![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
jak stałyście się za okrągłe :)?
dziewczyny, kiedyś wszystkie byłyśmy piękne i szczupłe
![]() ja np przytyłam w ostatnie 3 lata 15 kg - nowa praca, bardzo siedzący tryb życia, pozatym nienormowany czas pracy więc nie bardzo mogłam zapisać się na jakiś basen czy coś (tzn tak to sobie tłumaczyłam ![]() ![]() ![]() jak to było u was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: jak stałyście się za okrągłe :)?
Ja przytyłam ok 5 kg po skończeniu studiów, czyli od stycznia. Siedzę w domu, bo narazie nie mam pracy, więc gotowanie obiadków, pieczenie ciast (i ich jedzenie) i mniej ruchu zaowocowało kilkoma kilogramami więcej. Próbuję się odchudzić troszeczkę, ale jak na razie bezskutecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja przytyłam w zeszłym roku jakieś 5 kilo i wcale tego nie zauważyłam. Nawet teraz wydaje mi sie, że wcale nie jestem jakaś grubsza specjalnie, chociaż otoczenie często daje mi to do zrozumienia dyskretnie lub nie. No i waga nie kłamie...
A wszystko to przez pizzerię, która jest koło mnie. Pizza jest tam tania i naprawdę pyszna. ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
zajadałam stres
poza tym mój chłopak często wyciągał mnie do jakiś knajpek (każda z nas wie, jak jedzenie na mieście tuczy) przynosił czekolandki, wmawiał, ze jestem piękna (!!) TO JEGO WINA ![]() ![]() po prostu odpuściłam sobie fitnes i nie dbałam o to co jem - no i mi sie przytyło.. sporo ![]() ![]() no ale za miesiac, dwa... bede Wam sie chwalic o tym "jak schudłam" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Kalija widze że podobne sa nasze historie tycia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Illuminar wolałabym przeczytać "podobne są nasze historie jak stawałyśmy sie super sexowne laski" no, ale już niedłygo hihi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Moja waga jest mniej wiecej stala, czasem jakies wahania 2kg w ta lub w ta strone. Prawde mowiac to nigdy jakos specjalnie sie nie odchudzalam, czasem rezygnowalam ze slodyczy i objadania sie ale to na krotko. teraz sobie mysle ze trzebaby sie wziasc za siebie. Nie mam nadwagi, waze dpowiednio, ale mimo wszystko nie wygladam tak jakbym chciala. Mam malo ruchu, duzo siedze w domku czas to zmienic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
DAMY RADĘ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
... choć nie Westwood
|
Ja sama nie wiem jak się to stało! Jestem młoda
![]() Nagle, przez ostatnie dwa lata z miesiąca na miesiąc zaczęły się pojawiać nowe kg. Nagle przestałam się mieścić w me ukochane dzinsy, potem dawno nie noszona bluzka PĘKŁA na mnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
MOJA HISTROIA TYCIA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja nigdy nie byłam zbyt szczupła (nie licząc wieku wczesnodziecięcego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Moja waga od zawsze byla unormowana ale odkad mieszkam w usa .... tragedia .. od pierwszego dnia moja waga poszla sobie w gore pomimo ze uwazalam na to co jem.
Siedzacy tryb zycia stres i to ich jedzenie .... 10 kg wiecej.... Ale walcze dzielnie!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja miałam kiedys kilka przeżyć i jakos stres tak na mnie działał, że tyłam a poza tym uwielbiam słodycze więc sobie nie ograniczałam aż do momentu jak kiedyś zobaczyłam swoje zdjęcia, na których wyglądałam ładnie mówiąc jak wieloryb. No, ale to juz za mną. Schudłam 13 kg i teraz walczę o kolejne. A meta już tak blisko .................. jest
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
ja prztyłam po podstawowce jak wyjechałam do Włoch zamiast jeść normalnie to ja wpierniczalam bułeczki na śniadanko, obiadek i kolacje, a ze mamy nie bylo na miejscu i nie było komu gotować porządnych obiadków wiec....tyłam i tyłam i z 45 kg zrobiło sie 56
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja przytyłam po slubie. Wiecie obiadki, ciasta, kolacje o 22. Przed slubem mieszkałam sama wiec strałam sie nic prawie nie gotowac. A teraz maz je pyszna pizze o 22, a ja nie potrafie sobie odmówic. I tak z 50 zrobiło sie 59,60 w ciagu roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
vivien może to po prostu normalne dojrzewanie, z dziewczyny stałaś się kobietą, ale i teraz trzeba uważać bo w taki momencie wiele dziewczyn.. daję się ponieść i bardzo tyje .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Gdy mieszkalam w Polsce wszystko bylo dobrze jesli chodzi o moja wage.. ale jak tylko przylecialam do Stanow to sie zaczelo..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wiekszosc z nas utyla przez FACETOW!! To ich wina!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
