|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Książka dająca do myślenia
Witam,
poszukuje ksiązki która daje do myślenia czyli takiej jak "opowieść wigilijna" którą czytałam dawno temu a jednak sprawiła że zastanowiłam się nad swoim życiem , teraz jest bogatsza o wiele doświadczeń i chciałam przeczytać coś "ambitniejszego" ? macie jakiś pomysł, co byście mi polecili ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Książka dająca do myślenia
Biblia ;P
a tak serio to tutaj -> https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=54 znajdziesz bardzo dużo ciekawych wątków i propozycji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Rani Manicka- Matka Ryżu- ostatnio tak w kilku słowach pisałam o niej na blogu. http://wszystkocomniezachwyca.blogsp...atka-ryzu.html
Mi dała do myślenia, ale w sumie po lekturze każdej książki (no może prawie każdej) może być wiele powodów do myślenia. Mniej lub więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
"Tak trzymać" 3 tomy
To nie jest książka typowo poruszająca nasze sumienie, pokazuje życie w innych czasach. Przekazuje bardzo wzruszające historie i to co jest w życiu ważne. Nagle nasze codzienne problemy stają sie błahe
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi się że zależy kto co lubi i o czym lubi myśleć
![]() Ja polecam Poczwarkę Terakowskiej
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
"Sześćdziesiąt opowiadań" Dino Buzzatiego. Magiczne przenikanie się świata magicznego i snu z rzeczywistością, a jednocześnie bohaterem każdego z jego opowiadań może być każdy z nas. Sam Buzzati porównywany jest do Kafki, Buzzati jest równie wnikliwym obserwatorem. Moja przygoda z jego pisarstwem rozpoczęła się już kilka ładnych lat temu, do tego stopnia, że podczas jakiegoś wyjazdu na tłumaczenia do Włoch wydałam dużą część dniówki w księgarni, na jego książki. Nie żałuję.
Polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Podręcznik do matematyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Prawdziwy obraz ludzkiego życia, który skłania do refleksji na temat postawy człowieka wobec zła i trudnych wyborów moralnych.
Znacie Państwo jeszcze jakieś tytuły godne polecenia. ![]() dziękuję za wszystkie dotychczasowe popozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
DOMator
|
Ostatnio dała mi do myślenia książka z kategorii pozornie łatwych, lekkich i przyjemnych, czyli typowy poradnik "sztuka prostoty". Niby nic, a zmusza człowieka do refleksji o tym czy lepiej mieć, czy być, o tym dlaczego tyle kupujemy, ciągle czegoś chcemy i pędzimy za dobrami materialnymi oraz dlaczego otaczamy się taką ilością niepotrzebnych rzeczy.
Czyta się na tyle dobrze, że spokojnie można oddać się lekturze relaksując w cieniu drzew czy na leżaku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ale z jakiej kategorii? Ja polecam listę 100 książek BBC, przeczytałam dopiero 30 pozycji ale uważam je za naprawdę wartościowe, z pewnością znajdziesz tam coś dla siebie ("Władca Much", "Germinal", "Kolor purpury")
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Z kategori "moralistycznych powieści ", "poradników duchowych "
![]() Ostatnio się trochę pogubiłam chciała bym przeczytać coś co może i namiesza w moim myśleniu ale po to by potem pomóc wszystko poukłądać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.