|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bursa na Focha czy na Ułanów ? Kraków
Na wstępie zaznaczam, że wypowiadałam się już w wątku o internatach krakowskich, ale nie dostałam tam odpowiedzi, a trochę zależy mi na czasie... Nie bijcie mocno
![]() Jestem teraz w III klasie gimnazjum, mieszkam w małym miasteczku na Podkarpaciu. W przyszłym roku szkolnym chciałabym uczęszczać do V LO w Krakowie (myślę, że większych problemów z dostaniem się nie będzie ![]() Cała sprawa toczy się o dwie bursy - tę na Focha i tę na Ułanów 21a. Co do pierwszej - gdybym zdecydowała się na tą placówkę miałabym zapewnione stypendium (fundacja ma umowę z akurat tą bursą), czyli opłacone miejsce, wyżywienie, wypożyczenie książek. Wydaje się być cudownie, ale... Szczerze mówiąc to trochę się boję. Należę do osób baardzo towarzyskich i rozrywkowych. ![]() A ta na Ułanów - cóż, gdyby nie to stypendium to gnałabym tam ile sił w nogach ![]() Bardzo proszę Krakowianki i wszystkich, którzy mieli do czynienia z tymi bursami o radę. Wiem, że może to wyglądać jak żale rozwydrzonej nastolatki ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bursa na Focha czy na Ułanów ? Kraków
koleżanka w pierwszej klasie mieszkała na Focha i przeżyła, a też była bardziej 'rozrywkowa'
![]() A na marginesie - zazdroszczę, że dopiero zacznisz naukę w VLO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Medousa
![]() Ktoś jeszcze miał jakąs styczność z tymi bursami ? ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Cześć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
tez zamierzam mieszkac w bursie, zastanawiam sie jak sie zakończyły twoje poszukiwania, gdzie idziesz Medousa ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.