ale to w większości przypadków PRAWDA !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Gradisca]dziewczyny, kiedyś wszystkie byłyśmy piękne i szczupłe
![]() ja tez przytylam fakt ale juz zrzucilam 5 kilo!!!!!!!!ale wnioski moje sa takie 1 tyja babki za granica (w usa czesto) -wracajcie do Polski!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja to byłam większa odkąd pamiętam
mając 11 lat wazylam 64kg (nie pamietam ile mialam wzrostu, ale na pewno nie wiecej niz 162), czyli więcej niż teraz, jak mam wzrostu 172 ![]() W zeszłym roku postanowiłam się za siebie wziąć i z 73kg zeszłam do 59 w 3 miesiace. Z tego co czytalam, to wage, ktora zawsze byla troche wieksza trudniej jest zrzucić niż nabytą w krótkim czasie, więc skoro mi się udało, to i Wam się uda ![]() Co prawda nie mam jeszcze idealnej figury, ale już nie wyglądam tak.. mamciowato ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
A moze z tymi facetami to jest tak, ze oni moze nie mowia nam ze przytylysmy, bo tego
1. nie zauwazaja 2. wola jak nie jestesmy takie szczuple.. z kilogramami, to przeciez i biust rosnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
hmm no rzecyziwście ja przyznam że dopiero jak rozstałam się z moim facetem wziełam się za siebie, i opłaciło się, naprawdę marne parę kilo a już wszystkie soboty do końca miesiąca mam zajęte
![]() myśle że panom trochę łatwiej jak jesteśy troche okrąglejsze .. mniejsza konkurencja ![]() ja jak mieszkałam w stanach chudłam, ale może dlatego bo moja rodzina tam ma hopla na punkcie zdrowego odżywiania i non stop biegaja/ plywaja / work ałtuja się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Jakby to było dojrzewanie, to bym tyła w innym miejscu. A tyję wszędzie, tylko nie w biuście ![]() I, faktycznie, ja sie "daje poniesc".... mam obsesje na punkcie jedzenia, musze jesc, jesc, jesc! To bywalo jak bulimiczne zapedy, ale ostatnio sie pilnuje. Na razie lece na 1500 kcal. Zalezy mi tylko na tych wrednych 59 kg, juz nawet nie wymagam wiecej. Ale jakos nie wychodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
ja jednak myślę że to dojrzewanie + po prostu nie masz już takiej przemiany materii jak wtedy gdy "rosłaś"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Moja historia tycia nie różni się niczym od waszej. Jako mała dziewczynka byłam zawsze chudym i wysokim patykiem, któremu wszystkie kości wyłaziły na wierzch i można było w świetle zobaczyć co zjadłam na obiad. Na drugim roku studiów moja sylwetka zaczeła nabierać bardziej zaokrąglonych kształtów. A największe grzechy to były kolacje b.późno wieczorem np. tosty, pizza, brak śniadania, obiady od czasu do czasu w postaci zupka, właściwie słodycze jadłam bardzo rzadko, no i piwo, które bardzo lubię. Waga skoczyła mi z 57kg do 65kg przy wzroście 179cm. Nie wyglądałam jeszcze tak żle, ale powoli nie mogłam dopiąć spodni czy wejść w ulubioną spódnicę. Plusem było to, że często chodziliśmy na imprezy, więc w czasie tańca co nieco sie spaliło.
Drugim etapem był koniec studiów i pójście do pracy. Wstawałam codziennie o 6 jadłam sniadanie, wszystko pięknie ładnie, ale codziennie o godzinie 13 fundowałyśmy sobie z kumpelami do kawci pączka, drożdżóweczkę, eklerka, omleta itd. Do tego totalny bezruch, bo praca siedząca. Moja waga skoczyła do 71 kg!!! Zapuściłam sie do granicy przyzwoitości. Kiedy zrobiło się cieplej zauważyłam że nawet bluzka w rekawach robi mi sie zaciasna i właściwie trzeba byloby wymienic całą garderobę. Załamałam się. Powiedziałam sobie dosyć. Zaczęłam ćwiczyć, tylko problem w tym, że ja mam słomiany zapał i po dwóch tygodniach zapomniałam co to ćwieczenia. Szczęściem w nieszczęsciu było to, że straciłam pracę. Od dwóch miesięcy siedzę w domu, nie odmawiam sobie jedzenia i o dziwo znowu ważę 65 kg. Z pracy siędzącej w biurze przeniosłam się do pracy domowej, a tu jak wiadomo zajęć nigdy dosyć! Marzę o płaskim brzuchu, szczuplejszych udach i biodrach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
![]()
A ja chce przytyc!!!
![]() Czy zna ktos sposob jak utuczyc nerwusa? ![]() Nikne w oczach, i jak czytam jakie niezadowolone jestescie ze swojej wagi to mi sie gotuje, ja chcialabym byc okragla i facetom to sie bardzo podoba! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
no pewnie, że facetom sie podoba kobieca sylwetra (ciut zaokrąglona) ale grubaski to już nie bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]()
Wnioskujac po wagach jakie dziewczyny podaja ja tu grubasek nie widze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.