![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
abc nailstore
Szukałam wątku ale nie znalazłam. W weekend byłam na targach w Poznaniu i zafascynowała mnie firma abc nailstore. Chciałam zapytać czy któraś z Was pracuje/pracowała na ich produktach bo widząc co wyczynia z paznokciami Dominika Piroth śmiem stwierdzić że produkty tej firmy są warte swojej ceny (169zł za 15g). Jeśli któraś pracowała to chciałam się dowiedzieć jak wrażenia z pracy na tej firmie? Ja od soboty myślę nad przejściem na ich produkty. Pozdrawiam
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: abc nailstore
Ja miałam przyjemność pracować na ich produktach.Do dyspozycji miałam zestaw akrylowy i powiem tyle REWELACJA
![]() Produkt super współpracuje ,świetnie się nakłada a opracowanie to sama przyjemność, cover akrylowy ma piękny kolor. Moja mama obecnie nosi 7 tygodniowy odrost(aż wstyd się przyznać) a pazurki są w stanie idealnym ![]() Czyli jednym słowem POLECAM i to bardzo , produkty na pewno warte swojej ceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ale cena kosmiczna
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja się szkoliłam na tych produktach i tam też zakupiłam swój pierwszy zestaw. Oczywiście produkty są świetnej jakości i tego nie można im odjąć. Ale np różnica między ich coverem a coverem PB jest dla mnie znikoma, a cena powala... Natomiast świetne są nabłyszczacze z serii Impuls i rzeczywiście bardzo wydajne.
Pracowałam też na Cream Peach i Cristal Clear, ale skończyło się na tym, że leżą w szafce a ja robię paznokcie Blushem z PB... na szkoleniu pracowałam też na serii Impuls. A co do tego co z paznokciami robi Dominika to faktycznie są to cuda! ![]() Prawda jest taka, że aby koszty wzrastają jeśli pracuje się na tak drogich produktach, a ja biorąc za paznokcie 40 zł nie mogę sobie na to pozwolić... może jakbym brała za paznokcie 200 zł jak robią przedstawiciele abc to bym się zastanowiła nad zmianą produktów ![]() Moim zdaniem jednak cena jest za wysoka. ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
tez byłam na targach i mialam przyjemnośc "modelowania" Pani Dominice
![]() ![]() ja mam tez inne pytanko... podczas pokazu pani Dominika używala farbek o nazwie "folk art" czy cos takiego... nie moge ich znalezć w ich sklepie... gdzie mozna takie kupic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ordnung muss sein!
|
dziewczyny,Impulse sculptur-40 euro za 15 gram+19% podatku i koszt wysylki.....
musieliby dodawac blyszczacego od olejku Murzyna gratis....
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie co do pracy Dominiki- jak się umie, to się byle czym paznokcie zrobi, ale to też kwestia przyjemności pracy na lepszych produktach.
Zainteresował mnie gloss którym można robić szkielet, ale ceny faktycznie porażające.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
no ceny naprawdę straszne ;/ i to jest najgorsze. Zdaję sobie sprawę że dobra stylistka zrobi świetne paznokcie na średniej klasy produktach, natomiast produkty z najwyższej półki tak jak abc nailstore na pewno swoją jakością pomagają w pracy, aczkolwiek jak ktoś nic nie umie to i tak dobre produkty mu nie pomogą to wiadomo. No i podobno produkty są bardzo wydajne. Ale ostatnio czytałam gdzieś jak Ania Gembala - Papież podawała koszt zużycia materiałów na jednego klienta pracując właśnie na ich firmie (oczywiście był to klasyczny french bez dodatkowych zdobień) i nie była to ogromna suma, bodajże coś w granicach 12- 18 zł. Ale produkty strasznie kuszą, choć z drugiej strony cena przeraża
lauracrow farbki do folk artu znajdziesz u nich w sklepie, kosztują 109 zł do tego pędzelek za 95 zł, podaję linka http://www.sklep.abc-nailstore.pl/pr...oducts_id=3828
Instruktor i dystrybutor Astonishing Nails Poznań www.glamour-nails.pl ZAPRASZAM !! Edytowane przez paula211 Czas edycji: 2010-03-22 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No też słyszałam o tych cenach za jednego klienta, ale wydaję mi się że osoby początkujące powinny raczej ograniczyć się do tańszych żeli, bo z aplikacją materiału jest różnie, a szkoda wydawać tyle pieniędzy i zużyć to na kilka razy
![]() Ale nad tym glossem co szkielet można budować myślę coraz intensywniej ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
byli widziałam ten gloss w sobotę na targach ma naprawdę niesamowity połysk i faktycznie można nim budować szkielet.
