą powierzchnię cieni . Jeżeli masz problem z płynnym korektorem - nałóż jego odrobinę na palec , rozetrzyj nadmiar a dopiero potem wklep w miejsca potrzebujące korekty . Nie rozcierać - wklepać .Wtedy korektor wtłoczy się w skóre trwale i równomiernie . A jeżeli sama widzisz że korektor gromadzi się w załamaniach skóry - zrezygnuj z korektorów rozświetlających z drobinkami - w ciągu dnia cały tzw. rozświetlający pył zgromadzi się w załamaniach i przyciągnie wzrok własnie na tzw. kreski
Nie znam korektora Revlonu ale z płynnych korektorów najbardziej odpowiada mi korektor YSL , Lancome , Sisley , ArtDeco - zdecydowanie długo się utrzymują . Są drogie ale bardzo wydajne - tubka 15 ml starcza na około pół roku .

Trochę to nie na temat ale może kiedyś okaże się pomocne
mauricel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości