![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
NIŻSZY facet a związek. help :<
Z tytułu wątku widać, czego tyczy się mój "problem".Wiem,ze pojawial sie wielokrotnie na forum, ale już nie umiem sobie z tym sama poradzić :<
Mam 168cm wzrostu, zawsze lubiłam siebie taką, nie zastanawiałam sie nad moim wzrostem. Do teraz. Poznałam świetnego chłopaka. Niższego o jakies 5-6cm? Gdy stoimy razem, jego oczy sa na wysokosci mojego nosa, ze tak to wyraze. Zaczeło sie niepozornie, on odbiegał całkowicie od moich ideałów, wiec traktowalam go jak brata. A on zblizał sie do mnie, adorował. Zawsze to ja więcej z siebie dawałam, gdy na kims mi zalezało, potem bardzi cierpiałam. A tu stało sie tak,ze znalazłam cudownego kumpla, ktory interesuje sie moimi problemami, stara sie byc blisko mnie. On ewidetnie nie nalezy do podrywaczy. na kilku imprezach, po "zmuleniu" alkoholem zawsze siedzielismy blisko siebie, mozna powiedziec "kleiliśmy sie" do siebie. 2tyg temu na urodzinach kolezanki wypiłam sporo, pamietam mgliscie,ze nawet trzymalismy sie za rece, na pozegnanie pocałował mnie w policzek. Od tego czasu cos sie zmieniło w moim postrzeganiu jego osoby, zaczelam o nim myslec w inny sposob. Moje kolezanki najzwyczajniej stwierdzily,ze miedzy nami widac chemie, bo :ilekroc sie spotykamy, wszyscy gadaja, a wy sobie sami, oderwani od rzeczywistosci siedzicie i nikogo poza soba nie widzicie: Zaprzeczałam, bo przeciez my do siebie nie pasujemy, bo ja jestem wyzsza. Ostatnio zmienilam zdanie co do traktowania go tylko jak kolegi. Mieszkamy blisko siebie, przez ost tydzien przed swietami spotykalismy sie/pisalismy codziennie. W jeden dzien zdarzyło sie tak, ze wpadłam do niego zgrac filmy i...zostalam do rana. Ale nic z :tych: rzeczy! GADALISMY całą noc, jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało. Pierwszy raz spotkało mnie cos podobnego. Po tej całej nocy nie miałam dosyc jego towarzystwa. ON sprawia,ze czuje sie lepiej. Ogolnie jestem osoba zamknieta, jesli chodzi o zwierzenia. Moze to brzmi smiesznie, ale "otwieram sie" przed wlasna matka i.. okazalo sie,ze przed nim. Wrocilam do domu na swieta i codziennie z nim pisze. I mysle o nim. I nie wiem, czy sie nakrecam przez to,ze on mnie "adoruje", ze mi sie to udzieliło? Gdy powiedzialam o nim matce, zareagowala nie za dobrze. "On jest nizszy, mi zalezy na twoim szczesciu, ale to tobie bedzie przeszkadzalo, wiem, co ja przezywalam, polska to kraj nietolerancyjny, bedziesz miec kompleksy. on moze byc twoim przyjacielem. po prostu jestes zafascynowana,ze ktos cie dazy taka synmpatia" (moja mama jest wyzsza od taty o jakies 3-4cm) przez jej reakcje przezywam teraz wewnetrzna burze. zaczelam sobie wmawiac,ze moze "poddalam sie sugestii", jego zachowaniu. nie mialam nigdy chlopaka, w sierpniu wyleczylam sie z beznadziejnego zakochania bez wzajemnosci w WYZSZYM palancie, ktore to zmienilo 2lata mojego zycia w koszmar. .... nie wiem, co czuje, co z tym wzrostem. Jemu chyba moj nie przeszkadza, skoro caly czas szuka mojego towarzystwa. moze problem lezy w tym,ze boje sie poddac chwili, sprobowac, bo boje sie skrzywdzenia.. chlopak, w ktorym sie podkochiwalam byl moim "przyjacielem". myslalam,ze nikt nie wie,co czuje. Wiedzieli wszyscy. I mieli z tego niezłą zabawę. proszę was o radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: NIŻSZY facet a związek. help :<
Cytat:
To jedna strona medalu. Druga jest taka, że jak już przekonałam się, że facet jest tragiczny i miałam go dość, to zaczęło mi przeszkadzać w nim wszystko, wzrost też. Po prostu póki było dobrze, udawałam, że wygląd nie ma znaczenia, ale jak się rypnęło to czułam w środku, że sama siebie oszukuję. Wnioski? Jesli będziesz go kochała szczerze i będzie fajnym facetem, to nie myśl o wzroście, a już na pewno nie o reakcji otoczenia, to szokuje tylko na początku, potem każdy przechodzi do porządku dziennego. Ale zastanów się mocno jak dużą wagę przywiązujesz do wyglądu, bo jesli masz patrzeć na wysokich przystojnych mężczyzn z myślą 'czemu on nie może być mój' będąc jednocześnie z niskim facetem, to będziesz krzywdziła i siebie i jego. ps. zapomniałabym dodać - mój TŻ jest ze mną równy, a ja noszę wyłącznie wysokie obcasy więc jestem od niego wyższa jakieś 10cm w 'uzbrojeniu'. I także nigdy nic nieprzyjemnego mnie z tego powodu nie spotkało, a mi to już kompletnie nie przeszkadza ![]() Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2012-12-26 o 08:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ostatnio też miałam takie przemyślenia, miały one zupełnie realne podstawy. I wiesz do czego doszłam? Że żyję tylko raz i liczy się moje szczęście, jeśli facet akceptuje Ciebie nieco wyższą i 'macie się ku sobie' to nie widzę powodów, żebyś musiała z niego rezygnować, bo 3-4 cm są istotniejsze, niż Wy razem.
