|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pielęgnacja skóry głowy
Dziewczyny czy po za włosami, dbacie także o skóre głowy? Stosujecie może jakies płyny do nacierania i wcierania w sklap aby stylumować cebulki i dbać o prawidłowa homeostaze na powierzchni? Ja u siebie czasem mam wrażenie że po dokładnym umyciu głowy szamponem po wysuszeniu włosów, na powierzchni skóry pozostaje jakaś beżowa warstwa którą moge znaleźć pod paznokciami jeżeli sie podrapie, nie wiem z czego to wynika czy to jakaś fizjologia czy niedokładnie umyte włosy mimo długiego "szorowania", nie mam an i nigdy nie miałam problemów z łupieżem skóra głowy tez mnie nie swędzi więc nie wiem co to takiego może być hm...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja skóry głowy
Stosowałam Jantar na porost, ale efektow brak, więc odstawiłam i używam na same włosy. Czasem robię maseczke z siemienia, ale teraz raczej używam produktow aptecznych, bo mam łupież
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja zwykle też mam taką warstewkę, chyba, że myję szamponami dla dzieci, wtedy jakoś znika. Co do dbania o skórę głowy to stosowałam różne wcierki, z różnym skutkiem. Ale najlepiej na moją skórę głowy działa zwykły, nawilżający krem. Znikają podrażnienia i przesuszenia, włosy po umyciu ładnie odbijają od skóry, nie są przyklapnięte. Niestety nie zauważyłam, żeby to pomagało na porost lub wypadanie, pod tymi względami kremy jak dla mnie są zupełnie neutralne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jesli u Ciebie ten problem jest jakos bardziej nasilony to moze sproboj delikatniejszych szamponow albo posiedz z jakimis ziolkami na glowie-to z reguly dobrze robi na cebulke, na troche bardziej tlustawa skore tez-a jesli masz raczej sucha to sprobowalabym olei no i mzoe myj glowe krocej? geenralnie nie ma potrzeby tego robic dlugo a mozna sobie podraznic skore( i moze stad problem) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.