![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odchudzanie nastolatek <?>
Hej!
Jestem 15-letnia dziewczyna. ![]() Szczerze to robie to nie tylko dla siebie. Nawet nie chodzi juz o wizerunki tych szczuplych supermodelek, niemal idealnych, przez ktore wiele dziewczyn popada w choroby np. anoreksje... Od jakiegos czasu slysze niemile uwagi co do mojej postury. Nawet od kolegow z klasy, rodziny. Mam dosc, przeciez to tez mi sie nie podoba! Wiem, ze cudow nie ma i ze bede musiala nad soba pracowac, aby schudnac. Ale zdecydowalam sie, zaraz przyjdzie zima, to bedzie moj czas! Na wiosne, gdy zrzuce grube swetry, swiat ujrzy inna osobe! ![]() Moze ktos chce sie przylaczyc? ZAPRASZAM, razem zawsze bedzie latwiej... ![]() Pozdrawiam wszystkich... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
![]()
Polecam aktywnośc fizyczną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie nastolatek <?>
bedac nastolatka jeszcze sie rozwijasz wiec nie polecam drastycznej diety tylko wlasnie aktywnosc fizyczna(ja tez sie odchudzam i chodze na silownie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
no wlasnie, yassue , dlaczego ma jesc 30 min przed snem?
i ogolnie ja tez polecam aktywnosc fizyczna i zdrowe odzywianie, posilki co 2-3 h, ogolnie sama sie do tego stosuje, mam 14 lat. kiedys myslalam o diecie 1000 kcal ale ona daje niewiele no i jeszcze non stop chce ci sie spac i takie ogolne zmeczenie jest. absolutne nie dla 1000 kcal. poza tym jak mi sie nawet wydawalo ze ja jem 1000 to w sumie to i tak bylo wiecej, tak jak teraz to liczę. w sumie nie patrz tak bardzo na kalorie, a raczej na to, czy jedzenie jest zdrowe i wartosciowe ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ale przecież nikt Wam nie każe się do tego stosować dziewczyny.Leokadia1 prosiła o porady,każdy radzi na tyle na ile może,a Wy dla siebie powinnyście zbierać tylko te rady,które wydają sie dla Was najbardziej wygodne,przecież nie można spośród 1000rad stosować się do wszystkich naraz
![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a dlaczego tego nie stasowac??????? nie powinno sie jesc na noc absolutnie kazdy Ci powie ze 3h przed snem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie wasze rady!
![]() ![]() Jesli chodzi o to co jem: czasem bialy, czasem ciemny chlebek wody nie pije herbate owocowa ![]() malo warzyw niestety owocow sporo slodycze... hmmm moge ich dlugo nie jesc, ale jak juz sie dosiade(...)! ![]() nie ograniczam sie w produktach typu ziemniaki, makaron, ryż ![]() Posilki jadam dosc reguralnie, ok 4 h odstepow Jak tak popatrze na ten swoj jadlospis to az smiac sie chce. Czlowiek sie nad tym nie zastanawia, a jak sobie uswiadomi to dopiero widzi ile bledow... A moze ktores z Was znaja jakies dobre cwiczonka na pozbycie sie troszke z nozek i tylka? Ale nie na wzmocnienie miesni, bo masywne... to mam ![]() POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie rady! Chyba zdecyduje sie na
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
chodzi mi o to zeby jesc kolacje min 30 min przed snem (czyli moze byc i godzina lub dwie).. po prostu 3 godziny to moim zdaniem zbyt dluga przerwa, organizm powinien chciec juz kolejnego posilku, a my idziemy spac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ehhh,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie
![]() MAm strasznie mało czasu na jakieś diety i ćwiczenia ciągle tylko nauka, nauka.. Nie mam już siły żeby poćwiczyć:/ A tak ogółem polecam stawianie sobie małych kroczków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]()
mozna pokonac slabosc woli ale potrzebne jest do tego silne nastawienie psychiczne. myslec sobie za kazdym razem jak cos chcemy zjesc o tym, ze nasz cel(czyli fajniejsza sylwetka) jest ponad to
![]() to samo sie tyczy ruchu ale aby sie dodatkowo zmobilizowac kupilam karnet na silownie(juz 3 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, ostatnio wyczytałam na jakiejś stronce, że typowe zapotrzebowanie kaloryczne dla nastolatki w wieku 13-15 lat wynosi 2800 kcal, natomiast w wieku 16-20 wynosi 2700 kcal...
Jak myślicie, jeśli teraz jem 1200 kcal przykładowo, to czy po zakończeniu diety, jeśli będę bardzo powoli zwiększała kalorie, to jeśli dojdę do 2000 kcal po pewnym czasie to nie przytyję???
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]()
jak potem bedziesz ziekszala stopniowo to nie powinnas przytyc- tak mi mowila lekarka bo schudlam i chcialam utrzymac wage.. tylko musialam codziennie cwiczyc.. tylko ze potem jadlam za duzo i troszki sie przytylo i znowu sie odchudzam- to bledne kolo.. bo jak raz schudniesz to musisz zmienic nawyki zywieniowe.. w tym momencie ja jak jem wiecej niz 1600kcal to tyje :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja jem około 1600kcal dziennie i chudne...to chyba oznacza, że z moim metabolizmem nie jest tak tragicznie! uffff...