Mam nadzieję, że nie poddasz się sugestiom środowiska i być może znajomych, że ważniejsze będzie to, co Was już w tej chwili łączy. Będę Wam kibicować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
Po drugie to tylko wzrost, chcesz stracić szanse na fajny związek przez kilka centymetrów? Dla mnie to podchodzi przez problem " z pupy" Jeżeli cały czas będziesz się przejmować "co ludzie powiedzą" to nigdy nie będziesz szczęśliwa bo zawsze ktoś Cie obgada, albo rzuci nieciekawym komentarzem.
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
też kiedyś miałam niższego chłopaka ;D z własnego doświadczenia wiem , że nie warto przejmować się tym co ludzie powiedzą.. Przyjęło sie poprostu , że to chłopak musi być wyższy..a tak naprawdę to co to za różnica? Jeżeli go Kochasz to miej gdzieś zdanie innych , nie wstydz sie i bądź szczęśliwa - bo chyba o to chodzi w życiu
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
I znowu to samo
![]() Już w którymś temacie podobnym się wypowiem. Mam 184 cm wzrostu i większość facetów z, którymi się spotykałam była ode mnie niższych- w ogóle mi to w niczym nie przeszkadzało. Granice tworzysz we własnej głowie autorko. Jeśli będziesz twierdzić że partner jest za niski(za niski na co swoją drogą?) to tak właśnie będzie. Ja nigdy nie usłyszałam złego słowa ani przytyków na ten temat. Podobnie jak rodzice mojego obecnego TŻ gdzie ojciec jest niższy od mamy o jakieś 7 centymetrów ![]()
[I][COLOR=Indigo]"Życie nie jest ani lepsze, ani gorsze od naszych marzeń. Jest po prostu inne." Edytowane przez Osiak Czas edycji: 2012-12-26 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Rozwiązania są dwa - albo przestaniesz uważać wzrost za problem albo wyślesz go na bolesną (i nielegalną) operację wydłużania kończyn, po której główną atrakcją jest bolesne i kilkumiesięczne wydłużanie kości.
Czy wyższy wzrost naprawdę gwarantuje udany związek? Są mężczyźni z karłowatością, którzy mają partnerki zwyczajnego wzrostu i żyją z tym. A ta różnica między Wami jest naprawdę śmieszna. Chyba, że boisz się kolejnego związkowego niewypału i zabezpieczasz się przed cierpieniem szukaniem powodów do nieangażowania się. Mamą się nie przejmuj - teraz są inne czasy. Jest dużo par niestandardowych i nie muszą one żyć z napiętnowaniem. No chyba, że ktoś głupi rzuci komentarz - ale czy warto poświęcać swoje szczęście dla aprobaty ludzi głupich?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A kiedy mnie zostawił, dłuuuuuuugo cierpiałam. I któregoś dnia spotkałam go na ulicy... Był niewiarygodnie niski! Jeszcze wiele razy później go widziałam: nie mogłam się nadziwić, jak to możliwe, że w czasie trwania naszego związku zawsze wydawał mi się duży. Miłość zaślepia, a odkochanie pozwala przejrzeć na oczy. A propos: czemu nikt nie zakłada wątku: "CHAMSKI facet a związek" albo "GŁUPSZY facet a związek"? To by były tematy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Tak naprawdę, liczy się to, co Ty czujesz w związku ze wzrostem tego faceta i tego się powinnaś 'dowiedzieć'. Nie patrzeć na komentarze innych, tylko zapytać samą siebie, czy to dla Ciebie problem.