![]() |
#14 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Ordnung muss sein!
|
to ja moze podziekuje,jak mam zaplacic zylion dolarow,i po 2 tygodniach naprawiac pazura-to nie czuje w tym dobrego interesu
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
chyba, że pokazowy został zrobiony na szybko bez użycia primera bądź bondera
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Van wg. mnie paznokieć POKAZOWY jak nazwa wskazuje ma pokazać, jakie efekty można uzyskać dzięki produktom, więc....
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
na bank użyli bonda
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Szanująca się firma nie powinna robić raczej na odwal hmmm... to ja nie rozumiem czemu tak się przytrafiło
![]()
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ponad tydzień temu uczestniczyłam w prezentacji tych produktów ( żeli), następnie byłam modelką na kursie, i cały set zrobiono mi nimi, po czym przyglądałam się jeszcze prezentacji na targach w Warszawie. A, no i dodam do tego, że sama miałam kurs z kolorówki akrylowej, i używałam na nim między innym akryli ABC
No ale jeśli chodzi o żele to : Seria impuls robi wrażenie, i rzeczywiście glosem można zbudować szkielecik. Rewelacyjny jest gloss milky, bo po pierwsze widać go na szablonie, a po drugie na koniec daje ładny połysk i delikatniejszy efekt od normalnego glossa. Super dla klientek które cenią paznokcie delikatne i jak najbardziej naturalne. Rewelacyjny też jest budulec i jego konsystencja. W pudełeczku jest zupełnie rzadki, natomiast po nałożeniu na paznokieć stoi dokładnie tam gdzie go położymy, i super się poziomuje, naprawdę ZERO spływania. Magiczny ![]() Polar white jest świetny dla dziewczyn które lubią konkretny french ![]() To samo zresztą kolorówką, bardzo nasycone kolory, wystarczy cieniuteńka warstwa do pełnego pokrycia tuż przed glosem, i to co najfajniejsze to zero spływania, kurczenia, czy jakichkolwiek innych wariacji ![]() ![]() Cover ma moim zdaniem nieco mocniejsze krycie od PB i jest odrobinę jaśniejszy Cała ta seria jest bardzo wydajna, na pewno warto zainwestować w glossa i polar white, ja też chętnie zaopatrzę się w budulca bo jest po prostu niesamowity. Najdrożej na klientkę chyba wychodzi cover ( i ja jego bym sobie darowała ![]() Bólem największym jest to, że trzeba jednorazowo dużo zainwestować. I rzeczywiście gdy ktoś robi pazurki za 40 zł, to jest to jednak za duży wkład w materiały Jeśli chodzi o serię Perfection to nie powaliła mnie na kolana tak jak zrobiła to Impuls. Budulce piekielnie pieką :/ ale pracuje się nimi przyzwoicie, natomiast biały jest bardzo podobny do IBD Xtreme White. Niestety nie powiem wam ile czasu się trzymają, bo musiałam je ściągnąć, nosiłam je tylko tydzień ![]() ![]() Łuuu ale się rozpisałam. Jeszcze mogę wam poopowiadać o pędzelkach (które też zrobiły na mnie wrażenie ) i nieco o akrylkach, ale nie mam dużego porównania ( tyle tylko co na szkoleniu), bo dopiero z akrylami zaczynam. A no i absolutny hicior i rewelacja to ich frezarka. Odkładam na nią kasę i nie wyobrażam już sobie innej ![]() Edytowane przez Claire00 Czas edycji: 2010-03-23 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkielet mozna budowac...... kazdym glossem /glanzem / nablyszczaczem/top coatem ![]() Tak samo jak french czy nailart -czesto uzwamy glossa jako wspomagacza przy trickowych zagraniach na pokazach. KAZDY Gloss to zel jednofazowy ,bardzo twardy i wytrzymaly. jak to sie mowi :.....? ...wyzszosc swiat bozego narodzenia nad wielkanoca..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
M. M. K silimedy maximum 570hi ..20/02/2017...już są!!! ![]() Edytowane przez Vanessita Czas edycji: 2010-03-23 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
claire..