![]() Madziu myślę, że musisz troszkę przytyć, żeby metabolizm doszedł do siebie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
![]()
wlasnie po miesiecznej przerwie kupilam sobie wczoraj karnet na silownie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() szczerze mowiac bym sie z Toba zamienila, kocham jesc az za bardzo o bym chetnie za Ciebie utyla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ojoj zgadzam sie z przedmowczynia, ja kocham jesc, ale tylko dobre rzeczy.
![]() ![]() Od jakiegos tygodnia jem ok 1300 kcal dziennie, zaczelam pic wode i cwiczyc. Miejmy nadzieje, ze pomoze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja się właśnie boję, że mój jest spowolniony, dlatego nie wiem do jakiej wartości zwiększać kalorie (jak już schudnę ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
![]()
zawsze tak mialam, od malego tylam od rzeczy od ktorych nie tyly moje kolezanki i bylam no jakby nie patrzec gruba.. i robilam sie coraz grubsza wiec postanowilam to ukrocic dieta i udalo sie ale teraz sie trzeba pilnowac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ja jak patrze na zdjęcia jak byłam troszkę młodszą to az mi się szkoda robi. taka chuda byłam! kolezanki mi zazdroscily, ze moge wszystko jesc a nie tyje.
a teraz... :/ wiem, ze to przez wiek dojrzewania, ale.. tez sama jestem sobie winna - nadmierny apetyt ![]() ostatnio zawzięłam się za siebie, staram się mnie jeśc, unikac słodyczy tylko z cwiczeniami mam problem. nie mogę za ciężko cwiczyc, bo jestem krotkowidzem i w moim przypadku wysilek nie jest wskazany. na wf nie cwicze. tak więc jak jest z tym odchudzaniem nastolatek?
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
teraz kolej na moja historie
![]() ehhh u mnie przybylo 7kg odkad zamieszkalam w USA ![]() 165cm =>60kg..... w sumie nie jest az tak masakrycznie, jednak musze cos zaczac robic bo w przeciwnym razie za kilka lat nie zmieszcze sie w drwiach hehe. nigdy sie nie glodzilam, nie liczylam kalori bo nie jestem zwolenniczka diety-glod. Pozatym jem tylko tyle ile mi potrzeba i nie mmialabym nawet co z tej diety odstawic. brzuszek duuuuuzo wiekszy jednak to jakos mi az tak strasznie nie przeszkadza, kolezanki nawet uwarzaja ze teraz lepiej wygladam bo wczesniej mialam az dolek na tym brzuszku hehe jednak moja zmora sa biodra i pupcia :| moja zmora jest "talia osy" kupilam rowerek wzielam sie do cwiczen i to wlasnie uwazam za anjlepsza forme odchudzania, moje pytanie dziewczyny brzmi, jakie miesnie cwicze podczas cwiczen na rowerku?? zalezy mi na schudnieciu ogolnie w nogach i uzgrabnic troche pupe.... a moze znacie jakies proste zestawy cwiczen ktore mogly by mi pomoc?? z gory dzieki pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
♥
|
przy rowerku cwiczysz nogi i tyłek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hej!
Dlugo nikt nie goscil na tym watku... Musze sie wam pochwalic, ze SCHUDLAM!!! Duzo osob mi to mowi ![]() A to przez to, ze nie jadlam slodyczy ( od 1.01.2007), nie pilam zadnej wody ( tylko jakies 5 szklanek cieplej herbaty ( podobno lepjej sie tarwi wszytsko jak sie po posilku, jakies 10 min wypije herbate) i cwiczylam ( prawie codziennie brzych i ze 2 x w tygodniu jakis rower czy cos). Moze nie schudlam jakies 10 kg, ale mowia mi "Schudlas, ze 3 /4 kg!" wiec i tak bardzo sie ciesze. Oczywiscie w miejsce tkanki, pojawily mi sie miesnie... Ale to juz chyba lepjej wyglada ![]() Co najwazneijsze, jadlam o stalych h, chleb razowy, i to co wyzej ( bez slodyczy). W tym wszystkim najwazniejsza role odgrywaja cwiczenia. Poza tym, krew w czlowieku, uprawiajacym sport plynie zupeeeelnie inaczaej- czlowiek jest szczesliwsziy i bardziej zadowolony z zycia... Zycze powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
hihih super ze ci sie udalo hehe a ja wlasnie mykam smigac na moi m rowerku pozrowienia
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Heh, sama bym sobie posmigala, ale narazie nie moge
![]() W ogole, dzis dzien babci... Chyba przerwie sie lancuszek "nie jedzenia slodyczy", ale i tak bylo, dobrze ( 20 dni ) ![]() Tak nawiasem- nic samo sie nie zrobi... Tylko praca i wkladem mozemy schudnac. Mnie sie udalo. 3mam kciuki i za Was! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
A czy jako nastolatka mozna stosowac dietę SB ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.