Ja jestem z facetem niższym ode mnie o jakieś 6cm, zakochana i szczęśliwa, a moja przyjaciółka by się w niższym nie zakochała, bo wzrost jest dla niej bardzo ważnym czynnikiem. Wszystko zależy od człowieka. Pomyśl o tym, co właściwie czujesz w związku z tym i albo idź w to, albo nie rób chłopakowi nadziei, bo to też byłoby nie fair.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka ma TŻ niższego od siebie o jakieś 5-6 cm. Widać różnicę, ale im to kompletnie nie przeszkadza! Są uroczy, uwielbiam ich jako parę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;38288675]
Miłość zaślepia, a odkochanie pozwala przejrzeć na oczy. [/QUOTE] Nie ogarniam tego określenia w stosunku do wzrostu chłopaka i jego ew. niezauważania, ale ok ![]() A wątki o głupszych i chamskich facetach byłyby na pewno bardzo gorącymi tematami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
też miałam kiedyś chłopaka niższego ode mnie a nawet dwóch ale rozstaliśmy z innych powodów
![]() chwilami mi to przeszkadzało ale nie zaprzątałam sobie z tym głowy, jeśli facet fajny to wzrost nie ma znaczenia tak jak w przypadku różnicy wieku ,w końcu miłość nie patrzy na wiek czy wzrost ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, kompletnie się jego wzrostem nie przejmuj, w poziomie i tak się wszystko wyrównuje. Ja byłam z związku z facetem niższym o głowę. Fakt, że się szybko rozstaliśmy, ale to dlatego, że lepiej nam było w przyjaźni [z lekkim erotycznym zabarwieniem :P]. Zresztą przyjaźń, mniej intensywna, trwa do dziś.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Oj, z całym szacunkiem, ale Twoja mama nie postąpiła mądrze... nie wiem, jak można w ten sposób namieszać w głowie córce, zawsze myślałam, że to chodzi o to, żeby świetnie się dogadywać i rozumieć z partnerem, ale cóż...
powiem Ci tak: to wszystko jest w Twojej głowie. Mam parę znajomych: ona ok. 185 cm, facet od niej spokojnie 10-15 cm niższy, w dodatku taka mała radosna kuleczka przy niej. Są ze sobą spokojnie ponad rok (bo tyle ich znam), a pewnie i jeszcze dłużej, nigdy nie pytałam ![]() Twój wybór, czy postanowisz, że nie będziesz zwracała uwagi na wzrost.
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I myślałam o tym sposobie chińskim.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Może to wredne , to co powiem i zostanę skrytykowana, ale nigdy nie byłabym o tyle niższym facetem, zaakceptowalabym tylko, gdyby facet był równy że mną i nikt mnie nie przekona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wzrost stawał się istotnym argumentem, kiedy spotykałam się z facetem 5 cm niższym, ale jakoś nam to randkowanie nie szło. Linijka była ważniejsza niż on.
Większość facetów, z którymi się spotykałam, była co prawda nieco wyższa, ale ta różnica malała do zera, albo rosła do +5/7 cm na moją niekorzyść, kiedy tylko zakładałam buty - i nadal tak jest (ja, 1,75). Jeśli lecisz na niego mimo 3 cm różnicy, i gdybyś się w nim zakochała, to te 3 cm byłoby niczym wobec wszystkiego.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
bardzo wam wszystkim dziękuję za rady! To jest tak: gdy z nim przebywam róznica wzrostu absolutnie mi nie przeszkadza; czuję sie tak dobrze przy nim,ze to nie jest ważne. Mysle,ze dla niego tez, skoro od poczatku naszej znajomosci "zblizał się" do mnie
![]() zdanie mamy, no cóż, to jest tak,ze jej jedynej duzo (nie wszystko) mowie, bo sparzyłam sie na swoich "przyjaciólkach". ale wiadomo,ze czasy sa inne, ona to widzi inaczej. Twierdzi bez entuzjazmu,ze sie zakochałam. Mnie po prostu wszystko ciągnie ku Niemu. Nie jestem w stanie powiedzieć, ze to miłość, w ogole to uczucie sie ciężko definiuje. Po prostu gdybym teraz się dowiedziała,ze on kogoś sobie znalazł, to bym się zapłakała. ![]() Gdy przebywaliśmy razem, on starał się zawsze mnie "dotknąć" (jak to brzmi ![]() ja wiem,ze moge wyjsc na egoistkę, która ocenia chlopaka po wzroscie. ale ja bardziej uwazam,ze to JA jestem za wysoka dla niego, nie on za niski. wokoło pełno mam kolezanek nizszych od niego, które by dla niego byly odpowiednie. Ogolnie moze moje watpliwosci wynikaja z bardzo niskiej samooceny. do tej pory moje jakiekolwiek "sytuacje" z płcią przeciwną konczyly sie fiaskiem. wychodzilo na to,ze mi sie wydawalo,ze komus sie podobam, a ów osobnik koncem koncow mnie dokumentnie olewał. niby w zwiazku nie bylam,ale swoje przepłakałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja mam 1.68. gdy sie poznalismy i gadal z kolega, uslyszalam, jak mowi:ja mam 1.70. no na pewno nie. ale chyba ma kompleksy z tego powodu. z drugiej strony, nie interesowalby sie mna. mamy 3wspolne kolezanki nizsze od niego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
omg ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Jak ktoś będzie chciał, to i tak Cię będzie obgadywał, bez względu na to, z jakim będziesz facetem. Nie pokazuj po sobie, że się tym przejmujesz, bo takich złośliwych ludzi jeszcze bardziej to nakręca.
