|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Usuwanie ciemnego koloru do wlosow domowymi sposobami?
Znace jakies sposoby aby zmyc ciemny kolor wlosow domowymi sposobami? Mam ciemny braz a chcialabym miec jasny braz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Usuwanie ciemnego koloru do wlosow domowymi sposobami?
Znajdź na YT przepis na maseczkę z witaminy C. Wypłukiwanie ciemnego koloru przyspieszają szampony przeciwłupieżowe i trzymanie masek pod ciepłym kompresem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Maska z miodu. Lub też płukanka.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Miód, cytryna, rumianek, regularnie stosuj maski z tych składników.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
polecam maskę do włosów z jogurtem naturalnym. do ulubionej maski do włosów dodaję jogurt naturalny, mleko i miód (proporcje w zależności od długości i gęstości włosów, ja wszystko robię "na oko"- mniej więcej: łyżka maski do włosów, dwie-trzy łyżki jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki mleka i dwie łyżeczki miodu, a włosy mam dosyć gęste do pasa). miksturę trzymam pod czepkiem kąpielowym przez 30 minut, a do zmycia robię peeling cukrowy- nalewam na dłoń tyle szamponu, ile do każdego mycia i sypię łyżeczkę cukru. masuję skórę głowy przez minutę, po czym wszystko spłukuję.
kilka miesięcy temu byłam zrozpaczona domową koloryzacją- miał być czekoladowy brąz, wyszedł czarny! niestety była to farba bardzo trwała. nie chciałam dodatkowo niszczyć włosów dekoloryzacją i szukałam mniej inwazyjnych metod. znalazłam w Internecie ten przepis i od pierwszego użycia byłam zaskoczona. kolor był jaśniejszy (oczywiście nie stałam się blondynką, ale zawsze coś). powtarzałam taki zabieg co 2-3 dni. nie dość, że ta maska rozjaśniła moje włosy, dodatkowo stały się one miękkie, gładkie, błyszczące i po prostu piękne <3 mam nadzieję, że będziesz równie zadowolona, polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
A jak efekty po takich domowych sposobach, włosy nie sa bardziej osłabione? Jak sie trzyma na nich potem farba? ni schodzi szybciej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie. Nie ma to wpływu.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
a te domowe sposoby zadzialaja tez na rudych wlosach? szczerze mówiac, nigdy nie myslalam, zeby w domu samej rozjasniac wlosy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja bym wybrała jakiegoś sprawdzonego fryzjera. Moja kolezanka kombinowała w ten sposób i wyszły jej okropnie żółte.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mi typowo domowe sposoby nie pomogly, jedynie mycie szamponem przeciwlupiezowym.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
polecam płukanki z rumianku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Z bardziej hardkorowych można trochę sody dodać do szamponu
![]() Ja najczęściej stosuję szampon rumiankowy, wszystko jedno jaki. Dobry jest familijny, johnson's baby, albo timotei złote refleksy + odżywka z tej samej serii. Najlepsze jest to, że nie trzeba się specjalnie wysilać, tylko normalnie myć włosy, a one powoli jaśnieją ![]() Przeciwłupieżowy vichy u mnie też mocno wypłukiwał farbę, nawet po 1 myciu było widac lekką różnicę, ale nie jest tani niestety (stosowałam go na łupież, a wypłukanie koloru w moim przypadku było efektem ubocznym). Edytowane przez ally5 Czas edycji: 2016-04-24 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Też przefarbowałam sobie na zbyt ciemny kolor i u mnie pomogło mycie szamponem przeciwłupieżowym z dodatkiem łyżki sody, trzymanie potem przez 4 godziny maski z jogurtu i miodu a na końcu przepłukanie rumiankiem. Kolor wyraźnie się wypłukał. Przy drugim myciu użyłam tylko szamponu przeciwłupieżowego i było już ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.