|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Poród - Zakopane/Nowy Targ
Który szpital lepszy? Czy któraś z mam rodziła w jednym z wymienionych miejsc? Jeśli tak, proszę o relację i opinie.
Edytowane przez pneumona Czas edycji: 2013-09-11 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poród - Zakopane/Nowy Targ
Witam, ja rodziłam w Zakopanem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
O, myślałam, że nikt się nie odezwie - witam
![]() Jakie miałaś wskazania do cesarki? Mimo wszystko zazdroszczę ci, że jesteś już "po", szczęściara. Chciałabym mieć to już za sobą, by móc w spokoju cieszyć się dzidziusiem. Orientujesz się może, jak wygląda kwestia znieczulenia przy porodzie naturalnym? Jeśli o mnie chodzi, mam dosyć dużą wadę wzroku (ok. -4,5) i zastanawiam się nad przyjęciem znieczulenia zewnątrzoponowego. Nie wiem czy w Zakopanem jest ono dostępne. Edytowane przez pneumona Czas edycji: 2013-09-13 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o poród to nie pomogę ale 2 lata temu ja i mój partner mieliśmy wypadek i trafiliśmy do szpitala w Nowym Tagru.... każdy lekarz jaki potem nas "uzdrawiał" mówił jedno : trafili państwo do najgorszego szpitala w Polsce... no cóż przez niekompetencja lekarza i pielęgniarek przyjmujących na pogotowiu cierpiałam bardziej na 2 dzień niż w pierwszy jak ponownie musiał mi chirurg zmieniać opatrunki.... wiem że gdybym miała znowu wypadek wolała bym przejechać pół Polski niż trafić do Nowego Targu
![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o porody, to mogę tylko napisać, co słyszałam od kobiet z rodziny/ znajomych, które rodziły w w.w. szpitalach. Wszystko zależy na kogo się trafi, więc personel ciężko oceniać. Natomiast plusem porodu w N.T. są bezpłatne porody rodzinne. Dzieci zdecydowanie więcej rodzi się w N.T., więc to też zapewne o czymś świadczy. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- O ile się nie mylę i jeśli dobrze słyszałam, to w Zakopanem ZZO nie ma, jest tylko gaz rozweselający, w N.T. jest płatne ZZO. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
gwiazdka93, to w Zakopanem poród rodzinny jest płatny? Gdzieś obiło mi się o uszy, że w obydwu szpitalach są one darmowe.
Edytowane przez pneumona Czas edycji: 2013-09-23 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
witam, też poszukuję informacji na temat szpitala w NT, poród zbliza się wielkimi krokami
![]() Co trzeba mieć ze sobą do porodu?? ciuszki? pieluchy?? Może znajdzie się jakaś mama, która niedawno rodziła i podpowie co i jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Zakopane - nie wiem
Nowy Targ - szczerze nie polecam omal nie straciłam dziecka podczas porodu dwa lata temu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Może jest jeszcze jakaś dziewczyna, która może doradzić który szpital lepszy do porodu? Albo przynajmniej dobrego lekarza prowadzącego? Mam problem i z jednym i z drugim. Chętnie poznam czyjeś opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hej, ja rodziłam w Zakopanem w kwietniu br. i z czystym sumieniem moge powiedzieć, że lepszego personelu do porodu nie mogłam sobie wymarzyć. Panie położne były swietne, kiedy myślałam że już nie dam rady i błagałam wręcz o cesarkę, znieczulenie, cokolwiek co mogłoby mi pomóc to one uspokajały, głaskały, masowały mi ciało... Nawet dałam radę się zdrzemnąć przez jakiś czas podczas porodu!
![]() ![]() ![]() Życzę spokojnego i szczęśliwego porodu ![]() A, można też skorzystać z wielkiej wanny, nie wiem czy można tak wszędzie ale w Zakopcu tak. A co do gazu rozweselającego to u mnie było tak, że chciało mi się po nim wymiotować i czułam się gorzej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podejrzewam, że wszystko zależy od tego, na kogo się trafi. Opieka po porodzie była już całkiem w porządku, co nieco osłodziło mi ciężkie chwile w szpitalu. Wygląda na to, że po prostu trafiłam na nieciekawą zmianę. Szpitala nie odradzam i nie polecam. Mogę natomiast polecić anestezjologa, który idealnie znieczulił mnie przed c.c.., gdy poród naturalny nie doszedł do skutku, a ja zwijałam się z bólu i nie potrafiłam usiedzieć bez ruchu (co jest ważne przy wstrzykiwaniu znieczulenia). Matki Polki, nie dajcie się zwariować, zadbajcie o zaufane położne, posprawdzajcie (na usg) czy dzidziuś jest ułożony prawidłowo, sprawdźcie swój stan zdrowia (nie tylko morfologia), a powinno być dobrze. Edytowane przez pneumona Czas edycji: 2014-10-22 o 23:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny macie jakieś nowe wiesci na temat tych szpitali ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Tak jestem już po porodzie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Jedyny minus dla mnie to ze na oddziale noworodków nie może ojciec dziecka wchodzić na salę tylko trzeba wychodzić do pokoju spotkań lub na korytarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Pamiętasz może jak nazywała się położna? Mieliście poród rodzinny? Bo nas właśnie taki tylko interesuje, nie wiem czy są tam 2 czy 3 sale do porodów rodzinnych. I czy jak rodziłaś to było dużo innych kobiet rodzących, ja liczę na to że będzie względny spokój, bo jeśli będzie dużo rodzących to wtedy położna nie ma czasu zająć się dokładnie każdą kobietą :/ Jeszcze jedno ważne dla mnie, czy po porodzie mogłaś liczyć na pomoc w przystawieniu maluszka do piersi, i czy po porodzie mąż może zostać z tobą i pomóc ci np. wziąć prysznic ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie pamiętam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za odzew, myślałam że nikt nie odpowie :p Myślę, że zdecyduję się na Nowy Targ, i będę trzymać kciuki żeby sala rodzinna była wolna i były fajne położne z zmianie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
3 tygodnie temu urodziłam w zakopiańskim szpitalu moją córeczkę. Był to mój drugi poród i nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej. W tym szpitalu pacjentka na porodówce jest traktowana jak członek rodziny. Już dawno nie otrzymałam tyle czułości i życzliwości od obcych ludzi. Nie dość że miła opieka to jeszcze bardzo fachowa. Nigdy nie zapomne ile dobrego zrobiła dla mnie moja położna- Pani Madzia, której pragnę gorąco podziękować. Ta Anioł ! Gaz rozweselający okazał się strzałem w 10! Do ostatniego momentu jeszcze się uśmiechalam. Gaz pomógł również już po porodzie, kiedy miałam zszywane krocze. Opieka po porodzie, już na oddziale równiez znakomita. Szczerze polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam temat. Czy ktoś ma aktualne informacje na temat porodówek w tych szpitalach?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.