Między moimi rodzicami jest duża różnica wieku i szczególnie jedna "koleżanka" mojej mamy nie mogła tego przeżyć ![]() Ja znam jedną parę, gdzie dziewczyna (w obcasach) jest wyższa o jakieś 15 cm, więc od razu rzuca się w oczy. Zwróciłam na to uwagę tylko jak zobaczyłam ich pierwszy raz -"aha, on jest od niej niższy, to fajnie, że ona się nie przejmuje".
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
wlasnie jesli chodzi o ten wzrost. poznalam go w momencie,gdy chodzil z inna. tez byla od niego wyzsza,ale mniej,niz ja. wiec moze cos w tym jest. i balam sie,ze on jest takim podrywaczem, bo niedawno mial kogos(ale to trwalo 2tygodnie ![]() nawet dziwnie razem wygladali. jesli chodzi o nasza relacje, to on sie o mnie troszczy, pyta,jak mi minal dzien, wspiera w moich codziennych problemach, rozwesela, odstresowuje. jestem taka osoba, ktora potrafi usiasc sama w pokoju i nagle zaczac plakac i miec czarne mysli. nie jestem jakas niezrownowazona, tylko czasem boje sie,ze nie dam rady pogodzic wszystkich obowiazkow. a przy nim sie uspokajam, czuje,ze wszystko bedzie dobrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nie czuję się urażona, Eru broń, tylko się zdziwiłam, czemu normalną operację [wg. metody Illizarowa] uważasz za nielegalną :P A chiński sposób to bestialstwo jakieś, ale oni w ogóle są dziwni...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Hrodebert
|
Wydaje mi się że bardziej istotne od tego czy facet jest niższy ,jest to ile ma wzrostu .O ile dajmy na to kobieta ma 181 cm a partner te 176 cm to w sumie jest średniego wzrostu ,a w przypadku Autorki gość ma 160 w kapeluszu ,jak by nie było to karakan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
Tak poza tematem, autorko droga, zwierzanie się matce ze wszystkiego (zwłaszcza spraw męsko damskich) to moim zdaniem zly pomysł. Mama nawet najlepsza, powinna mieć ograniczona wiedzę o problemach związkowych, bo zbyt łatwo to potem wykorzystać i namieszać (nawet w dobrej wierze) między parą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Autorko, gdyby twoja mama odrzuciła twojego tatę tylko z powodu wzrostu to nie byłoby ciebie na świecie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() bylam w szoku, bo nigdy wczesniej tak sie nie zachowywala. tu chodzi o jego wzrost, wiem to. "jesli chcesz byc tylko jego przyjaciolka, MUSISZ mu to powiedziec, zeby sobie wiele nie obiecywal. Bo on chyba sobie mysli,ze cos z tego bedzie. Milo miec takiego kolege, ktoremu mozna wszystko powiedziec. Oczywiscie to twoje zycie, chce zebys byla szczesliwa, ale jego wzrost bedzie ci przeszkadzal, bedziesz sie garbiła, plakala przez te roznice wzrostu; nie mogla obcasow nosic, (na marginesie:NIE ZOSZE butow na obsasie) nagle poczulam sie osaczona,ze musze wyjasnic sprawe z nim. po czym zdalam sobie sprawe,ze nie chce, ze odpowiada mi obecna sytuacja, to gdy on jest mi blizszy niz zwykly kolega, ze chce zobaczyc, co z tego wyjdzie. ech ![]() na marginesie, on mnie chyba bardzo lubi? takie wrazenie odnosze. bo ja jego tak |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Czy Twoja mama jest szczęśliwa z Twoim ojcem? Jeśli nie jest, możesz olać jej gadanie.
![]() |
#30 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
Twoja Mama pewnie się dużo nasłuchała na temat swój i Twojego taty, ale to nie usprawiedliwia przelewnie swoich frustracji i niespełnionych marzeń o obcasach na ciebie. Weź się jej zapytaj, czy tak strasznie żałuje związku z tatą, bo gdyby nie on to by Ciebie na świecie nie było...
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa Edytowane przez verda Czas edycji: 2012-12-26 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.