ta sama co na SK? coz post wyglada jak zalosna kompilacja wywodow panny PP-nowej dystrybutorki ABC.. calkowicie zgadzam sie z diva, ktora jest dla mnie ABSOLUTNIE ( ![]() wybaczcie, ale o firmie abc zrobilo sie glosno dokladnie po tym jak panna PP zostala ich instruktorka, a jak wiadomo osoba ta robi zazwyczaj o wiele za duzo zametu wokol spraw, ktore bynajmniej nie sa tego warte ![]() dlatego nie dziwi mnie ABSOLUTNIE ( ![]() ![]() wiadomo reklama jest dzwignia handlu, aczkolwiek czasem warto pomyslec samemu, a nie podazac slepo za tlumem, krzykiem, zametem i idiotyczna otoczka oraz kilkoma ABSOLUTNIE madrymi wyrazami, ktore nie niosa za soba nic innego jak probe macenia w glowie potencjalnym klientka. reasumujac, zele sa przereklamowane, drogie, a ABSOLUTNIE nie sa ABSOLUTNIE FENOMENALNE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Diva absolutnie mnie rozwaliłaś
![]() Czyli jednak chwyt reklamowy.. Cóż. Bywa i tak. Absolutnie ![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
na temat Ani G-P
uwazam, ze jest to druga tak wybitna stylistka, ktora gdyby byla dystrybutorem/instruktorem firmy ND, to bylaby to najbardziej rozchwytywana firma swiata, poniewaz kobita ma takie doswiadczenie, taki talent, taka wiedze i do tego jest tak kompetentna i ma tak swietny kontakt z ludzmi, ze gdyby chciala mi sprzedac zel do wlosow jako zel do paznokci,to kupilabym go od niej za cene diamentu i jeszcze podziekowala, ze moge ![]() uwazam, ze na miejscy firmy ABC kupilabym jej korone i berlo i zaplacila za bycie monarchinia tej firmy ![]() do tego milo sie na nia patrzy, bo jest szalenie ladna ;P a ja lubie ladnych ludzi ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ta sama co na SK - a to robi tu jakąś różnicę ?
W skrócie : mam zamiar zainwestować w gloss, budulec i polar white. Bardzo podoba mi się kolorówka, i odkładam pieniądze na frezarkę tej firmy. Daruję sobie cover, nie jestem zachwycona serią Perfection, Może gdybym napisała tylko tyle nie uznano by mojego postu za "żałosną kompilację" :/ , chciałam podać konkrety, widać niepotrzebnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
tak myslalam.
nie ty jestes zalosna kompilacja, tylko twoj post ![]() czasy sie zmieniaja, polityka panny PP nie. a ludzie sa podatni na tego typu manipulacje. wstyd! ps. juz widze jak PP podnieca sie po przekazaniu przez ciebie tego co znow pisza na tym glupim wizazu, a jej potok wyszukanych slow zamienia sie w rynsztokowa lacine ![]() ![]() ![]() osobiscie proponuje bazowac na opiniach niezaleznych stylistek, niezwiazanych z zadnymi firmami,. sa one bezsprzecznie najbardziej obiektywne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
wiem że chodziło Ci o mój post a nie o mnie
![]() Szczerze mówiąc sugerowanie, że mam jej cokolwiek przekazywać, nie podoba mi się. Z tego co napisałaś wnioskuję, że jest to bardziej skierowane do Pauliny niż do mnie. Mimo to nie podoba mi się wciąganie mnie w takie zachowania.Nie bawię się w tego typu intrygi Paulina do niedawna była niezależną stylistką, i to, że już nie jest, nie zmieni faktu, że jej opinię też będę brała pod uwagę, tym bardziej że uważam ją za dobrą stylistkę i instruktorkę (przy czym to czy robi wokół siebie szum czy nie, średnio mnie obchodzi). Markę tę poznałam dzięki niej - tu nie ma co ukrywać Ale nie zmienia to faktu, że to, co napisałam w poprzednich postach jest moją opinią opartą na tym co widziałam, bez względu na to kto mi te produkty pokazywał... tym bardziej jest mi w niesmak, że mój post został przez Ciebie tak odebrany. Absolutnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ordnung muss sein!
|
dziewczyny,trzymajcie sie tematu produktow ABC,prosze!
a do tematu o jakiejkolwiek instruktorko-stylistce zalozcie temat na Plotkowym. howgh
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.