|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ból sutków
Witam!
wiem, jak wizazanki tego nie lubią, więc zanim założyłam temat przeszukałam forum, jednak nie znalazłam nic o podobnej tematyce [jezeli cos takiego sie znajduje, poproszę o link] Mam problem, ponieważ od jakiegos tygodnia odczuwam bardzo wyrazny ból sutków. Okres spóźnia mi się już 5 dni, choć zazwyczaj miałam regularne cykle. Przed okresem zazwyczaj miałam ból piersi, a nie jedynie sutków, co bardzo mnie niepokoi. Zrobiłam test płytkowy, wynik wyszedł negatywny. Zresztą ciąża wydaje mi się bardzo mało prawdopodobna, ponieważ z chłopakiem kochałam się przy użyciu prezerwatywy ponad miesiąc temu, następnie dostałam okres, no i teraz czekam na następny, który nie nadchodzi. Co się może ze mną dziać? Skąd ten dziwny ból sutków? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ból sutków
bola Cie bo na dniach bedziesz miala okres. nic sie nie dzieje nie ma co panikowac. jak masz jednak watpliwosci to idz do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie masz się co niepokoić. To normalne zjawisko ja też tak mam i 3-4 dni po okresie wszystko ustępuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mnie sutki bolały (same sutki - kuły, piekły) właśnie na ciążę i test, który wykonałam wyszedł pozytywnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Na innym forum kiedy jakaś dziewczyna pytała dlaczego bolą ją sutki, dziewczyny dosłownie straszyły, że na 99% jest w ciąży itd. Bzdura ; ) Mnie nigdy sutki nie bolały a ostatnio tak sobie zaczęły 1,5 tygodnia przed okresem. I przeszło, tak po prostu ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
mnie tez bola sutki i piersi czy to moze być objaw ciąży.
współżyłam w lutym bez zabezpieczenia, wg obliczeń miałam dni płodne. okres w marcu miałam taki aby aby a w kwietniu pojawił się 2 tyg po terminie w której powinien się pojawić i tez tak aby aby. boli mnie brzuch, ciągle jestem zmęczona wcześnie rano po 6 nie mogę jesc bo mnie mdli. później juz ok. pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zrób test albo idź do lekarza, inaczej się nie dowiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
robiłam przed świętami i wyszedł negatywny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, proszę nie piszcie, że ból sutków jest w 99% objawem ciąży. Nie jest, gdyż każda kobieta jest inna. Wystraszyłam się niesamowicie czytając wasze wpisy, gdyż w okolicy dni płodnych miałam problem z zabezpieczeniem (pęknięta prezerwatywa). Zaczęłam panikować, płakać po nocach tym bardziej, że moje cykle są nieregularne a często przed okresem bolą mnie piersi. Pojawiła się wokół sutków nieco ciemniejsza obwódka, która występowała u mnie czasem przed okresem. Jednak czytając wiele wpisów stwierdziłam, że niechybnie jestem w ciąży, spanikowana popędziłam do lekarza ginekologa. Ból sutków, jak się dowiedziałam, NIE JEST OBJAWEM CIĄŻY. Nie można w ogóle mówić o czymś takim, jak objaw ciąży w 2,3 tygodniu. Jak mówię, każda kobieta jest inna: mnie przed okresem bolały całe piersi, teraz tylko sutki. Przez stres mój okres spóźnił się o 4 dni, po czym po wizycie u lekarza (wpierw zrobiłam test: wynik wyszedł negatywny, jednak nie uspokoiło mnie to) dostałam okres. Nie sugerujcie się wpisami innych, wszystko zależne jest od waszego typu hormonalnego jak i bardzo zmiennych objawów, jakie mogą wystąpić przed okresem, a może się to zmieniać naprawdę często. Nie denerwujcie się dziewczyny, a zróbcie test bądź sprawdźcie wszystko u lekarza, gdyż to jedyne wiarygodne źródło. Żadne obwódki i ból
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.