UG akademik/opinie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 11:59   #1
nadia93
Przyczajenie

UG akademik/opinie

Hej Kobietki!! wątek głównie do osób uczących się/wybierających się na Uniwersytet Gdański. Chodzi mi o akademiki. składam przyznanie o miejsce i chcę wiedzieć, czy mam wszystkie dokumenty, bo na stronie nie piszę tak zrozumiale co trzeba:p
pyt 1) dokumenty,które trzeba dostarczyc składam bezpośrednio do dziekanatu w moim przypadku ekonomiczny.
*wniosek o miejsce
*sytuacja materialna rodziców
*działalnosc gospodarcza
coś jeszcze?
Dodatkowo, czy jest mozliwość składania wniosku i uwzględnienia w nim takich akademików, na które chciałabym byc brana pod uwagę? czy bezposrednio sami mi przydzielają? bo z tego co wiem, na wielu uczelniach mozna zaznaczac..
DOmy studenckie w Sopocie: nr 7 tzw. Łajba, wie coś ktoś o tym miejscu? wady/zalety? akademik nr 8 to samo, oraz nr 9 tzw. Rancho - jest coś takiego,ze pierwszoroczniaków przydzielają w większości do jednego,jak tak to jakiego? napewno są tu studentki ug mieszkające w akademiku. jaka jest atmosfera, chcę wiedzieć wszystko proszę o komentarze i opinie!!
nadia93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 12:47   #2
mpt
Zakorzenienie

Dot.: UG akademik/opinie

Cytat:
Napisane przez nadia93 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!! wątek głównie do osób uczących się/wybierających się na Uniwersytet Gdański. Chodzi mi o akademiki. składam przyznanie o miejsce i chcę wiedzieć, czy mam wszystkie dokumenty, bo na stronie nie piszę tak zrozumiale co trzeba:p
pyt 1) dokumenty,które trzeba dostarczyc składam bezpośrednio do dziekanatu w moim przypadku ekonomiczny.
*wniosek o miejsce
*sytuacja materialna rodziców
*działalnosc gospodarcza
coś jeszcze?
Dodatkowo, czy jest mozliwość składania wniosku i uwzględnienia w nim takich akademików, na które chciałabym byc brana pod uwagę? czy bezposrednio sami mi przydzielają? bo z tego co wiem, na wielu uczelniach mozna zaznaczac..
DOmy studenckie w Sopocie: nr 7 tzw. Łajba, wie coś ktoś o tym miejscu? wady/zalety? akademik nr 8 to samo, oraz nr 9 tzw. Rancho - jest coś takiego,ze pierwszoroczniaków przydzielają w większości do jednego,jak tak to jakiego? napewno są tu studentki ug mieszkające w akademiku. jaka jest atmosfera, chcę wiedzieć wszystko proszę o komentarze i opinie!!
Na stronie ug są wymienione wszystkie potrzebne dokumenty, nikt Ci nic nowego z kosmosu nie wymyśli. Pewnie dostaniesz akademik w Sopocie, czyli jeden z tych trzech, są opisane na stronie ug. W podaniu możesz zaznaczyć ten, który Cię interesuje, ale z reguły komisja patrzy na wydział i wrzuca wedle fantazji (tyczy się to ludzi z I roku).Łajba jest nowa i droga, 9 z tego, co wiem - łazienka na korytarzu, 8 - pokoje 3 osobowe, łazienka na łącznik, czyli na dwa pokoje. A atmosfera jest miła i przyjemna, na pewno znajdziesz mnóstwo fajnych osób. Nie martw się, współlokatorkę można zazwyczaj zmienić w każdej chwili, zwłaszcza na początku października, bo zawsze jest sporo wolnych miejsc. Pogadaj, popytaj, ustalcie zasady i jeśli coś nie gra (ktoś chce palić w pokoju, a Tobie to nie pasuje), to bez skrupułów zwijaj manele do innego pokoju.
Aha, zapomniałabym: na ug jest straszna nędza z ilością miejsc w akademikach. Licz się z tym, że możesz nie dostać, każdy wydział ma określoną pulę i zazwyczaj zostają wolne miejsca, ale po 7 października Ja na I roku nie dostałam akademika i nikogo nie obchodziło to, że nie mam gdzie mieszkać. Trzeba było na szybko szukać mieszkania, bo listy ogłaszane są koło 20 września.

Edytowane przez mpt
Czas edycji: 2012-08-08 o 12:51
mpt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 19:41   #3
truskawkowaczekolada
Przyczajenie

nadia93 a na jakim kierunku będziesz??? ja tez chce do akademika w Sopocie
truskawkowaczekolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 11:45   #4
nadia93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowaczekolada Pokaż wiadomość
nadia93 a na jakim kierunku będziesz??? ja tez chce do akademika w Sopocie

najprawdopodobniej msg / ewentualnie zarządzanie,ale raczej to 1, a Ty?
Stary 2012-08-10, 21:26   #5
truskawkowaczekolada
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nadia93 Pokaż wiadomość
najprawdopodobniej msg / ewentualnie zarządzanie,ale raczej to 1, a Ty?
szkoda bo nic z powyższych ja na informatykę i ekonometrię na wydz. zarządzania
Stary 2012-08-11, 08:02   #6
nadia93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowaczekolada Pokaż wiadomość
szkoda bo nic z powyższych ja na informatykę i ekonometrię na wydz. zarządzania

ale czemu szkoda? przecież te wydziały są obok siebie xD 2 minuty drogi :P a akademik przyznają te wydziały razem :P
Stary 2012-08-12, 22:02   #7
truskawkowaczekolada
Przyczajenie

szkoda że nie ten sam kierunek a do którego akademika składasz?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości